Tuesday, August 14, 2018

101 Resort Janda Baik, Pahang

Salam & hai semua...


Kembali semula bersiaran sebab nak share cuti2 dekat2 je...heheheh kali ni bawa mak abah pulak berjalan..memandangkan abah pun tak boleh duk lama2 dalam kete kita bawak tempat dekat2 je...Janda Baik...kalu dari rumah mak abah saya dalam 30 minit dah sampai..dekat kan?


Ok mula-mula nak datang cni saya mempunyai pandangan yg aka skeptikal sikit ngan 101 Resort ni...sebab sebenarnya saya tak berapa suka percutian yg agak kehutanan...hahaha sy more to beach/island punya coti2..ni  pun sebab nak bawak mak abah saya coti2, ku gagahkan juga...

Tapi bila sampai sana sy betul2 jatuh cinta...tempat bersih sangat...sungai pun bersih tak dalam & terjaga...


ni ialah tangga nak ke lobi...cantikkan....rumah dolu dolu





dari entrance jalan ke lobi..lobi belah kanan tu ye





posing 2 beranak ni


Yeayyy dah sampai.......



Depan resort sungai dia...cantikkan...memang orang yang menginap situ je boleh masuk kawasan tu....


Mak & abah kat depan bilik kami


Ni bilik dia...besar & selesa...depa macam baru renovate la chalet dia....muatla semua orang masuk dalam ni....kitaorg okay je



ni tempat letak baju2...sempoi je....fridge xde ye bilik ni....


ada tv, ekon ..ok kan..malam malam sejukkkkkk.......nak buat BBQ pun boleh tau....



anak2 lebih mandi kat sungai dari pool...pool dia kecik je...agak boring kot untuk dorang....heeeeee


Ibu pun nak jugak main air...suriram ram ram


Gitewwww ada splash air


Room rates..kami punya bilik standard tu





ini pool dia...air tu bukan kotor ye...mungkin color air jd macm tu sebab tile pool dia



Untuk bilik kami ada 2 toilet...besar bersih...tak berebut nak mandi



Malam kami tak kuar mana pun...order je room service....nak kuar makan jangan risau ada je kedai makan kat luar daripada resort




Ni ruang makan ye....gambar breakfast takde pulak...saya share di IG story....breakfast oklah..nasi lemak, mee, roti bakar, bubur....



Sebelum balik, anak2 nak main ATV ni....main di trek ATV RM20 untuk 5 pusingan untk seketul ATV tu....






Ok itu saje..yang penting best kat cni...tak rugi kalu uolls nak try menginap..tenang je...



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

1 comment:

mama tisya said...

kita pn tk brp suka sgt kalo penginapan mcm nk ke hutan ni tp kalo mcm rmi2 camni okla...not bad juga tmptnya...dlu2 pernh familyday department kt janda baik nama tmptnya D'Ark best juga