Monday, November 20, 2017

The Straits Hotel & Suites, Melaka

Salam & hai semua

Sekarang baru nak update tentang tempat tido masa p melaka ari tu 11-12 November...masa duk di Melaka kami decide nak duduk di The Straits Hotel & Suites..sebab apa pilih sebab murah RM232 exclude breakfast...jangan risau kedai mamak ada je bawah hotel tu....tak payah risau nak cari makan..kedai Ee Ji Ban pun dekat..pendek kata nak makan nak p Mall memang dekat...

Kami amik bilik jenis Premier Suites With Bath Tub...bilik besorrrrrr ada hall & ada bilik....


Ada kitchen Cabinet..tapi tak boleh masak...masak air je boleh...


katilnya...


Bathtub



Sinki


Meja kerja dalam bilik


Ini Living hall...sofa kelabu tu suami tolak  tolak masuk dalam bilik. So sesape nak tido situ bolehla…selesa…danish yang nak tido situ…dia la yang kata selesa...


Ada tv



Ada meja makan ni


tu  pintu menghala ke bilik...bila masuk bilik ni memang terkejut la sebab besar sangat saya rasa....ada balcony ye...tak snap pulak...

Kita tengok pool dia pulak ye...













Infinity Pool..menghadap Hatten Hotel…dan nampak jugakla laut…kedalaman Pool 1.2m..kids pool takde…oklah besar 7 panjang pool dia…agak boring la untuk kids tapi untuk mandi2 berendam ok kot….anak-anak saya happy je....tapi agak sejuklah sebab dia ada atap bukan terbuka & terletak di tingkat 23..so angin sejuk  selalu je lalu lalang...hehehhe





Oklast gambar sebelum check out....

Overall puas hati....kalu nak repeat boleh je ...hehehhe


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

1 comment:

mama tisya said...

Beso.. Dapur beso.. Bathtub ada syok