Thursday, October 26, 2017

Makan Heritage, Kota Damansara


Salam & Hai Semua...

Rasanya 2 minggu lepas kot kami makan di sini, Makan Heritage..baru je masuk Jalan-jalan Cari Makan TV 3 Ahad lepas...Terletak di Kota Damansara...waze atau google maps je Makan Heritage nanti dia bawaklah kita kesana....


Mari tengok menu apa yang kita pilih ye..semuanya beransurkan pasta...jangan risau dia ada banyak pilihan makanan...nasi2 pun ada


Spagehti Carbonara...sedaps



Pihan budak kecik ni Carbonara...


Ni tak ingat nama...ada chicken gril sekali....ala2 carbonara...cream pasta kot....

                  

Pilihan anak bujang ni....




Yang ni Pasta goreng mamak....ini memang saya recommend sangat...sedap pedas terbaikkkkkkkkkkkkkk....

Portion dia agak banyak jugak bukan sejemput ye...ni pun budak2 tak abis pun makan depa punya...Ibu la jadi DBKL....sayang makanan tak abis ni...hahahhha


 Ok itu saje...sila la try kalu ada nak cube ye....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, October 25, 2017

4 Fingers Crispy Chicken


Salam & Hai Semua...

Sabtu hari tu kami try makan di Restoran 4 Fingers Crispy Chicken ni...saya pun tak ingat kenapa saya teringin sangat nak try kat cni...pernah viral ke?entah..yang pasti sebab saya memang suka ayam...hahahhaha Lagi satu ...ada tertengok kawan IG saya makan kat cni...

Rupanya 4 Fingers ni dari Singapore...ingatkan asal dari Korea...hehehhe maklumlah kakak memang hantu K-Drama ni....tapi belum ada rezeki ke Korea lagi....doakan kakak ye.

Yang saya tau 4 fingers ni baru ada 4 outlet je di Malaysia...kalu tak silaplah...Nu Sentral, Mid Valley, Sunway Pyramid & Berjaya Times Square....

Kami makan di Nu Sentral...Level Concourse ye.....panas uolls kedai dia....sebab dia bukan terletak betul2 dalam mall..



Ni la yang kami order...konsep dia macam fast food restaurant..order di kaunter nanti dia bagi buzzer kalu order dh siap buzzer akan berbunyi amik di kaunter khas dalam  restoran dia..Price saya perasan bawah RM20 ..kira harga mampu miliklah....



Ni set ayam 6 pcs ada fries & air...ayam tu bahagian kepak ye...boleh pilih perisa Hot atau soy garlic (xpedas) atau boleh campur perisa tu ye... kalu hot dia pun tak pedas pun....pedas lagi ayam McD...hehehe


Ni ayam pcs kot termasuk nasi


Burger ayam...lebih kurang spicy chicken mcdeluxe MCD..tapi McD punya lagi win...


Ni Salad & Tofu & Mushroom...sedap gak..



Danish memang suka burger


Darissa nasi & ayamnya...



Last, ibu n ayam ayamnya....hehehheh

Kesimpulannya....wajib try ye...bagi saya sedappppp sangat...ada rezeki boleh repeat.....ok itu saje...


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, October 23, 2017

Makan @ Kuantan .Swiss Garden Resort &Residences Part 2


Salam & Hai Semua.....

PART 1

Sebenarnya nak cari makan kat sini memang senang...bersepah kedai makan...depan Swiss Garden ni pun ada je kedai makan...tapi malam tu kami p kedai sebelah Swiss Garden...kedai tu depan pantai & sebelah Swiss Garden... tapi pilihan ikan tak banyak ..yang ada ari tu ikan siakap, pari & kembong...sotong & udang pun ada....kami pilih ikan siakap & sotong buat bakar...

Selain bakar bakar dia ada western jugak & masakan panas thai tu

Serius sedap sangat...ingatkan bakar kosong tapi dia macam ada sambal...serius sedap...tak manis tak pedas.....



                                  
Ikan siakap bakar

                                      
Sotong bakar..amik satu je sebab saya je yang sorang makan sotong.



Udang goreng tepung..rasa dia biasa2 je....

Ada jugak kami order lain sup ayam untuk dicha & kangkung belacan... nama kedai lupelah tapi dia memang satu je kedai kat sebelah Swiss garden ni...dia satu2 nya gerai tepi pantai..

 Esok pagi, breakfast di hotel je...dapat 2 free & kids kena bayar RM 10... saya rasa kalu tak breakfast kat hotel pun takpe..Cafe dia alahai macam kedai biasa je.....takde deko2 ke apa.....




Pilihan pun tak banyak...nasi lemak, mihun goreng, bubur, sausages....tapi ayam takde..i is sedih...hehehhe...Itu jelah gambar breakfast yang diambil....



Celup tepung...3 cucuk RM10...kurus2 je sotong udangnya..ni kat tepi pantai area swiss gardenlah....

 Ni pun sama tepi jalan/pantai...sedap...satar....

Sebelum balik KL kami singgah bandar Kuantan nak makan di Sara Thai Kitchen...teringin pulut mangga dia....yang lain pnadai2la kome nak order apa



Alahai kenapa sedap sangat ni....ni memang kami order 2 set...pulutnya sikit sangat...pulut dia tu xtaulah lain macam rasa dia....sila lah cube..



Ni ayam cili kering...sedap gak


Udang goreng tepung...dh habis order lagi satu set....sedap uolls

 Ni nasio goreng apa entah...ala2 nasi goreng tomyam 


Tom Yam putih....sedap gak...

Bila post kat IG ada kawan bagi tau lenkali order siakap stim limau..kami tak tau..patutlah masa kami tengah makan byk meja yang order tu...takpe nnti pegi lagi ye...hehehhe


Abah n anak bujangnya.....

Lepas makan di Sara Thai, kami singgah di Kula Cakes...memang perut dah kenyang sangat tapi sebab saya teringin nak rasa Manggo Cheese Cake dia yang femes tu...gigihla jugak....



Sampai sana kena berator uolls...dah la kedai kecik halussss je......



Pilihan kek dia....nasib dah kenyang kalu tak memang nak order pavlova....


Antara deco dalam cafe nya



Nila yang teringinnnnnnn sangat tu....tapi sebab sos dia terlebih sangat rasa manisssss sangat...okla sedap jugak rasanya...satu lagi kami order Coco ace atau air coklat...memang sedap giler...recommended...





Ni deko di luar cafe....hipster gitu....instagram sangat..hehhee..

Ok itu saje,
                                 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, October 19, 2017

Swiss Garden Resort & Residences Kuantan, Pahang


Salam & Hai semua....

14 & 15hb 10 kami ke Kuantan...stay di Swiss Garden Resort & Residences Kuantan.
Pool kat cni berkonsepkan waterpark...mini waterpark gitu...kami amik bilik jenis studio...igtkan studio tu masuk2 bilik je jumpe katil... Rupenya macam apartment satu bilik...ada hall, kitchen & ada 1 bilik...

Untuk jenis studio memang dapat view jalan & perkampungan ye...lain daripada tu dapatlah view waterpark atau laut..itu seperti yang dikatakan oleh receptionist la.... Rate untuk ni saya dapat RM295.30 termasuk breakfast 2 orang...sy booked melalui Traveloka...dapatlah diskaun RM30 daripada harga asal.....sila la selalu2 tengok Traveloka sebab dia ada diskaun....memang rate dia lebih murah daripada Agoda....
                                      



Ini hall nya....ada sofa & meja kecik utk 4 orang..



Ini bilik...ada iron ye dalam lemari...xpyah nak bawak seterika bagai



Bilik air ada shower je.....



Sebelah living hall ada kitchen....microwave ada...nak masak2 memang tak boleh.


Itu laluan nak ke bilik






Ini pool dia...sebab pool ni la saya pilih swiss garden..dia kecik je....tapi oklah untuk budak2 kan..anak2 saya suka je...






Lepas Asar kami turun bawah..cuaca pun agak redup petang tu....tak panas sangat.....

Swiss Garden ni depan dia ada pantai ye.....

Sebab kan ibu suka pantai mari teman ibu ke pantai ye anak2....






Saya memang sangat teruja ngan laut...laut PD pun ok...Laut & pantai kat sini bersih walaupun airnya taklah jernih....



Ini lah view dari bilik saya.....okla kan...cantik apa tengok kampung2 hijauuuuuu tenang je...

Next entry saya nak share sikit pasal makan2...adalah sikit2 kot boleh bagi idea sesape nak ke Kuantan



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ