Monday, April 22, 2019

Nasi Beriani Rocket, Melaka

Salam & Hai semua..

Masa kami ke Melaka     sebelum check in kami lunch di Nasi Beriani Rocket. Pernah masuk Majalah 3 nasi beriani ni... orang p Melaka cari Asam Pedas, kami cari Nasi Beriani..lagipun abah suka, so kami lunch jelah disitu..







Sampai ke dapur kita skodeng...sebab nak tengok roketnya..

Tulah roketnya..untuk masak nasi beriani tu..kaedah kukus




Ini menunya..harga pun reasonable sangat....


Ini yang kami order ari tu..portion besar...ayam besar..



Beriani daging & ayam


Nasi beriani ayam salamun nama diberi..

Macam ayam masak merah..berempah..sedap



Ni kambing...kami ni semua tak makan kambing tapi order jugak sebab nak rasa..yang makan saya je....memang tak abislah kan...saya boleh makan tapi tak suka...yang lain tu termasuk mak abah saya memang tak makan kambing... tu sebab kalu makan kat mana2 ada kambing golek ke memang kami semua tak teruja pun...hehehhe

Saya boleh je makan..suami saya pandang pun tak nak..ahhaha


suka abah dapat makan beriani


mak abah & menantu laki sorang, my shuben..hehehe


Saya & anak2....hehehe

Kesimpulannya...tak rugi mencuba ye...sedap jugak...sapa favourite nasi beriani harusla try...bila orang tanya dah try ke Nasi Beriani Rocket? dahhhhhhhhhhhhhhhhh..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

No comments: