Wednesday, April 17, 2019

Atlantis Residence Melaka


Minggu akhir cuti sekolah lepas 30 & 31 March 2019 kami ke Melaka.(Lagi….hahaha)
Kali ni nak bawa mak & abah saya tido hotel ni… Tahun lepas saya bawa mak abah saya ke 101 Resort Janda Baik  

Mulanya nak ke Kuantan/Cherating tapi mak nak ke Melaka, kita bawak la juga….sebenarnya mak abah saya dah tak boleh dah sangat duk dalam kereta lama2 kaki cramp & bengkak...mula2 risau gak masa pergi tu, nasib baik tak jem..highway clear..masa balik je jem sekejap...Alhamdulillah


Mula-mula sampai Melaka dalam kul 11 kami makan Nasi Beriani Rocket. Orang p Melaka makan asam pedas tapi kami cari Nasi Beriani. Sebab abah saya suka sangat nasi Beriani…so saya kalu boleh nak bawak juga apa yang dia suka makan…selagi diberi kesempatan, saya sebolehnya memang nak penuhi apa2 yang mak & abah saya nak, ikut apa yang saya mampu….

Nasi Beriani Rocket kita buat entry lain ye..nanti saya share.

Kami stay di Atlantis Residence.Terletak di Taman Kota Laksamana Jaya. Dia sebuah servis kondominium…bukan hotel la…saya booking di Agoda – Agoda Homes. Ala2 bnb la….homestay gitu….under agency kalau tak silap saya…

Kami amik One Bedroom Pool View Suite. Ada satu bilik…ruang tamu ada sofa bed, selebihnya kami bawa toto…mak abah saya , saya bagi tido dalam bilik, special…price di Agoda RM251.18.

Sebelum check in kami singgah bandar Melaka sat...nak beli kebaya nyonya untuk Darissa masa raya nanti...salah satu baju raya dia la nanti...ibu dah tak boleh pakai, anak la pakai..hehehe

Snap la gambar sekejap kat Bandar Melaka ni...minta shuben park tepi jalan nak bagi mak abah saya bergambar....sedih pulak rasa.... :(






Tengok mak saya berdiri pun dah macam senget..kaki dia bengkak tu area buku lali...


alolololo.....comey je..ikut je orang suh amik gambor..hahaha

katil ada salam bilik, kita kasi mak abah tido...


takde almari...tapi ada tempat sangkut


Dapur..dia ada sediakan dapur elektrik..tapi tak guna pun...makan kasi tapau je...


Ini view kami dari balkoni...kalu dapat level tinggi lagi cantikla viewnya...pool besar...

ada adult pool & kids pool...adult pool kedalaman 1.2m 



Dapur


Toliet ada 1


alololo...mak kita suka berjalan...hehehe



alaololo dua beradik ni



Ibu pun nak jugak...
kami mandi pool, mak abah saya duk dalam bilik...tak larat nak turun ke pool tu...orang tua kan....




Ibu pun nak jugak...ni area kids pool


my 1st born..14 tahun sudah usianya


Besarkan..orang ramai...

Malam boleh mandi sampai pukul 10 ye.


Esoknya sebelum balik..kita bergambarlah sempena besday atok nenek..beli sekeping je kek nya pun...hahaha..tanda ingatan gitu.... atok 1.4 nenek 21.3...sajala bagi mak abah feeling diraikan...sebab dah alang2 ke Melaka ni kita raikan juga..kasi mak abah feeling sikit....






Dah check out singgah Klebang Coconut shake..dekat je dari Atalntis ni dalam 10 minit..

Abah saya memang suka sangat lah kat sini....mana dia suka kita try penuhi...



thorbaikkk


Sayang sangat2 ni..... 

Ok itu saje...kesimpulannya Atlantis ni satu tempat yang berbaloi la untuk stay..kalu ada anak kecik2 memang dorang akan suka sangat..pulak tu kalu pergi ramai2 ngan sepupu sedara mara....

Terima Kasih

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

No comments: