Wednesday, January 9, 2019

Austin Heights Water & Adventure Park

Salam & hai Semua

Austin Heights Water & Adventure Park ni terletak di Johor Bahru ye Taman Mount Austin. Hujung bulan 12 tu kami kesana 30 & 31 Dec 2018. Anak anak nak pergi waterpark . Saja pergi ke JB nun sesambil jalan2...hehehhe .

Tiket Austin Heights Water & Adventure Park agak murah ye Cuti sekolah ni ada buat promosi tiket kanak2 & dewasa sama je regenya RM58 (Promosi) kalu tak promosi RM78 macam tu lah. Kanak2 bawah 2 tahun & kurang 130cm harganya lain.

Bila saya google waterpark di Johor kemain banyak..Yang terbaru Desaru Coast ..perghhhh tu macam best je tengok...

Austin ni pun ok je...tempat baru 3 tahun beroperas pastu tak ramai orang pulak...tempat bersih & selesa.

Jom layan gambar


See tak ramai orang kan...seronok tul...

beli tiket pun aman aman je




Nila yang dorang main mula2


air kat situ memang macam kuning2 hijau2 ye bukan kotor..mungkin cat or lapisan apa entah kat lantai tu...macam ada tikar kat lapisan tu...so xlicin la lantai pool tu


Mula mula main slide abahnya teman pastu mereka sendiri2 main...ibu memang taklah....seriau tak tau pasai apa...dulu2 bolehla main lagi..








Ibu dia beranai takat macam ni je lah...hahhaa








gituuuuu posing je lebih



Cheezy wedges ni giler meriah..banyak & sos cheese pun tak kedekut..2 kali kami repeat beli...RM8


Ni pun sama...19.90 kot  sekali air...pun 2 kami beli...sedap ayam panas2 pulak tu....harga okla tak cekik darah...



Ibi tak abis2 posing tanduk tu...


Petang2 tu cuaca redup pulak,..sini banyak jugak tempat berteduh tak la panas sangat...selesa orang tak ramai pastu banyak tempat kerusi baring2 tu & redup...tak macam legoland padat sesak kerusi pun xbanyak....serius sini selesa...slide tak banyak sangat sepadan la dengan harga










Dalam pukul 5 kami pun beredarla & hujan pun turun...kami check in hotel kat situ2 jugak...budget hotel je sebab memang nk cek in petang bagi anak2 puas main waterpark.

Hotel nya Prince 33 hotel...RM101 semalam tak silap....beza tul hotel budget sini ngan Krabi ...hehehhe Jalan kaki je dari Austin tu...2 minit kot jalan...tak payah tukar baju kat toilet , tukar kat hotel je




Katil kecik..takpe kami bawa toto...no hal sebab esok nya nak balik dah


Ada tv ,ekon okla tu....

Makan malam kami google kedai goreng2 kat mana sedap..keluar pulak tu kat google ..Nama kedai tu Restoran Tomyam Sri Andalas tak silap...siap ada review kata sedap...



Masing2 muka kepenatan sungguh..anak2 pun pakai baju tido je...simple je kami order...walaupun yang hado je presentation dia tapi sedap..serius macma ni....kedai ni seronok tengok sebab bukan melayu je cina, india pun ada makan tau...maksudnya sedap la tu kan


Ayam petai ni sedap...

Balik makan singgah umah makcik suami..Patutnya esok nak singgah tapi makcik takde pulak esok...suami decide singgah malam tu...dahla semua tak semenggah je hahhahaha nasib ada jacket cardigan dapatla anak2 cover baju tido...hahahhaa


Yang hijau tu makcik suami adik ayah mertua saya. Duduk di Pasir Gudang



Last lanje la selpie kat lobi hotel masa nak check out nanti kata tak sudi mentang2 hotel budget..hahahhaa

Ok itu aje...minggu ni kami ke Johor lagi 12.01.2019...makcik shuben anak nya kawin pulak.....

Terima Kasih.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

5 comments:

mama tisya said...

seronok tgh cuaca panas main2 waterpark camni...kita mandi manda pool je..yg style camni lama btul tk pi..seronok

Anis Azalea said...

Haha bilik hotel cover gambar katil je

Malaysia memang mahal caj bilik2nya kan..kata bajet..

Anis Azalea said...

Oklah ada tv...aircond ada tak? Lupa lak nak belek betul2.

hanim said...

ofkosla ada ekon..berkicap saya kalu xde ekon hahhaa

Jepun Mari said...

wajid ada ekon.. kalau dak boleh naik hantu hahahaa. nampk tu pun panas lit lit