Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, January 9, 2017

WP HOTEL ...KL view yang ohsem!!!

Salam,

Permulaan 2017 kita mulakan dengan staycation di KL jer... hajat di hati nak check in malam tahun baru tapi bilik full...kita check in 1.1.2017-2.1.2017. Semalam jer....cukuplah..esoknya budak dah start sekolah...hheheh


Hari ni nak share satu hotel budget kat KL punya pool view yang ohsem!!! dia punya view tu setarap Regalia Residence tu tau...ala ala je la...Hotel yang kita nak share ni nama dia WP Hotel beralamat di:362, Jalan Tuanku Abdul Rahman, Chow Kit, 50100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia.

Landamark dia dekat dengan Restoran Kudu Bin Abdul dan Sendayu Tinggi punya banggunan...sebelum SOGO & Pertama Complex...Kalu kita dari Chow Kit, hotel ni belah kanan ye..




Ni katil dia, dapat king size bed..muatla kami anak beranak 4 orang ni..eh lupe plak sofa tu kita cantumkan dekat katil, Danishla tido situ..muat.... Bilik kami bilik deluxe. Rate RM149.00 Exc breakfast ye...ala makan kat situ senangggggg nak dapat..seberang jalan ada kedai mamak....


 Inila sofanya...








Bilik air ada shower je..bathtub takde ..tapi tak taulah kalu jenis bilik lain ada bathtub. 


Peti ais ada....kemudahan buat air pun ada....


Ni view dari bilik kami..nampak KLCC & KL Tower tapi tak snap plak KL Tower dari bilik kami ni...Bilik deluxe ke atas semua dapat viewl KLCC ye...kita bagi tips ni...berdasarkan receptionist tulah yang cakap...bilik ni kita dapat RM149.00 di Agoda...Kalu weekdays lagi murah tau rate bilik dia... Uolls kena rahin survey tau



Masa yang dinantikan oleh anak2...mandi pool yeayyyyy!!! Pool terletak di rooftop ye...






See....cantikkan view dia.Anak2 saya pun tak sabar nak mandi...saya sampai sekarang tak boleh move on...asikla tengok gambor..hehehe..bila kita share kat FB & instagram adalah kawan2 yang berminat...ada sorang kawan kita siap dah check in dah semalam tau....suka nya kitaaaaaa....

Itula gunanya media social kan...kalu share benda elok, elokla jadinya...tapi sedih ada jugak yang ingat orang nak show off, tak faham lah...bukan show off, kita nak bagi info kepada sesiapa yang berminat...saya pun kalu nak cari info pun berkenaan  hotel ke tempat makan ke memang saya akan cari info di IG or blog...senang kan.....





Masa ni tak ramai orang lagi...bila petang lepas Asar berduyunnnnn la orang tiba....heheh


Ibu pun nak jugak nampak KLCC view....hahaha.

Dalam kul 7 pm kami pun masuk bilik tukar baju...lepas maghrib anak2 sambung lagi mandi pool...pool buka dari 7.00am - 10.00pm.

Bila malam lagilan cantik view dia....lawa sangat...tak puas2 amik gambar....










Sebab anak2 nak mandi pool, kami decide dinner kat hotel je..kat area pool..boleh order makan nanti dorang akan hantar kat pool,,harga pun taklah mahal sangat...semua harga bawah RM20...mampu milik



Sedap pulak chicken chop tu sebab makan nampak KLCC..hehehe




Foods dia pun sedap2 tau....






Pool area dia kecik je....biasalah hotel bajet kan..kita nak expect lebih2 macam mana...yang penting kami puas hati stay kat cni...kawan saya yang stay kat cni hasil rekemen dari saya pun puas hati tau...hehehe WP Hotel sila belanja saya one night stay lagi...hehehe

Esok pagi sebelum check out kita mandi lagi...breakfast kita beli kat luar makan kat bilik...








Akhir sekali gambar saya yang menunjukkan saya hepy.....hehehe


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ