Thursday, December 7, 2017

Hotel Novotel Taiping, Jalan Jalan Cuti Sekolah

Salam & hai semua...

Sabtu 2 & 3 Disember kami balik kampung asben...alang-alang tu bawaklah adik ipar & anak buah bercuti di Taiping...hahhah dekat je..kampung kat Kuala Kangsar cuti tido hotel kat Taiping...saje je bawak mereka jalan-jalan...walaupun dekat....heheheh

Tahun lepas kami bawak dorang ke Ipoh, Kinta River Front Hotel & Suites...kali ni ke Taiping pulak...nak bawak p Penang Raya Haji tu baru je kami semua bersama family mertua ke sana..

Hotel yang saya pilih NOVOTEL, TAIPING...biasa urusan pilih2 hotel ni memang suami bagi saya kuasanya ...

Hotel baru cantik & terletak di tepi jalan je...dan yang bestnya depan hotel je Pusat Penjaja Taiping yang famous dengan Yong Tau Foo belakang bomba tu.....Hotel ni attached ngan Taiping Mall...pendek kata nak makan nak soping memang hotel ni sesuai....






ok ni gamabr dalam bilik...kami amik bilik superior RM 230 exclude breakfast...jangan risau nak cari breakfast senang je....Dekat Pusat Penjaja depan Novotel ni ada tempat breakfast jugak...

Saya tak amik pulak gamabr keseluruhan bilik...macam mana la boleh terlupa....cukupla untuk kami...budak2 tido katil ...saya & asben tido toto kat bawah je...heheheh takpelah bagi depa merasa....harap mereka gembira lah....boleh doakan kami terus dimurahkan rezeki...


Ni dua jela gamabr yang saya amik dalam bilik...terlupa sebab dok sibuk buat IG stories..hehehe..shower je...

TIPS : kalu amik bilik superior ni tak dapat view tasik & pool ye...dapat view town je...so uolls boleh bilik jenis lain selain dari superior....

yang best pool dia kat cni...pergh...cantik...sambil mandi pool dapatlah view gunung ganang yang cantik hijau tu sambil diselaputi kabus....serius lawa sangat


swimming pool di tingkat 6...keluar je dari pintu...terus wowwwww cantiknyaaaa....ada pool dewasa (1.2m) & untuk kanak2 pun ada..

Cantik kan?Subhanallah...terasa fresh sangat...terus bersih bijik mata ni


 Cuaca agak mendung gloomy petang Sabtu tu..nak hujan..Maklumlah Taiping ialah kawasan paling lembab di Malaysia kalu tak silap sayalah..kawasan tadahan hujan kot lupalah...hehehe


Darissa & sepupunya

Sukalah budak2 kan dapat pool....harap mereka happy...tak mampu nak bawak jauh-jauh...ini pun mak mertua tak ikut..maklumlah kereta saya kecik...kalu tukar MPV dapatlah bawak ramai sikit lagi...doakan kami ye...amiinnnnn


Yang tudung hitam tu adik adik ipar saya...adik asben





Bukan nak tunjuk gamabr selpie ye..nak tunjuk pemandangan belakang tu...hheehhe kalu tengok betul2 nampak Taman Tasik Taiping belakang tu....

Cantikkan?



macam biasalah budak-budak ni....memang main kolam jelah..esok pagi lepas brekpes sambung lagi...

Next entry saya share sikit tempat makan & makanan yang kami try di Taiping ni....



Gitu...maaplah kaki hamba saiz 8 tu....serius cantik....


Ok gambar last ...saya cakap YEAYYYYYY.....hehehhe

Ok itu saje..harap dapat membantu kawan-kawan reader berkenaan NOVOTEL TAIPING ini....



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

2 comments:

mama tisya said...

Bdk2 dpt tido hotel ngan mandi pool mmg sronok la.. Cantik view pool nmpk suasana gunung tu ..senang cr mkn mmg strategik la

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

saya orang tepen pon tak penah smpai taiping mall lagi. hahaha..byk nau skang ni mall kat tepen