Thursday, November 16, 2017

Ee Ji ban Chicken Rice Ball, Melaka

Salam & Hai Semua..

Masa kami ke Melaka kami ada try makan di Ee Jiban Chicken Rice Ball...dekat je dengan hotel yang kami menginap Straits Hotel & Suites.. memang jalan kaki je ke sana...lepas check in patut nak makan kat Eejiban ni tapi mak aiiiii merenyut orang beratur..last2 kami berjalan ke Dataran Pahlawan makan asam pedas sana...

Malam lepas maghrib kami try la ke Eejiban ni...alhamdulillah tak ramai orang & tak perlu berator pun..tips nya pegi lepas maghrib  tau  (sekarang maghrib awal kan) sebelum pukul 8...hehehhe




Sementara menunggu makanan...pipi ibu tu nak pegi mana tu....bulatt je



Nila yang kami order..chicken rice ball (seketul 40 sen) ..nasi ayam set 2 pinggan (RM6 kot ke RM5 satu set ).. mix chicken roasted & steam . Fish ball soup kena order kalu nak berkuah ye sebab nasi ayam dia tidak didatangkan dengan sup....kena beli asing.
Paling saya ingat sotong sambal masin utk 1pax RM20...cinonet je kot....hehheeh tapi pedas giler..pijar mulut saya....kangkung belacan tu , memang sedap....




Chicken rice ball...serius sedap...padat...tp memang sedapla


ni chicken mix kot namanya...ayam dia pun memang sedap lembut...roasted chicken & steamed chicken..lembut juicy....ni yang buat teringin lagi ni


Ni nasi ayam...nasi dibawah ayam di atas...takde kuah xde apa....ni pun sedap...darissa siap tambah satu lagi nasi.....


Nila sotong kebabom harga & rasa dia tu...hahhaha pedasssss...next time nak try udang dia plak la...




Kangkong belacan dia pun sedap...

Kesimpulannya...recommended....saya pasti akan repeat lagi..walaupun agak pricey tapi sebab sedap takpe...hehehhe


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

1 comment:

mama tisya said...

Rmi juga tgk org mkn sini.. Xde sos kicap n cili ek nasi ayam tu..