TQ coz sudi menjengah blog ni..



Tuesday, November 14, 2017

Asam Pedas Hajjah Mona, Melaka


Salam & Hai Semua..

Weeken lepas kami ke Melaka...tapi entry kali ni saya share pasal Asam Pedas Hajjah Mona ni...apalah guna nya p Melaka kalu tak makan Asam pedas kan....kat Melaka macam macam banyak je Restoran Asam Pedas...tapi kita try yang famous je la ye...hehehe...

Asam Pedas Hajjah Mona ni terletak di Taman Kota Laksamana...dekat je dengan Casa Del Rio Hotel tu, hotel yang mahal kebabom harganya..pada saya lah ye...

Ingatkan dalam restoran rupenya kat rumah, corner lot...tapi takde orang dudukla kat situ...just simple je..macam gerai biasa je..


Kan...kat kawasan perumahan je....kat rumah...


ikan tenggiri


 tetel


ni yang kami order ari tu...nak order telur ikan takde pulak...

ada amik sayur taugeh & telur masin sebiji...

ayam goreng 2 ketul kepak untuk dicha..minah tu bukan makan pedas pun...


danish & abahnya....


tu budak ayam tu...ok..samalah ngan ibu dia hantu ayam


suka eh dapat ayam.

Kesimpulannya..rasa dia okla sedap....sebab saya bukan pencinta asam pedas...try pun sebab viral & famous...heheheh saya rasa termasam sangat...tapi saya perasan asam pedas Melaka ni agak cair sikit...macam lebih kurang je rasa...

Sebab hari pertama saya sampai Melaka ari tu...saya ada try makan Asam Pedas Claypot kat Dataran Pahlawan tu...ada macam foodcourt..sebelah Mahkota Parade kot..hehehe.. memang rasa lebih kurang je.... Tapi harga Hajjah Mona memang murah..total saya makan dalam RM29.40 je...murahkan...sebab harga ikan dia tu dalam RM5 ke RM6 je seketol..

Yang bawah ni asam pedas Claypot kat foodcourt Dataran Pahlawan tu...ada satu lagi Asam Pedas JR...itu pun sedap...Dulu la dalam 3 tahun lepas pernah makan situ..


Asam pedas ikan merah Claypot kat Dataran Pahlawan


Asam pedas tetel  Claypot kat Dataran Pahlawan

  Tapi Hajjah Mona punya lagi win la kan....heheheh ok....itu saje...TQ




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

1 comment:

mama tisya said...

Kt melaka mmg byk sgt la tmpt mkn asam pedas kn.. Kita xbrp sgt asam pedas tp bole la mkn