TQ coz sudi menjengah blog ni..



Thursday, October 19, 2017

Swiss Garden Resort & Residences Kuantan, Pahang


Salam & Hai semua....

14 & 15hb 10 kami ke Kuantan...stay di Swiss Garden Resort & Residences Kuantan.
Pool kat cni berkonsepkan waterpark...mini waterpark gitu...kami amik bilik jenis studio...igtkan studio tu masuk2 bilik je jumpe katil... Rupenya macam apartment satu bilik...ada hall, kitchen & ada 1 bilik...

Untuk jenis studio memang dapat view jalan & perkampungan ye...lain daripada tu dapatlah view waterpark atau laut..itu seperti yang dikatakan oleh receptionist la.... Rate untuk ni saya dapat RM295.30 termasuk breakfast 2 orang...sy booked melalui Traveloka...dapatlah diskaun RM30 daripada harga asal.....sila la selalu2 tengok Traveloka sebab dia ada diskaun....memang rate dia lebih murah daripada Agoda....
                                      



Ini hall nya....ada sofa & meja kecik utk 4 orang..



Ini bilik...ada iron ye dalam lemari...xpyah nak bawak seterika bagai



Bilik air ada shower je.....



Sebelah living hall ada kitchen....microwave ada...nak masak2 memang tak boleh.


Itu laluan nak ke bilik






Ini pool dia...sebab pool ni la saya pilih swiss garden..dia kecik je....tapi oklah untuk budak2 kan..anak2 saya suka je...






Lepas Asar kami turun bawah..cuaca pun agak redup petang tu....tak panas sangat.....

Swiss Garden ni depan dia ada pantai ye.....

Sebab kan ibu suka pantai mari teman ibu ke pantai ye anak2....






Saya memang sangat teruja ngan laut...laut PD pun ok...Laut & pantai kat sini bersih walaupun airnya taklah jernih....



Ini lah view dari bilik saya.....okla kan...cantik apa tengok kampung2 hijauuuuuu tenang je...

Next entry saya nak share sikit pasal makan2...adalah sikit2 kot boleh bagi idea sesape nak ke Kuantan



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

2 comments:

Anonymous said...

Brp rate kt sini.. Bdk2 ada pool mmg syok la

hanim said...

RMK 295.30 tmasuk 2 breakfast...sy booking melalui Traveloka