TQ coz sudi menjengah blog ni..



Monday, October 23, 2017

Makan @ Kuantan .Swiss Garden Resort &Residences Part 2


Salam & Hai Semua.....

PART 1

Sebenarnya nak cari makan kat sini memang senang...bersepah kedai makan...depan Swiss Garden ni pun ada je kedai makan...tapi malam tu kami p kedai sebelah Swiss Garden...kedai tu depan pantai & sebelah Swiss Garden... tapi pilihan ikan tak banyak ..yang ada ari tu ikan siakap, pari & kembong...sotong & udang pun ada....kami pilih ikan siakap & sotong buat bakar...

Selain bakar bakar dia ada western jugak & masakan panas thai tu

Serius sedap sangat...ingatkan bakar kosong tapi dia macam ada sambal...serius sedap...tak manis tak pedas.....



                                  
Ikan siakap bakar

                                      
Sotong bakar..amik satu je sebab saya je yang sorang makan sotong.



Udang goreng tepung..rasa dia biasa2 je....

Ada jugak kami order lain sup ayam untuk dicha & kangkung belacan... nama kedai lupelah tapi dia memang satu je kedai kat sebelah Swiss garden ni...dia satu2 nya gerai tepi pantai..

 Esok pagi, breakfast di hotel je...dapat 2 free & kids kena bayar RM 10... saya rasa kalu tak breakfast kat hotel pun takpe..Cafe dia alahai macam kedai biasa je.....takde deko2 ke apa.....




Pilihan pun tak banyak...nasi lemak, mihun goreng, bubur, sausages....tapi ayam takde..i is sedih...hehehhe...Itu jelah gambar breakfast yang diambil....



Celup tepung...3 cucuk RM10...kurus2 je sotong udangnya..ni kat tepi pantai area swiss gardenlah....

 Ni pun sama tepi jalan/pantai...sedap...satar....

Sebelum balik KL kami singgah bandar Kuantan nak makan di Sara Thai Kitchen...teringin pulut mangga dia....yang lain pnadai2la kome nak order apa



Alahai kenapa sedap sangat ni....ni memang kami order 2 set...pulutnya sikit sangat...pulut dia tu xtaulah lain macam rasa dia....sila lah cube..



Ni ayam cili kering...sedap gak


Udang goreng tepung...dh habis order lagi satu set....sedap uolls

 Ni nasio goreng apa entah...ala2 nasi goreng tomyam 


Tom Yam putih....sedap gak...

Bila post kat IG ada kawan bagi tau lenkali order siakap stim limau..kami tak tau..patutlah masa kami tengah makan byk meja yang order tu...takpe nnti pegi lagi ye...hehehhe


Abah n anak bujangnya.....

Lepas makan di Sara Thai, kami singgah di Kula Cakes...memang perut dah kenyang sangat tapi sebab saya teringin nak rasa Manggo Cheese Cake dia yang femes tu...gigihla jugak....



Sampai sana kena berator uolls...dah la kedai kecik halussss je......



Pilihan kek dia....nasib dah kenyang kalu tak memang nak order pavlova....


Antara deco dalam cafe nya



Nila yang teringinnnnnnn sangat tu....tapi sebab sos dia terlebih sangat rasa manisssss sangat...okla sedap jugak rasanya...satu lagi kami order Coco ace atau air coklat...memang sedap giler...recommended...





Ni deko di luar cafe....hipster gitu....instagram sangat..hehhee..

Ok itu saje,
                                 

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

1 comment:

mama tisya said...

Lpr tgk menu2 nya.. Kt kuantan mmg byk tmpt mkn... Kena p lg nk mkn pulut mangga tu.. Mmg siakap stim limaunya sdap.. Rindu mango cheese cake