Tuesday, September 12, 2017

Plan B, Ipoh

Salam & Hai Semuaaaaaa..

Ahad lepas masa cuti merdeka & raya haji tu kami dari kampung Kuala Kangsar on the way nak balik KL, kami singgah Ipoh...suami saya nak beli barang bola dia...glove ..suami kan goal keeper untuk team bola dia....tak faham, dah ada kot glove punnnn nak beli lagik.....

                                         

dah orang minat bola kan kita layankan aje....my lebly goalie.......hahahh


Alang2 dah sampai Ipoh , plan nak singgah Restoran lama yang femes tu New Hollywood Canning Garden tu...tapi kedai ramaiiiii orang...malas pulak nak tunggu meja kosong so kami decide tukar ke Plan B...situ ada Ice Ball .

Jalan Jem kat Ipoh nun..kat town dia tu....nasib ada rezeki dapatlah parking


Gambar restoran Plan B tu tak amik pulak...tapi situ memang ramai....tempat cantik sesuai untuk di Insta kan...banggunan lama..struktur banggunan pun unik....i like......

Kita cubala menu kat Plan B ni...masing2 perut dah lapar kan...kat KL pun ada Plan B..Plan B ni unik sebab kedai/booth berhampiran Plan B ni ada jual macam2 benda yang rare & unik...termasuklah Ice Ball ... search kat IG #planbipoh berlambak gambar Plan B nie...


Menu pertama spagehti carbonara...nama sebenar tak ingatlah resit dah buang


Ni pan mee...ni serius sedap...mcam makan spagethi makan ngan sambal nasi lemak...fusion gitu menu ni..gabungan east west....walaupun rupe dia tak cantik hitam tapi rasa marbeles...


Ni Chicken parmagiana kot...ampunla ye...janji bunyi ada sama....ni pun sedap...
Food portion dia agak besar,...kami share je anak beranak semua




 

Budak ni lapar nasi pulak...add on la butter rice satu untuk dia...tapi bukan abissss ponnnnn....tak bagi merajok dah bagi tak abis pulakkkkkk



airnya pun sedap2...lagi satu paling sedap air suam...hahahhaa tiada gambar pulak


Kebetulan meja sebelah kita orang ada Diva Uolls...Ning Baizura....kita takde mood nak amik pic nga dia, kiat suruh suami snap pic ngan dia...tengok, sporting tak kita? hehehe


                                        

Siap Ning offer lagi amik semula gambor tapi suami taknak pulak...tapi dia tak sombongla senyum jeeee...


Ni stall ice ball...perut memang dah kenyang tapi sebab nak rasa & nak amik gambor jugak gigihla beli....



Satu perisal roselle satu lagi gula melaka+roselle


sedutla kome....tidak disediakan sudu & straw ye...pandai2lah adjust macam mana nak sedut...hehehe





Akhir sekali gambor kami...nak jugakkkkkkkk ...terpaksa di cupcake kan peha tu...hehehe


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

2 comments:

mama tisya said...

Iceball femes kt ipoh, xpernh mkn.. Kita mkn kt plan b, minum air kosong gk sbb airnya dlm menu mcm xmenarik hehe tgk yg hanim order air ni mcm menarik..lain outlet lain menu agaknye

Cho Zila said...

awak balik Ipoh lupa jer nak singgahsini.. alahai ghogikan... mesti pergi sini kalau balik sana nanti.. Jeles kita tau...

jumpa ning yer... baguihler dia tak sombong...