TQ coz sudi menjengah blog ni..



Tuesday, August 29, 2017

Gold Coast Morib

Salam & hai semua.

Sabtu 26.08.2017 kami ke Gold Coast Morib..saje bawa anak mandi pool...sebenarnya ni kali kedua kami ke Gold Coast Morib..last pegi 3 tahun lepas....Tapi kali ni bawak mak abah saya sekali...lama rasanya tak bawak mak abah tido hotel..last bawak bulan 12 tahun lepas....

 

Sampai dah.....kali ni bilik view theme park...abah tu tak boleh dah jalan jauh2 sangat...sian kaki krem dalam kete....

Morib ni untuk budak2 bestlah...tapi tula tak well maintained la Gold Coast Morib ni...sayang.....agak kotor & tak terurus tempat dia...


Dah makan semua anak2 nak mandi pool...mandila kome...ibu abah duk tepi je...masa 3 tahun lepas mandi masing2 kena pantau pakai pelampong...sekarang bolehla lepaskan sikit2...


Holohhhhh ni gambar 3 tahun lepas..mandi pun pakai pelampong...


3 tahun lepas naik slide pun abah temankan....tak boleh biar terjun sorang2.....cepatnya masa berlalu....nak baby pehlissss...hahaha










Sekarang semua mandi sendiri....

kul 6.00 macam tu masing2 nak naik bilik sebab dah janji nanti malam kita sambung mandi lagi


Sebab kan tahun ni Danish ada UPSR, hangkutla buku latihan semua ye....buatla latihan sikit2....


Malam nenek nak join jugak...abah & atoknya duk bilik tengok bola...dulu tak boleh mandi waktu malam...sekarang dah boleh dah ye...

INFO : Untuk yang ada wristband tambah RM10 sahaja baik dewasa atau pun kanak2.. Wristband akan ditukar warna lain & boleh guna sampai esk jugak..segala jenis pelampomg boleh guna dengan free saja..tiada bayaran.

Macam mak saya yang siang mmg tak pakai wristband , memang takde beli tiket di hari siang nya tadi...ha kau pjg benau explainnya...kena bayar RM18.. itu untuk malam sahaja kegunaannya...siang esok kalu nak masuk theme park kena bayor..





 Pelampong unicorn yang tengah IN sekarang ni...gambar tak berapa cantik waktu malam..maklumlah pakai hp cap ayam je...



 Benda alah macam sampan ni pun free....kalu nak rent mahal jugak ni.

Dalam pukul 10 malam marilah masuk bilik...esok pagi mandi lagi.





Pelampong boat ni fun free ye....benda ni ada 1 je...nasib budak2 ni dah dapat dulu....hehehhe




Saya tengok dari atas je...abah dia teman kat bawah...kemain darissa baring kat pelampong, abang dia pulak yang kena tarik.....


Sebelum check out kita wefie dulu...ada rezeki kita jalan2 lagi ye mak abah...



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

1 comment:

mama tisya said...

Mcm2 jenis pelampung.. Kiranya sape cpt die dpt la guna ek.. Syok la smp mlm mandi manda