TQ coz sudi menjengah blog ni..



Wednesday, August 23, 2017

Durian King TTDI

Salam & Hai Semua...

Sekarang musim durian kembali...sana sini durian ada....

Tahun lepas rasanya musim durian cendol kan?tahun lepas yang viral kat Durian King TTDI...di Pasar Besar Taman Tun sana tu...tahun lepas gigih la pegi tahun ni pun pergi jugak tapi tak segigih tahun lepas...hahahahha..tetiba mengidam pulak durian cendol...

Saya tak pernah rasa cemdol doyan tempat lain so tak tau lah nak bagitau yang mana sedap...bagi saya sedaplah Cendol Durian di Durian King ni cuma tang durian dia letak atas cendol tu bukan seulas durian...dia letak macam secebis isi durian je...durian jenis pahit2 tu....tapi rasa dia bila diblend ngan cendol yang manis tu jadi sedaplah kan....

Lagi syok kalu dia letak terus seulas dua durian diap biji dia sekali atas cendol compare ngan isi je...tapi saya ok je...makan je jangan banyak bunyi....hehehe


Semangkuk RM15..kami order 2 mangkuk cencol durian semangkuk ABC RM8..pastu amik sebijik durian D24 sekilo RM35...tapi tula kat sini durian dia agak mahal sikit compare ngan tempat saya kat Sg Buloh ni....


Nampakla sikit gambar ABC nya kan...tak amik close up pulak ABC tu...


Durian pun sama tak amik gambor pulak...sebab saya memang nak durian cendol yang lain tu sampingan je....hehehhe  kat IG story adalah saya update...tapi takpe yang penting durian cendol dah dapat rasa, hilang kempunan


Tu pulak cendol durian yang saya pegi last year..perbezaan pada mangkok la...tahun ni kecik sikit mangkuknya....

Apa2 pun tetaplah sedap...durian kan mana ada yang tak sedap...hehehe

Itu saje..






Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

2 comments:

mama tisya said...

Oh yg kt ttdi die ltk isi durian gtu ek...nanti cuba yg kt shah alam seksyen 24 tu..xsilap 2-3 ulas ltk rege ikut jenis tp mama Amy dh 2x mkn sedap katanya.. Aritu cendol durian d24 rege rm25 semangkuk.. Amy pn xsempat lg try.. Tgk gmbr je leleh hehe

rasp said...

terkecur i tengok...