TQ coz sudi menjengah blog ni..



Wednesday, August 30, 2017

Petai ooooo Petai!!!

Salam & hai semua


Semalam kawan saya order petai , so kami yang kat opis ni pun selit la order petai gak....ramai2 order.

6 papan RM5...murah kot kan...sekarang macam musim petai je...saya kalu petai ni suka masak sambal tumis ikan bilis campur petai....sedapnya....lagi satu saya mesti ingat Eina Azman artis tu...Datin Paduka Eina Azman..dia kan memang hantu petai....saya suka follow IG dia...hahhaha


My lovely petai....dapnyaaaaaa


Nota : Selamat Hari Merdeka & Selamat Hari Raya Haji frens...


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, August 29, 2017

Gold Coast Morib

Salam & hai semua.

Sabtu 26.08.2017 kami ke Gold Coast Morib..saje bawa anak mandi pool...sebenarnya ni kali kedua kami ke Gold Coast Morib..last pegi 3 tahun lepas....Tapi kali ni bawak mak abah saya sekali...lama rasanya tak bawak mak abah tido hotel..last bawak bulan 12 tahun lepas....

 

Sampai dah.....kali ni bilik view theme park...abah tu tak boleh dah jalan jauh2 sangat...sian kaki krem dalam kete....

Morib ni untuk budak2 bestlah...tapi tula tak well maintained la Gold Coast Morib ni...sayang.....agak kotor & tak terurus tempat dia...


Dah makan semua anak2 nak mandi pool...mandila kome...ibu abah duk tepi je...masa 3 tahun lepas mandi masing2 kena pantau pakai pelampong...sekarang bolehla lepaskan sikit2...


Holohhhhh ni gambar 3 tahun lepas..mandi pun pakai pelampong...


3 tahun lepas naik slide pun abah temankan....tak boleh biar terjun sorang2.....cepatnya masa berlalu....nak baby pehlissss...hahaha










Sekarang semua mandi sendiri....

kul 6.00 macam tu masing2 nak naik bilik sebab dah janji nanti malam kita sambung mandi lagi


Sebab kan tahun ni Danish ada UPSR, hangkutla buku latihan semua ye....buatla latihan sikit2....


Malam nenek nak join jugak...abah & atoknya duk bilik tengok bola...dulu tak boleh mandi waktu malam...sekarang dah boleh dah ye...

INFO : Untuk yang ada wristband tambah RM10 sahaja baik dewasa atau pun kanak2.. Wristband akan ditukar warna lain & boleh guna sampai esk jugak..segala jenis pelampomg boleh guna dengan free saja..tiada bayaran.

Macam mak saya yang siang mmg tak pakai wristband , memang takde beli tiket di hari siang nya tadi...ha kau pjg benau explainnya...kena bayar RM18.. itu untuk malam sahaja kegunaannya...siang esok kalu nak masuk theme park kena bayor..





 Pelampong unicorn yang tengah IN sekarang ni...gambar tak berapa cantik waktu malam..maklumlah pakai hp cap ayam je...



 Benda alah macam sampan ni pun free....kalu nak rent mahal jugak ni.

Dalam pukul 10 malam marilah masuk bilik...esok pagi mandi lagi.





Pelampong boat ni fun free ye....benda ni ada 1 je...nasib budak2 ni dah dapat dulu....hehehhe




Saya tengok dari atas je...abah dia teman kat bawah...kemain darissa baring kat pelampong, abang dia pulak yang kena tarik.....


Sebelum check out kita wefie dulu...ada rezeki kita jalan2 lagi ye mak abah...



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Friday, August 25, 2017

McDonalds : D24 Durian Mc Flurry & Burger Syok

Salam & Hai Semuaaa......

24 Ogos Mcd ada kuarkan 4 menu baru sempena merdeka ke?ke sempena musim durian...hehehhe

Semalam saya dan kawan2 potong rebenla kat McD semalam....beramai2 berator kat mcd untuk rasa aiskrim dorian tu.....ramai giler orang hokay....drive tu pun sama berderet....


Sedaps   uolls...tapi tula kuah doyan dia tu ciputttt je...tapi memang terasala durian sebenar dia  tu...McD kan claim guna durian D24 sebenar...tapi serius memang sedap..rasa tak cukup pulak aiskrim tu hehehhe...harga RM7.99...

Terasa kecik pulak mc flurry sekarang ni..tak puas...hahahah dasar tong besar kan saya ni


kita share lagi....


Berpasangan pulak ngan burger Syok ni...dia ala2 Spicy Chicken McDeluxe tapi ayam dia tu bujur macam GCB...sayur & sos dalam burger tu dia macam burger korea tu, ala yang roti dia itam dia tu....burger syok tu pun sedap.....percayalah...

Sapa2 yang teringin sila dapatkan segera..dengar katanya limited time....faskeroooooo!!!!!ppaili ppaili!!!





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, August 24, 2017

Mengular di IKEA

Salam & hai semua....


Ada satu hari tu kami kena keluar dari opis, ada discussion ngan pihak consultant...senang cerita keluar dari ofis atas urusan kerja bukan saje2 kuar & mengular...hehehehe

Kebetulan lunch time & kebetulan kami pun di area berdekatan ngan IKEA langsungla lunch di sana...bukan senang nak lunch kat tempat sedap2 & best2 ni sebab kat area opis kami tu takde pun kedai/restoran yang best pun....alang2 dah kat kawasan Damansara ni marilah kita lunch di sana....nak pegi weeken memang bercintala orang merenyutttttt...

Nasibla berator amik makanan tak lama....sedapnyaaaaa meatball.....


Nila yang kami makan ari tu....yang makan 2 orang ordernya kemain...hahaha alaaaaaa terliur pulak tengok gambar ni...popia sedap, mushroom sedap, nasi penyet tu pun sedap & semua sedaplaaahhhh....tapi tulah rasa macam meatball dia tak sesedap dulu......yang penting semua ni termasuk 2 air RM47++ je...kira agak murahla kan...banyak tu dapat


The famos amos meatball.....kembang2 tekak masing2 makan ni...hahah tula tamak sgt....


 Fish & chips...ikan je sedap..




Ni la kami yang order tamak sangat tu...sampai tuudng pun nak masuk dalam pinggan....tapi yang penting habis hokay...slow2 makan.....santai2 je makan ari tu...heheh lepas makan terus balik opis...tak de singgah2 shopping2 ye.....kalu ikut hati memang nak la shopping tapi kerja menanti di opis nanti kena jeling ngan bos kang, naya....heheheh


Itu saje.



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, August 23, 2017

Durian King TTDI

Salam & Hai Semua...

Sekarang musim durian kembali...sana sini durian ada....

Tahun lepas rasanya musim durian cendol kan?tahun lepas yang viral kat Durian King TTDI...di Pasar Besar Taman Tun sana tu...tahun lepas gigih la pegi tahun ni pun pergi jugak tapi tak segigih tahun lepas...hahahahha..tetiba mengidam pulak durian cendol...

Saya tak pernah rasa cemdol doyan tempat lain so tak tau lah nak bagitau yang mana sedap...bagi saya sedaplah Cendol Durian di Durian King ni cuma tang durian dia letak atas cendol tu bukan seulas durian...dia letak macam secebis isi durian je...durian jenis pahit2 tu....tapi rasa dia bila diblend ngan cendol yang manis tu jadi sedaplah kan....

Lagi syok kalu dia letak terus seulas dua durian diap biji dia sekali atas cendol compare ngan isi je...tapi saya ok je...makan je jangan banyak bunyi....hehehe


Semangkuk RM15..kami order 2 mangkuk cencol durian semangkuk ABC RM8..pastu amik sebijik durian D24 sekilo RM35...tapi tula kat sini durian dia agak mahal sikit compare ngan tempat saya kat Sg Buloh ni....


Nampakla sikit gambar ABC nya kan...tak amik close up pulak ABC tu...


Durian pun sama tak amik gambor pulak...sebab saya memang nak durian cendol yang lain tu sampingan je....hehehhe  kat IG story adalah saya update...tapi takpe yang penting durian cendol dah dapat rasa, hilang kempunan


Tu pulak cendol durian yang saya pegi last year..perbezaan pada mangkok la...tahun ni kecik sikit mangkuknya....

Apa2 pun tetaplah sedap...durian kan mana ada yang tak sedap...hehehe

Itu saje..






Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, August 22, 2017

Family Mertua Datang rumah

 Awal bulan 8 ari tu mak mertua datang rumah..Adik ipar saya, anaknya ada appointment di Hospital Serdang , sebab itula mak mertua saya datang rumah...Ayah mertua tak ikut pun, dia keje. Datang Sabtu, Selasa mak dah balik Sauk, Kuala Kangsar semula dah

Dari KK dorang singgah umah saya dulu...makan tengah hari...nervous ok nak masak untuk mak mertua..hahahha biasa balik kampung memang satya tak pernah masak...hanya tolong2 kat dapur je, mak yang masak...hahahahha


Ni la lauk saya masak..kari ikan merah, ayam belado, kangkung belacan & ayam kepci... menu di cadangkan oleh suami saya...





























Pastu saya order brownies ni....hakak tak pandai baking, order je sudahhhhh

Malam pulak makan di rumah abang ipar saya. Malam tu mak mertua tido sana langsung sekali dinner...



Banyakkan biras saya masak...sedap2....


 makan kat bawah...i like....meriah...bersusun je semua

Esoknya Ahad pagi tu kami ke Setia City Mall sebab abang ipar ada bowling tournament..so marilah kasi sokongan sikit...hehehhe...agaknya berkat mak datang abang ipar saya dapat best scorer tau...jatuhan pin paling banyak....tahniah la ye

                                           

Adalah bergambar kenangan ni....

                

Ni hadiahnya dengan duit...cayalah....saya memang tak reti main bowling ni....



Cayalah mak kita main bowling...1st time dia main...ada sekali strike....daebak!!!! hehhhe









Pastu masing2 la amik turn main..saya je tak...tak reti la....


Ni lagi hebat....siap main snooker ke pool entah ni.....adoiiii la mak....semua nak mencuba...bagus bagus....sporting mak mertua kita....



Anak buah paling kecik...belah suami saya dialah..kalu belah saya, Dicha paling kecik...

Petang tu pulak suami saya ada lawan bola pulak kat padang Arkib Negara...berbondong bondong la semua ke sana....heheheh


Ni yang kecik2 cinonet ni ikut kete saya...yang dewasa ikut kete lagi satu...

Isnin malam bawakla mak makan luar...sebab selasa dorang nak balik KK dah...bershell out kita.....







Itu saje cerita mertua datang rumahku....hehehehhe




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ