TQ coz sudi menjengah blog ni..



Friday, August 4, 2017

Air Jamu Viral untuk servis rahim

Salam & Hai Semua....

Air jamu ni ada orang share2 kat fb ni....untuk servis rahim la kesimpulannya....sebab bahan-bahan dia senang, marilah kita cuba.


  • Halia 2cm
  • Kunyit hidup 2cm
  • 2 batang serai
  • 2 helai daun pandan
  • 3 cawan air
  • Gula batu atau madu *mengikut citarasa
Cara-cara:
Basuh halia & kunyit dan hiris. Masukkan air, Masukkan serai dan daun pandan...lebur je dalam tu semua.....Renehkan sampai air tu jadi secawan ye...Lepas letak dalam cawan masukkan gula batu atau madu...minum masa dia suam2..jangan minum masa panas, kang melecur pulak...hehe




Bahan-banhan yang diperlukan


Masukkan semua je dalam periuk


Ni bila kita dah siap rebus


Ni la hasilnya ..saya campurkan madu sesudu....bila minum mak aiiiiii pedasnya bila lalu kat tekak....lepas tu memang saya bilas tekak ngan air suam....nasibla buat sebulan sekali..

Seeloknya dibuat lepas period.  Tujuan untuk membersihkan rahim selepas haid, bertindak membuang angin dan memecah lemak serta mengatas masalah bau badan.

Selamat mencuba

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, August 3, 2017

DC Superheroes Cafe, Sunway Putra Mall KL

Salam & Hai Semua....

Sebelum ini ada ceritakan pasal CLUB LOUNGE tu....lepas kami pegi sekejap CLUB LOUNGE tu kami bawak anak2 pulak dinner di Sunway Putra Mall....senang je mall kat sebelah je.....so dinner lah kami di cafe superheroes ni....teruja sebab dia berkonsepkan superheroes...budak budak sukalah kan....






Comelkan airnya......suka suka.....satu air panas satu air sojuk...gambar air suam takde pulak.....


My superheroes...gitewwwwwwww


Ini suami kita, jangan ajak p karaoke ye...n suami kita jangan nak ajak orang lain p karaoke ye....hakak pun tak pegi karaoke, ko pulak nak p karaoke....hahha itu semua penangan Aliff Aziz & si Pipah tu...heheh



Pilihan makanan 1 - Spagethi Carbonara,,,sedaps!
Kami pun tak order banyak..tu pun ada yang tapau bawak balik hotel..mungkin tadi kami dah makan kat CLUB LOUNGE tu kot......sepatutnya ada order nasi tapi dia kata nasi semua dah habis.....laku sangat la tu kot tu sampai abis tu....hehhehe


gigi tu gigi tu...kaver sikit dicha...


Pilihan kedua spicy Aglio Oglio with Chicken Grill...ni serius memang sedaps sebab pedasssss sangat.....i likeeeeeee..
portion dia agak besar sebenarnya.....padat.


Ni kids meal....set burger..ni pun sedap...sedap2 rupenya foods kat cni...wajib try tau uolls....

Last gambar pulak ngan superheroes yang ada kat situ...... 








Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, August 2, 2017

Breakfast di Coffee House, Sunway Putra Hotel, KL - Day 2

Salam & hai semua....

Rentetan dari entry INI.

Pagi tu breakfast di Coffee House level 9...dapat free kan...harus lah manfaat sebaik2 nya...
Punyalah ramai orang..food selection pun banyak.....bagus bagus..


Ni haaa pinggan saya...banyak kan...tengok badanlah...


Ala danish tido pulak ..lagi sekali snap


Darissa pun kena sampuk jugak Saranghae tu....hehhee


Ibu & Dicha


  

Last gambar kita sekeluarga....itu je pun gambar yg kita amik.....lepas breakfast pa lagi depa semua nak terjun pool la.....

Ok itu saje cerita staycation kami Sunway Putra Hotel..ada rezeki boleh datang lagi...serius tempat ni best sangat & saya rasa sangat exclusive....terasa seperti golongan ado2 je walaupun saya ni nan hado pun....hehehhee...

Last but not least, TQ Sunway Putra Hotel for the extraordinary experience stay at your hotel...u give ur best services to us & we really enjoy it ...TQVM

Gitewwwww omputih sangat conclusionnya...hehehhee




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, August 1, 2017

The Club Lounge, Sunway Putra Hotel

Salam & hai semua...

Rentetan dari entry sebelum ini...
Sebab kita dapat free access ke Club Lounge marilah kita gunakan sebaiknya...sebenarnya lebih kepada nak meninjau je apa yg ada kat situ....maklumlah tak pernah pegi kan....

Sebenarnya tak tau pun boleh access ke Club Lounge apa attire yang sesuai pun tak tau...belasah jelah...tengok foreigner guest pun pakai baisa2 je kami idakla segan sangat...sebab Club Lounge ni exclusive sangat, itu bagi saya lah yang tak biasa benda-benda macam ni...hehhehe

Anak-anak pun bagi kerjasama sebab tak nak ikut. ala pegi sekejap je kan....sebab malam kang nak p mall Sunway Putra Mall untuk dinner...tak sampai 1/2 jam pun pegi Club Lounge tu....

Club Lounge ni terletak di level 34, bilik saya pulak level 31...dokek je...


Gitewwwwww.....


Ini pinggan saya...memang amik ini je....takde tambah2 sebab teringat kat anak dalam bilik....dapatlah dating sekejap ngan suami...hahahha


Ini la haaaaa jenis foodnya...very light2 menu...mcm minum petang la...ada la kek 2 jenis..ada sushi, semua portionnya kecik2...hahhaha..


Cewah selpie untuk nampakkan KLCC tu...nampak ke idok?



Ada la gamabr berdua ni haaaa.....tempat dia sunyi nya lahai.....takut nak kuarkan suara kita ni haaa...yelah biasa kat umah  memetir kan.....hahahha

Sorang budak pun takde dalam ni......feeling2 candle light dinner.....tapi tempat dia memang exclusive lah...segan pulak nak masuk sini...lepas makan laju2 amik gambor....


Selpie berdua


Adalah kenangan depan Club lounge tu,,,,



See, suami saya berselipar je berseluar pendek....sempoiiiiii....tapi staff dia ok je...xde pun nak halau kita....heheheh..kalu tau saya bawakla evening dress saya .....wakakkaka


Ok itu saje nak share experience masuk Club Lounge ni...ada la merasa kan...lepas ni mungkin la leh arrange dinner ngan asben je....anak2 sila tinggal...hehehe...terima kasih pada anak2 yang sporting bagi ibu dating sat ngan abah....nanti kita p hotel lain lagi ye....muah muahs


Terima kasih...

erima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ