TQ coz sudi menjengah blog ni..



Monday, July 31, 2017

Sunway Putra Hotel, Kuala Lumpur

Salam & Hai Semua...

Sabtu 29 July kami ke Sunway Putra Hotel, KL ..Saje duk semalam untuk relax2 & bagi anak-anak main pool..kebetulan Danish pun baru habis percubaan UPSR..kengkonon ubat dia la hilangkan stress selepas berhempas pulas katanyaaa……

Tak payah pegi jauh2 kat KL je cuti sudah…jimat dari segala segi…

Kita pilih Sunway Putra Hotel & booking Deluxe room tanpa breakfast….tapi agaknya dah rezeki kan…reception offer kita Deluxe Room tapi dapat access free ke Club Lounge (2 pax) & breakfast free (4 pax) dengan tambahan RM58 sahaja… Total bilik RM297 (book thru Traveloka) + RM58 = RM355. Rasanya berbaloi kan…dahlah kena weeken dan musim orang dapat gaji kira berbaloi la tu..

Mari kita tinjau bilik dia yang super besar….




Katil king size..muat je kami anak beranak tido..kalu lebih 4 orang pun ok just bawak toto je...bentangla mana2 sebab bilik sangat luas...








 Bilik air bersih 


Tapi shower je..ok je



Tapi tak dapat pemnadangan KLCC & pool sebab bilik semua penuh...ramainya guest kat hotel ni....


Kasilah selfie satu kali dalam bilik air….jenuh snap supaya dapat gambar Nampak kurus…walaupun hasilnya tak la kurus punnnnnn hehehe


Mandila kome...ibu sebenarnya nak mandi tapi sebab saya tak bawak bikini maka duk jelah tepi pool tu.... seluar ketat & tshirt pun tak boleh pakai ye kalu nak mandi pool....sedihhhhh


Dapatlah view sayup sayup KLCC & KL Tower.... 



Darissa dapat kawan dah kat pool tu...


Sunway Putra ni best lah....hotel dia meriah..mungkin sbb attach ngan mall kan...orang sentiasa ada je... 


Ibu abah pun nak la selpie seketul...sian tak dapat mandi.... 



Anak-anak lepas berendam lapor...marilah kita order sesuatu...order burger je...RM33. Portion besor cukup untuk anak2...kami amik buat rasa2 je..lagipun ada tapau kuih tadi kat gerai goreng pisang sebelum check in tadi.... burger dia sedap & puas hati.

Dah puas main pool, dalam pukul 6 naik bilik....

Next entry kita share pasal Club Lounge Level 34 yang kita dapat free tu....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

2 comments:

MrsEnoxis said...

Seronoknya weekend getaway..besar jugak pool dia ye..nice!!

mama tisya said...

rezeki tu dpt free bfast smp 4...pastu dpt access ke club lounge kn...lama ni xtgk traveloka hehe