TQ coz sudi menjengah blog ni..



Wednesday, July 26, 2017

Shah Beach Resort, Melaka, Muzium Kapal Selam & Kuih Keria Hj Jalil Limbongan


Salam & Hai Semua...

#throwback

Ni rentetan ari tu bercuti di Legoland di entry INI  dan INI.. On the way balik ke KL kami decide singgah Melaka untuk stay semalam... Sebenarmya sebab nak rasa kuih keria tu sebab dah sampai Melaka pun lewat petang Pakcik kuih keria tu pun dah balik...hehehhe

Kami decide stay di Shah Beach Resort, Melaka...sebenarnya pernah baca review momok pasal resort ni tapi sebab resort dia cantik kita pejam mata jela stay....hehehhehe






Itulah keadaan biliknya...yang best parking kereta depan bilik...kawasan resort cantik sangat bersih....bilik walaupun agak lama tapi dalam bersihla tapi dah nama pun lama & struktur dia kayu, paham2 la kan....tapi takpe ekon tv ada dah ok dah bagi kami...hehhee


Ni view pool & laut...cantik kan?kawasan bersih...rumput semua terjaga....haaa landskap dia bersih & cantik...suasana tenang je....Lepas check in terus anak2 terjun pool... 


Sementara anak main pool kita laki bini selpie selpie...


Cantikkan....macam takde sampah...ni nak maghrib dah...

Malam kami makan kedai di sekitar resort tu..bersepah uolls...nak pergi jauh2 masing2 letih....


Paginya breakfast di resort je..free breakfast untuk 2 adult...kanak2 dia bagi free patutnya bayar....mungkin dia tengok anak2 saya makan sikit je..tu free je....terima kasih ye..



Lepas breakfast macam biasa, anak2 mandi pool la...ramai pulak orang.....mandila kome.....pegi bercuti pun untuk depa jugak...



Lepas tu ajak budak2 ke pantai jap...amik gambor je,...nak mandi tidak digalakkan la ye....tenang je tengok laut...saya memang suka laut...dapat laut PD pun saya ok je... hakak golongan marhein je dik...kalu hakak ado ado hakak demand Maldives atau Bora Bora....hahhaha


Cantikkan....bukan hakak tapi kawasan resort..... 

Balik singgah Muzium Kapal Selam ni...tak jauh pun dari Shah Beach Resort....anak saya Danish suka muzium2 ni.....







My boy...

Dari muzium singgah la ke Kuih Keria Hj Limbongan ni...Alhamdulillah tak ramai berator sebab kami pergi Selasa, weekdays kan....Screen short je dari IG sebab cari gambar dalam phone takde.



Sedap...gebu gebas montok...tapi tulah bila sejuk tak berapa sedapla....



Tak ramai kan berator...

Lepas makan kuih keria kami pun balikla KL...itu saje.....






Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

1 comment:

mama tisya said...

ada tgk resort ni..oh ada bc review ada momok ye...tp cantik view pool tu....hah dpt juga ye mkn keria tu...kita dlu pi tutup lg tu pn ms outstation juga la..tp dpt gk merasa sbb ms tu kwn p melaka die bg tp die smp kl dh lewat ptg tp still sedap..puas la mkn 10 biji hehe