TQ coz sudi menjengah blog ni..



Wednesday, July 19, 2017

Lemang Periuk Kera


Salam & Hai Semua.....

Musim raya kan sekarang ada lah kengkawan yang update pasal lemang periuk kera ni...memang lama dah teringin nak rasa...kenal lemang ni pun dari cerita Upin Ipin...hahhaha...

Tapi kalu beraya macam tak pernah pulak tengok orang sajikan lemang periuk kera ni...jual tepi jalan macam lemang buloh tu lagilah takde....tapi kat FB sekarang bersepah je kan orang jual...semua dihujung jari gitu...

Sesape area Sg Buloh, Sri Damansara & sekitarnya boleh lah order di FB Natasya Liana atau no nya 017-215 1039 (Wassap only)

Rupenya harga berlainan ikut size periuk kera yang dia ada stok...yang macam saya punya RM1.50 sebiji, size paling kecik masa tu yang dia ada...minimum order 20 biji...nak anta sampai depan rumah Cas RM3.00 je...saya selit sekali rendang ayam sebekas RM8.00...

 

Lemang ni kukus ..sedap tapi tulah dia macam basah2 sikit...xtau tekstur sebenar sebab baru 1st time rasa....tapi rasa dia memang sedap lemak la....




 Makan ngan rendang tapi terlebih manis pulak rendang dia....tapi kalu kita makan lemang tu saje memang dah sedap la....

Kesimpulannya, tak rugi mencuba.....hehehhe



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

2 comments:

Anis Azalea said...

Teringin nak try makan dalam periuk kera ni. Tapi rendang manis takleh terimalahmm

nini said...

Mcm sedap aje ni...hihi