TQ coz sudi menjengah blog ni..



Monday, July 31, 2017

Sunway Putra Hotel, Kuala Lumpur

Salam & Hai Semua...

Sabtu 29 July kami ke Sunway Putra Hotel, KL ..Saje duk semalam untuk relax2 & bagi anak-anak main pool..kebetulan Danish pun baru habis percubaan UPSR..kengkonon ubat dia la hilangkan stress selepas berhempas pulas katanyaaa……

Tak payah pegi jauh2 kat KL je cuti sudah…jimat dari segala segi…

Kita pilih Sunway Putra Hotel & booking Deluxe room tanpa breakfast….tapi agaknya dah rezeki kan…reception offer kita Deluxe Room tapi dapat access free ke Club Lounge (2 pax) & breakfast free (4 pax) dengan tambahan RM58 sahaja… Total bilik RM297 (book thru Traveloka) + RM58 = RM355. Rasanya berbaloi kan…dahlah kena weeken dan musim orang dapat gaji kira berbaloi la tu..

Mari kita tinjau bilik dia yang super besar….




Katil king size..muat je kami anak beranak tido..kalu lebih 4 orang pun ok just bawak toto je...bentangla mana2 sebab bilik sangat luas...








 Bilik air bersih 


Tapi shower je..ok je



Tapi tak dapat pemnadangan KLCC & pool sebab bilik semua penuh...ramainya guest kat hotel ni....


Kasilah selfie satu kali dalam bilik air….jenuh snap supaya dapat gambar Nampak kurus…walaupun hasilnya tak la kurus punnnnnn hehehe


Mandila kome...ibu sebenarnya nak mandi tapi sebab saya tak bawak bikini maka duk jelah tepi pool tu.... seluar ketat & tshirt pun tak boleh pakai ye kalu nak mandi pool....sedihhhhh


Dapatlah view sayup sayup KLCC & KL Tower.... 



Darissa dapat kawan dah kat pool tu...


Sunway Putra ni best lah....hotel dia meriah..mungkin sbb attach ngan mall kan...orang sentiasa ada je... 


Ibu abah pun nak la selpie seketul...sian tak dapat mandi.... 



Anak-anak lepas berendam lapor...marilah kita order sesuatu...order burger je...RM33. Portion besor cukup untuk anak2...kami amik buat rasa2 je..lagipun ada tapau kuih tadi kat gerai goreng pisang sebelum check in tadi.... burger dia sedap & puas hati.

Dah puas main pool, dalam pukul 6 naik bilik....

Next entry kita share pasal Club Lounge Level 34 yang kita dapat free tu....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, July 27, 2017

Korean Spicy Burger & Pulut Rendang Ayam Zarina Zainuddin

Salam & Hai semuaaaaa....


Hari ni nak share 2 makanan yang sedap...hehehhe

McD kan ada kuarkan satu burger Korean Spicy Burger nama diberi...sebab kan saya ni konon2 peminat K-Drama harusla nak try.....A & W pun ada jugak kuarkan beger korea ni apa entah namanya....



Roti dia itam..


Isi dalam dia..burger daging ye...dia ada rasa masam campur pedas sikit...bagi saya sedapla..ada yang rasa tak sedap..ikut lidah masing2...burger ni didatangkan ngan set criss cut fries & fanta frozen.. tapi tulah tak terambil gambar pulak...

Satu lagi nak share pulut Zarina Zainuddin ni..bila kawan opis nak beli so kita pun tumpanglah share.. untuk pulut rendang ayam harganya RM12 untuk pulut rendang daging RM 15. Cas delivery 10 ringgit




Rasa not bad...sedap gak.....tapi pulu tu agak keras sikit...macam kering gitu..tapi saya ok je..habis jugak hahahhaha

Ok itu je...



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, July 26, 2017

Shah Beach Resort, Melaka, Muzium Kapal Selam & Kuih Keria Hj Jalil Limbongan


Salam & Hai Semua...

#throwback

Ni rentetan ari tu bercuti di Legoland di entry INI  dan INI.. On the way balik ke KL kami decide singgah Melaka untuk stay semalam... Sebenarmya sebab nak rasa kuih keria tu sebab dah sampai Melaka pun lewat petang Pakcik kuih keria tu pun dah balik...hehehhe

Kami decide stay di Shah Beach Resort, Melaka...sebenarnya pernah baca review momok pasal resort ni tapi sebab resort dia cantik kita pejam mata jela stay....hehehhehe






Itulah keadaan biliknya...yang best parking kereta depan bilik...kawasan resort cantik sangat bersih....bilik walaupun agak lama tapi dalam bersihla tapi dah nama pun lama & struktur dia kayu, paham2 la kan....tapi takpe ekon tv ada dah ok dah bagi kami...hehhee


Ni view pool & laut...cantik kan?kawasan bersih...rumput semua terjaga....haaa landskap dia bersih & cantik...suasana tenang je....Lepas check in terus anak2 terjun pool... 


Sementara anak main pool kita laki bini selpie selpie...


Cantikkan....macam takde sampah...ni nak maghrib dah...

Malam kami makan kedai di sekitar resort tu..bersepah uolls...nak pergi jauh2 masing2 letih....


Paginya breakfast di resort je..free breakfast untuk 2 adult...kanak2 dia bagi free patutnya bayar....mungkin dia tengok anak2 saya makan sikit je..tu free je....terima kasih ye..



Lepas breakfast macam biasa, anak2 mandi pool la...ramai pulak orang.....mandila kome.....pegi bercuti pun untuk depa jugak...



Lepas tu ajak budak2 ke pantai jap...amik gambor je,...nak mandi tidak digalakkan la ye....tenang je tengok laut...saya memang suka laut...dapat laut PD pun saya ok je... hakak golongan marhein je dik...kalu hakak ado ado hakak demand Maldives atau Bora Bora....hahhaha


Cantikkan....bukan hakak tapi kawasan resort..... 

Balik singgah Muzium Kapal Selam ni...tak jauh pun dari Shah Beach Resort....anak saya Danish suka muzium2 ni.....







My boy...

Dari muzium singgah la ke Kuih Keria Hj Limbongan ni...Alhamdulillah tak ramai berator sebab kami pergi Selasa, weekdays kan....Screen short je dari IG sebab cari gambar dalam phone takde.



Sedap...gebu gebas montok...tapi tulah bila sejuk tak berapa sedapla....



Tak ramai kan berator...

Lepas makan kuih keria kami pun balikla KL...itu saje.....






Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, July 25, 2017

Kisah 28 Syawal

Salam & hai semua...

Tetap nak update walaupun blog ni sendu je...tapi takpe sebab kita nak lepaskan kehendak kita nak berblog, nak puaskan hati je....hehhehe

28 Syawal bersamaan hari Sabtu 22.07.2017 saya dijemput ke open house sekali gus melawat la adik opismate dalam pantang.....kemainnn dalam pantang boleh buat open house...sebenarnya dia duk ngan mak dia..kebetulan mak dia buat open house langsung sekali melawat dia dalam pantang...hari tu dia baru 23 hari...




Hahhaha nak ber OOTD...saya jarang amik full pic ni...malu sebab kebesaran badan ni...hahah tapi sebab gambar ni nampakla kita kuwush sikit walaupunnnnnn........sebelum ke open house kita posing2 la sikit..ni Danish yang snap gambar ni....

 Gambar selfie memang selalu la ada..feeling2 kuwush la kan.....hahahha lempang wei pompuan ni asikla bergambar buat simbol 'Love' ni...saranghae....



Bersama opismate 


Nilah baby nya..comel nau nau..Nama sedap Nurhaura Abbiya...gegirl....panas ke dik bersuar pendek ni...hehehhe
 

Tenang je dia tido.....sukanya ngan bb ni...




Bersama ibu berpantang..rilex je dia pakai kain batik...adik ni memang lawa sangat...cepat nau susut badan dia.....

Malam pulak dapat jemputan dari family abang ipar saya (asben punya abang)...biras saya masak...dia memang pandai masak walaupun dia muda dari saya tapi konfiden level dia masak tu saya kagum...


Banyak dia masak..serius sedap sangat2...rendang ayam,kuah kacang, nasi impit, ayam goreng, sambal tumis ikan bilis & kuew teow goreng...punyalah banyak dia masak..rajin nau..


ni pinggan saya 1st round....


Yang depan bertudung tu anak dorang....anak buah saya...saya mak ngah dia...hehehhe






Suka layan mak ngah selfie ye...heheh


Kebetulan mak abah saya tido rumah saya , ajak sekali mak abah....



Syaza sebaya Danish anak saya..tahun ni dua2 amik UPSR...semoga berjaya ye Danish & Syaza...Kengkawan doakan ye anak saya , anak buah saya serta kawan2 seangkatannya berjaya dan dapat 6A dalam UPSR...amin



Kesayangan saya ni.....muah muah muah..

Itu saje....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ