TQ coz sudi menjengah blog ni..



Tuesday, May 30, 2017

Somerset Medini Iskandar Puteri Nusa Jaya, JB (Part 1)

Hai & Salam semuaaa...

Ok ini #throwback cuti sekolah bulan 3 ari tu...ig & fb dah share...kasi up details kot ada sesape nak refer nanti senang...google je kuarla blog kita ni kot boleh membantu kan....hehehe


 Kami p JB ni awal cuti sekolah..pegi sana 3D2N...lepas p Johor singgah pulak Melaka duk semalam kat sana...sekarang ni saya share kat Johor dulu ye.



Kami bertolak ari Sabtu pagi..nasib highway clean & clear..tengok tu ada khemah dalam kete...hahahha ada jelah keje dua beradik tu





sebelum check in  singgah JPO dulu..wash eye only je...hahahha..sekejap je kat cni, anak2 sibuk nak check in hotel...nak main pool lettew.....

Kali ni p Legoland kami pilih Somerset Medini ni...tahun 2013 kami p Legoland kami duk umah saudara..kali ni dok hotel pulak... Nak check in Legoland Hotel, melampau pulak harganya....tak mampu pulak rasa....hehhehe..

Tapi Somerset Medini ni dekat je ngan Legoland , kira seberang jalan je....kami p Legoland jalan kaki je....



View from our room..tingkat 19...kat receptionist minta bilik yang tingkat tinggi & facing Legoland..InsyaAllah mesti dapat punya...Somerset ni konsep dia serviced apartments gitu...serius selesaaaa sangat...saya ni kalu tido hotel jarang lena...tengah malam mesti terjaga....tapi kat cni mmg saya tido terus smpai Subuh....
 





Kami amik bilik jenis studio.  dia ada apartments jenis 1 & 2 bilik kalu tak salah...untuk kami , amik bilik studio pun dah ok sangat.....ada katil king & daybed...bilik besaaaar sangat..bersih..sebab building baru semuanya baru ..



TV





Kitchen...boleh masak ye uolls...mmg periuk belanga semua ada....lengkap..kami idaklah masak..kata bercuti kan harus cuti daripada semuanya....hahahha

masak air je sudahhhhh.....



                             




 Bilik ayorrrr....takde bathub kecewa anak2 ku...hehehhe..bersihhhhh...alhamdulillah




Dressing table & wardrobe....besar bilik dia....selesa & harga jauh lebih murah daripada Legoland Hotel.... total harga bilik 3d2n RM478.58 excl breakfast.....breakfast kat luar jela ye....



Pool dia,,,infinity pool gitu...nampakla Legoland Hotel dari jauh....pool cantik..landskap hotel ni pun cantik.....



Anak2 sibuk nak mandi..layankan jelah

 Ibu pun nak jugakkkk




landskap medini..tenang je cni n sunyi..sy rasa 5 tahun lagi akan membangun Nusajaya ni....banyak building2 baru yang tengah buat...


Kemain 2 beradik ni swimming







Ewahhhhh



Kemain ibu & anak sama naik...hehehe

Ok itu saje...pasal jalan2 JB part 1 ye....lepas ni part 2 pulakkk

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

1 comment:

mama tisya said...

Ada tgk kwn stay sini.. Infinity pool.. Dlu p Legoland dok umh sedara gk.. Bila ntah nk pi lagi.. Tringin gk nk try hotel Legoland tp tula mhl bangat