TQ coz sudi menjengah blog ni..



Monday, May 22, 2017

Lost World of Tambun & Lost World Hot Springs and Spa by Night

Salam semua..

Edisi #throwback

Cuti raya cina ari tu kami ke Lost World of Tambun Ipoh. 2 minggu sebelum p baru terhegeh hegeh nak booking..nasibla ada kosong..direct booking ngan pihak Lost World...dapat lah RM375 2 hari 1 malam, free 2 breakfast & 2 entrance tickets untuk Lost World Hot Springs and Spa by Night...okla tu kan...anak2 kasi tambahlah sendiri ye...hehehhe





Ini jenis bilik Exotic Room, senang cerita bilik paling murahlah...hahaha...Katilnya...muat je kalu kita rapatkan....muatla anak beranak


Tempat sidai baju...selak pakai langsir je..



                                                    eh ada orang tengah picit jerawatlah...hahhaha




Bilik ayor


Tolietteries


Gituuuuuu


Bilik kami ni takde balcony ye & menghadap bumbung rumah orang...kami nk upgrade bilik yang facing theme park tapi dah penuh...murah je nk upgrade bilik tu..RM30 je...


 Lost Wolrd of Tambun....  Hot Springs and Spa by Night boleh masuk pukul 6 atau pukul 5 ke atas...boleh ye beli tiket untuk semua jenis park...mcm kami ni...semua boleh main & masuk kecuali theme park...water park, petting zoo semua boleh....



Kesayangan di Entrance


Masuk masuk je nampak ni....kat cni kira macam food court lah...cantik depa buat....semua Ipoh punya Famous food ada jual disini...


Ipoh Street


Ni pool air panas ni....saya sukalah LWOT ni..tempat dia cantikkkkkk sangat...banyak hijau2....memang kami nak repeat lagi tempat ni....tak puas


Ni bukan pool air panas..ni pool biasa...tempat yang ada ombak2 tu...


Cantikkan hutan kat belakang tu....sejuk je mata ni tengok


Bagilan anak2 chan mandi kat pool2 ni dulu....nanti dah malas masuk tempat air panas pulak



Semua waterpark ada macam ni kan....air tumpah dari baldi saya panggil...ahhahah



Mandila kome


Sebelum hari gelap marilah kita ke Zoo nya ni...banyak haiwan kat cni...tapi tak semua tempat kami explore sebab anak2 sibukkkkkkk je nak mandi pool...anak2 sya ni memang suka sangat air..tu sebab kalu nak cuti kena cari hotel yang ada pool....


AWASSS!!! TAPIR MELINTAS...hahha teringat dulu kat UiTM Puncak Perdana banyak sign macam tu....


Yeay dh malam kita p lah tempat air panas nya....air dia agak panas ye....tapi yang ni tak berapa panas la...cantikkkkk sangat Hot Springs dia...banyak efek2 lampu...warna warni























Anak2 mandi kat kolam yang tak berapa panas....kami tryla berendam kat jacuzzi yang panas ni....mak oiii panas..masak segala galanya...hahaha...tapi mula2 memang panasssss pastu dah lama rasa ok dah....adalah tu tindak balas sains yang saya tak tau apa namanya....wakakkaka





Yang ni telur separuh masak katanya.... ;)


Saya....tengah tahan panas ni...brp celcius tah suhu dia..30 kot


Sini tak berapa panas...budak2 bolehla mandi


Dah puas mandi...kami baliklah...lepas makan semua...pastu berjalan kaki la ke bilik hotel...hotel & LWOT ni berdepan je....lintas jalan dah sampai

Esok kami p breakfast...tempat breakfastnya di theme park sana.....berjalan kaki la kesana...







Mee kari dia memang win...sedaps..alhamdulillah food semua sedap


Ok..itu sahaja....tempat ni memang best...kalu yang belum pergi, wajib pegi tau korang...yang pasti kami akan kembali lagi kesini....InsyaALLAH...

1 comment:

mama tisya said...

Xpernh smp lg.. Cantik time mlm ada lampu colorful tu