Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, May 15, 2017

Dash Box Hotel, Cyberjaya

Dash Box Hotel, Cyberjaya....satu hotel baru yang mempunyai konsep yang sangat fresh....fresh bagi sayalah sebab pestime p hotel kontena ni...

Ada bilik yang biliknya guna kontena ye...Dash Twin nama jenis biliknya....bilik basic sekali sebab takde TV, takde kettle...masa book thru Agoda...takde pulak tulis detailsnya... kita amik bilik paling murah je...hahahha nak merasalah kononnya...tv takde takpe, sebab WIFI lajuuuuuuu....


Ni katilnya..muat je kami 4 beranak atas katil tu, rapatkan je,,,lagipun saya sorang je yang besar yang lain semua badan halus2...hahhaha.

Ini bilik untuk jenis Dash Twin ye....dalam sebuah kontena..jangan risau ada air cond...sejukkkkkk bersihhhhhh


Ini pintu bilik air nya.


Ada shower jehhh.....




Pintu kanan tu pintu keluar ye...




Anak-anak saya bila dah jumpa air bergambar pun tak nak...menyampahhhh

So layan gambar je uolls ye...tapi serius tempat cantik sangat...bersihhhh..staff pun baik...konsep hotel ni sangat fresh...sila la pegi korang....kalu book guna TRAVELOKA dapat murah tau...saya book guna AGODA dapat RM202 inc breakfast...kawan blogger saya yang kebetulan jumpa di DASH BOX ni dapat lagi murah tau...


Ni la kawan blogger saya...blogger otai n gigih....sampai sekarang aktip berblog....tak macam saya tenggelam timbul..tak sangka dapat jumpe ari tu... Mama Tisya




Swimming pool dia berlekuk-lekok gitu...


Ni bilik yang bukan guna kontena...Jenis Dash Deluxe..ada tv...& ada biliknya terus ke pool....next time bolehla try jenis ni pulak....




Pool boleh mandi sampai pukul 10 malam ye...tapi ari tu pukul 12 pun ada yang mandi lagi...pihak hotel ok, bolehla kot mandi smapai subuh pun...hahahha


Malam kami dinner dalam hotel je....suami saya p main bola..kami ni pepandailah bawak dirik....heheheh

 Bertigala kami malam tu....




Food semua sedap..harga agak reasonable jugak...yang bestnya...guest boleh dapat diskaun 15% on total bills....banyak tu.....

Lepas makan..anak2 nak sambung mandi pulak...layankan aje....

 Esok pagi breakfast di hotel jugak sebab free kan...free breakfast for 2 adults & kids below 7y FREE!!..lebih 7y bayar RM8 sahaja...breakfast serve based on menu ye...ala carte la...tapi lepas tu kalu nak tambah lagi boleh ye tambah..dan dia FREE jugak...


Tapi menu tak banyak lah...ini je,,,okla...jadila kan...


Ini yang kami pilih....yang roti tu kami repeat order lagi...hahaha bagus jugak mcm ni takdelah membazir makanan tapi penatlah depa nak masak2 setiap kali order


Antara kerusi dalam cafe tu...unik sebab dari kain jeans....cantikkkk








Lepas brekafast anak2 sambung lagi mandi sebelum checkout...Ada 2 jenis slide...satu kat bahagian dewasa satu kat tempat kekanak....yang dewasa pool dia tak dalam sangat 1.2m je...




Last sekali abang hitam ni merata kat sana...terkejut jugaklah kadang2 ..ingatkan orang rupanya patung jehhhh...

Secara kesimpulannya, sini memang seronok...nak short escape ke short vacay ke tempat ni memang sesuai sebab dekat sangat.......sila lah cuba ye kawan2 semua.....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

2 comments:

Anis Azalea said...

Menarikla tapi mahal juga ya semalam..

mama tisya said...

Xsangka kita bertemu kt sini kn... Oh unik kerusi kt cafe tu design dr jeans ye..nmpk menarik gk menu2 nya