TQ coz sudi menjengah blog ni..



Wednesday, February 15, 2017

Taman Rekreasi Gunung Lang Ipoh


Lepas check out kami nak pergi Lunch..hajat di hati nak ke Restoran Yong Suan nak makan nasi ganja..tapi mak aiiii ramainya orang...tak sanggup nak berator...kami makan nasi vanggey kat cawangan lain....rasanya kat Restorang Yong Suan tu hq dia kan?entahlah ada kawan saya cakap sama je....




macam biasa ayam sotong & kuah kari..ni kali kedua saya makan kat cni...


Lepas makan kami singgah Taman Rekreasi Gunung Lang...Sebab nilah kita kuat sangat nak ke IPOH..walaupun selalu balik kampung suami di Kuala Kangsar tapi jarang sangat nak singgah Ipoh...

 

Family saya...cantik kan view dia...ingat nak naik bot nak round tasik tapi takdapat...berator panjang nak naik bot...takpelah next time la ye..sebenarya sebab nak bergambar je dekat cni...suka suka...cantik sangat.....










 Lepas posing2 amik gambar..balikla kami ke Kuala Kangsar....cuti2 yang singkat & padat...lenkali ada rezeki kita jalan2 lagi....



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, February 14, 2017

Kinta River Front Hotel & Suites, Ipoh


Hashtag throwback lagi...hehhe maafkanla hamba ye..tapi takpe tujuan blog kan ni sebab nak bagi info la sikit2 untuk siapa siapa yang google tentang Kinta River Front Hotel & Suites yang terletak di IPOH...

Kita pergi masa cuti panjang2 ari tu bulan 12..cuti birthday Sultan Selangor. Mula2 balik kampung dulu di Kuala Kangsar..Dari Kuala kami pergi IPOH..bawa sekali adik ipar & anak buah asben..ramai2 syok sikit berjalankan...



Berhimpit haaaa semua dalam kete..maklumlah kete saya kecik je...Darissa duk ngan saya kat depan...Doakan saya murah rezeki ye boleh tukar kete besar sikit...boleh bawak semuaaaa kesayaangan saya jalan2....amin



Yeay dah sampai hotelnya..MasyaAllah, servis lembab sangat..urusan nak cek in slow sangat...iye ramai orang tapi entahlah...slow...

Rated as 4 star hotel tapi hotel tidak melambangkan 4 star pun..sory Kinta River Front Hotel & Suites.



Ini katilnya..semua sumbat dalam satu bilik...kita ada bawa toto..budak2 tido katil..saya & suami tido bawah beralaskan toto..hehehe takpela semalam je kan...yang penting semua hepy..ye kot hepy...hahaha





ada shower je..bathtub tiada


view dari bilik..takde balcony ye bilik deluxe kami ni & facing bandar Ipoh..nak view sungai kinta , takdapat penuh...



Lepas check in bawakla budak2 semua mandi pool...itu yang penting...niat memang nak buat budak2 hepy je dapat mandi pool..yang paling penting anak2 saya hepy..sebab dorang memang sukaaaaaaaa sangat mandi kolam ni




Ni la kawasan pool dia..kecik je..dia macam tersepit antara banggunan...hahahah





Sebab utama pilih hotel ni sebab Mermaid Pool ni la...see thru punya pool...dah macam dalam akuarium dah...hahaha... pestime ni jumpe pool macam ni....



Pandai haaaa masing2 pose ....anak kita & adik ipar kita...


Saya bersama anak2, anak buah & adik2 ipar kita





Malam lepas maghrib kami keluar untuk dinner....Lepas dinner saja jalan2 kawasan depan hotel tu...cantik ada jambatan melintasi Sungai Kinta tu...lepas tu ada la lampu ala2 I -City tapi tulah tak semua lampu tu berfungsi...so keadaan agak gelap sikit...


Nila view nya...di ambil dari jambatan tu...kalu semua lampu berfungsi lagi cantik...


Amik gambar depan jambatan tu..tapi tak clear pulak...tak pe uolls boleh google...


 Bergambar di lobi hotel....

Esok pagi sambung lagi mandi pool...kali ni saya pun mandi tapi sekejap je berendam ...nak bergambar dekat mermaid pool tu...


Nak jugakkkkkk







 Dah puas berendam, terjun hiruk pikuk semua....check out lah kami pukul 12...sebelum balik Kuala Kangsar kami singgah Gunung Lang..nanti next entry ye...






Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ