TQ coz sudi menjengah blog ni..



Wednesday, December 27, 2017

Hari Jadi saya...15 December


Salam & hai semua...

Ini cerita dah lepas dah..masa hari jadi saya 15.12...hari jadi yang ke 35..tua kan....hehehe

Sebab sekarang kat opis dah sunyi sangat..kawan-kawan terbaik semua dah berhenti..ok tapi yang tinggal baik jugak...tapi sebab kita satu floor ukhwah tu tebal la..so bila dorang takde rasa sunyi sangat....pagi tu datang opis macam biasa, takde pun orang wish...hahahhaa tapi kat FB memang adalah kan...tq korang...

Suami anak2 memang adalah wish itu biasalah kan....

Lepas solat zuhur dalam kul 3 lebih, tetiba dapat jambangan belon..ingatkan kawan yang terbaik yang dah takde tu bagi rupenya asben kita...hahahhaha tak sangka pulak dia bagi...dah pesan jangan bagi apa2 saya tak nak....nak p dinner je BERDUA...see, birthday girl dah cakap dah nak apa...takmo seprais2....

Tahun lepas asben bagi bunga..tapi sebab saya MC, so bunga tu di hantar ke rumah..selamat la kan...kalu hantar kat opis saya malu sebenarnya...terasa gedik pulak....

                                             


Sejambak belon chuolls...tinggi mencecah ceiling...hahhaha nak bawak balik pun malu..tunggu orang semua balik baru kita turun...hahhaha....


                                           

Besday girl bersama belonnya yang sama bulat....sebab Jumaat kena pakai uniform redha jela bergambar...hehehe

Sebba Jumaat tu kita pergi satu kereta, balik tu datingla sat...kupi kupi...sekejap je...tak sampai sejam dah balik...borak sikit2...rindu pulak anak....





dah macam anak saya dah rupe suami kita kat cni...apa nak buat ister lebih bosar dari suami...hahahha

Tak jadi dinner berdua...mengopi jelah berdua..jadilah..bukan senang nak dating ni



Kek kita di hari jadi...jadilah seslice,...abis..hahah sedaps n mengenyangkan...




 Lepas dating balik & lepas maghrib bawakla anak2 p makan KFC...kami dah kenyang makan kat San Francisco tadi...suami amik sandwich ke wrap apa entah namanya...




Eh sedap pulak Chizza ni...ayam dia pedas....sila try!!!


Ni gambar di IG stories..hahhaha....'

Ok itu aje kisah di hari jadi saya yang simple dimple.....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, December 21, 2017

Victoria Bridge, Kuala Kangsar


Salam & Hai Semua...

Tak abis lagi cerita pasal Kuala Kangsar ni....hahahhhaa

Memang dah lama dah nak singgah...tapi asyiklah takde rezeki...saje nak amik gambor...cantik jambatan ni... pernah nampak jambatan ni dalam filem Mamat Khalid Zombi Kampung Pisang kot...sy suka giler cerita tu...sejarah jambatan ni tak ketahuan lah saya....



One happy family...oh yang pakai tudung tu anak buah saya...adik asben punya anak...OTW balik KL kami hantar kat umah dia Sg Siput...sebelum sampai Sg Siput tulah menyinggah di Jambatan Victoria ni..dia memang rapat ngan saya.


Sepupu

Abah & anak2 nya


Perantin....hahhahha


2 beradik


Sepupu bespren




last kita belanja selpie ye....hehehhe





Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, December 14, 2017

Plan B, Ipoh untuk kedua kalinya...

Salam & hai semua

Hari tu balik dari kampung di Kuala Kangsar kami singgah Ipoh. Sebab bertolak pun pagi so kira ada masalah kan nak singgah singgah ni...kalu bertolak petang memang tak dapat singgah, terus balik umah je di Sg Buloh.

Hajat di hati nak ke Restoran New Hollywood di Taman Canning yang famous tu, sekali tutup...frustnya lahai....pastu tukar plan ke Mee Kari Mat Daud Jasak pun tutup jugak pukul 4 baru bukak balik....Singgah ke Restorang Yong Suan punyalah kedai ramai orang & berator tak sanggup pulak....lepas tu try pulak Mee Kicap kat stadium Ipoh, habissssss ....adoiiila takde rezeki..agaknya hari Isnin banyak kedai yang tutup kot kan...takpelah lenkali kita try lagi...

Last-last kami ke Plan B Ipoh...ni kali kedua kami kesini...sebab tempat dia cantik kita pergi lagi sekali..nasib tempat dia cantik sesuai amik gambor & hapload instagram...ngeh ngeh ngeh

Masa 1st time kat entry INI



Nasibla dak kecik ni nak melayan posing tapi tak boleh suruh banyak kali nanti dia hangin...hahaha


Ibu & abah pun nak jugak...konon2 cekak pinggang nak bagi efek kurus...puiiiiiii la kan....takdenya...hahhaha



Cantik tempat dia....dia banggunan lama pastu ada pokok2 berjurai2 ni....macam dalam hutan pun ye....

Pastu kami masuk ke dalam Plan B, makan...

Kali ni kami amik menu lain dari amsa yang 1st time kami pegi dulu



Ni matcha latte ais..sedap


Chocolate ice...sedaps


Hot Matcha Latte..sedap


Spagethi Bolognese..sedap


Nasi Lemak ..sedap


Ni lupe la..chicken steak kot...hahaha 


Darissa ngan nasi nya..sebab ada ayam...


Danish ngan bolognese punya..



Ibu share2 je ngan anak anak..dorang bukan  habis pun..nak suruh share menu, masing2 tekak lain lain...kang order ikut yang sorang punya, yang sorang lagi merajok kecik ati...takpelah ibu mengalah...




Ok last gambar wefie kami....cukup la kot kan tak payah singgah la lagi Plan B...orang perak kata teman dah naik cemuih dah....hahahaha

Ok itu saje...TQ

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Wednesday, December 13, 2017

Laksa Sarang Telur


Salam & Hai Semua....

Masa kami balik kampung Kuala Kangsar, kami ada trylah Laksa Sarang Telur ni atau Laksa Telur Goreng ni...pernah viral kan tapi rasanya yang viral tu kat Ipoh...tapi kat Kuala Kangsar ni port laksa yang famous ialah Laksa Pokok Limau yang terletak di Kota Lama Kiri. Sebab adik ipar sugget sini sedap kita pun try la...

Tapi kalu kita google pun tempat makan laksa, memang depa suggest kat sini.



Ni laksanya...sepinggan RM4.00..murah kan...sedapssss i tell u...tak pedas sangat...kuah pulak tak cair tak pekat..just nice...memang secukup rasalah.....


 Laksa...telur dia sedap...garing nipis....telur kan semua nya sedap..hehehe


Licin uolls......hehhee

Ok itu saje...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, December 12, 2017

Makan-makan & jalan-jalan di Taiping


Salam & hai semua...

Hari tu share tempat menginap kami di Taiping ...Novotel Taiping.

Entry ni khas untuk makan-makan & kami ada singgahlah di Muzium Perak...nak p tempat lain tak dan...hujan membasahi bumi.


Depan hotel kami tu Pusat Penjaja yang famous tu..betul2 sebelah Balai Bomba...yang famous kat sini Yong Tau Foo...semua gerai memang jual Yong Tau Foo...kami makan kat gerai first.


gambaran gerai dalam pusat penjaja tu


gerai ni la kami makan Yong Tau Foo...serius sedap.....gilerrrrr....& murah...saya rasa murahla kot sebab kami amik banyak jugak ari tu..





RM22.50...saya rasa setambun Yong Tau Foo tu...hahahhaha...kuah pekat likat & pedas...memang terbaiklah....uolls mesti try tau....

Kami ada jugak order nasi ayam..satu set RM5.00


Nasi ayam sedap...nasi banyak..pastu sos dia ada dua jenis...satu sos cili yang biasa kat kedai nasi ayam lain..satu lagi kuah dia ala2 air asam....serius ni pun wajib try tau...ni order dari gerai no.1 jugak....



Malam pulak lepas Isyak kami nak dinner..ingatkan nak makan kat Pusat Penjaja tu je sekali amik kauuuu ramai nya orang...nasib baiklah petang nya tu dah rasa Yong Tau Foo tu...

Tips : untuk Yong Tau Foo better makan petang..saya agak dia buka dari pukul 3 kot...sebab kami makan Yong Tau Foo tu lepas kami check in.... untuk sarapan gerai lain ye bukan gerai yang jual Yong Tau Foo tu..

Malam kami dinner di Taiping Mall je...jalan kaki sampai la...dah kata sebelah hotel...

Dinner di Georgetown Kopitiam...ala ala Old Town la...food pun lebih kurang je...





Ni sarapan pulak...di Pusat Penjaja Taiping jugak..



ada dua gerai yang buka untuk sarapan...nasi lemak roti canai semua ada....

Budak-budak kami tapaukan je..lagipun dorang tido...malas nak kejutkan...



saya order roti bakar telur goyang ni sementara tunggu nasi lemak ayam siap depa bungkuskan....oklah rasa dia...sedap jugak


Selfie la satu kali ye....

Lepas check out ..kami singgah Muzium Perak....tiket untuk dewasa RM2.00..kanak-kanak bawah 12 tahun PREE...












Dah melawat bergambar lebih kurang...baliklah kami ke Kuala Kangsar...sebelum tu singgah kedai cendol..


Kedai ni...dekat je dengan satu lagi kedai cendol yang famous Cendol Bismillah...tapi kali ni kami cuba Cendol Ansari ni


Cendolnyaaaa

Kombinasi cendol n pasembor...memang mabeles lah....pasembor dia wajib try hokay.....memang sedap..siap tapau lagi untuk mak mertua...


Ini harga untuk cendol & pasembor Ansari famous Cendol ni..

Ok itu saje..harap dapat membantu ye....



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ