Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Friday, December 9, 2016

Cyberview Resort & Spa, Cyberjaya

Salam


Awal cuti sekolah hari tu 26 & 27 November kami ke Cyberview Resort & Spa....dah lama aim sebenarya tapi sebab takde laut hahaha kita batalkan niat tu saje....tapi kali ni kami pergi juga kesini sebab nak bawa mak & abah saya sekali...sesuaila kot dekat sebab abah pun tak berapa sihat....Kebetulan 27hb tu Danish anak sulung saya tu bersunat, so upah la untuk dia kononnya....bagi gembira gembira dulu sebelum potongggggggg....







Yeayyyyyy sampai dah....sebab jalan jem dekat sejam jugak la sampai ke lebih sejam...

Kami amik bilik Superior Chalet with breakfast untuk 2 orang...yang tak cukup kita top pu je nanti masa breakfast


 Katilnya...just nice untuk semua orang....semua sumbat dalam satu bilik...tak pe tak pe bukan nak hornymoon punnnnnnn....hehhehe



Bilik air dia paling win.....paling cantik berbanding hotel2 yang sebelum ni kami pernah menginap...


 Meja solek nya....pastu nampak tak bercahaya tu..itu aromatheraphy..ala yang bau wangi wangi tu....bilik wangiiiiiiiiiiiiiiii sentiasa... i like....






Kita cek pool dia pulak..tapi tula biliknya jauh dari pool...

Ari kami sampai tu hujan...cuaca mendung berarak kelabu je ari tu....esoknya lagilah , hujan lebat








Okla pool cantik & besar...tapi sebab tak de laut feel tu kurang..hahahah tu sebab asikla kami ke PD.... (banyak entry ke PD tak blog out lagi ni hehhee)
Tapi budak budak kan depa mana kisah janji ada pool dah syokla pada dorang....



Ada orang buat wedding kat pool...cantik..kita tumpang gambar sat.... kasi can la ye....hehehe



Balik bilik sambung mandi dalam bath tub pulak,,,gasak la kome


Esoknya pulak pagi2 dah hujan..sian anak2 nak mandi pool...tapi bila dah renyai renyai saya bagi juga depa mandi....

Tapi sebelum tu kita p brekfes dulu..


ni pinggan saya yang pertama....pertama ye pertamaaaaa....

Dia punya breakfast buffet spread dia banyakkkkkk & cantik....macam2 ada...orang pun ramaiiiiiii...





Tak amik gambar banyak pun sebab nak fokus makan...hahahah

Lepas dah makan kasila anak anak mandi pool....






Tamat dah cuti cuti di Cyberview.....nak datang lagi? tak kotttt baikla saya ke PD bukan sebab tempat tak best tapi sebab takde laut..heheheh......



P/S : minggu ni balik kampung ...yeayyyyy...pastu duk semalam kat Ipoh bawak adik adik ipar pulak berjalan Ipoh....selamat bercuti semuaaaaa




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

3 comments:

mama tisya said...

wah sronok tdo otel lg...bdk2 dpt pool sronok la..bath tub tu cute

Anis Azalea said...

Pernah pergi sekali. Pastu berendam dalam bath tub sambil pasang lilin. Feeling sangat.

nazatun27 said...

Salam.. saya Saje nk share tips kalau nk bercuti ke cyberview ni. Cyberview ni mmg fav saya sekeluarga..ada rezeki lebey, kat sini je kami bercuti. Mmg best sgt2. Dh byk tempat kami bercuti termasuk yg harga hampir ribu smlm, tp rsnya cyberview the best bg kami. :). Okla tips, beli thru official website.. tp kena tgk selalu, sbb rate berubah kadang2. Saya slalu tgu ada yg non refundable rate. Sbb rate die lebey murah. Tp xleh cancel la kan. Pastu kat special request,saya mintak bilik mn saya nak.sbb tu saya suka beli thru official web, sbb rs mcm setiap kali mintak....tak pernah xdp lagi setakat ni.bila datang time nk check in tu..tgk kat form yg receptionist pegang tu..mmg dh siap2 tulis no bilik seperti yg saya nak..:) xde la baru nk tgk d system.. Mcm kes saya, saya dh tahu nombor bilik mana yg lokasi strategik iaitu betul2 balkoni depan kolam. Siap boleh access dr balkoni ke kolam. Dlm a few tapak jer kena jalan. Saya selalu mintak bilik jenis deluxe chalet(room no 131-133).. kalau jenis exec deluxe chalet, saya mintak 130 or 134. :). Bilik2 ni kat blok5. Mmg budak2 suka.. bukak sliding door trus nmpk pool dan leh berjalan trus dr balkoni. Bilik jenis superior, jauh dr kolam. Itu saje..tq.. hehe :)