TQ coz sudi menjengah blog ni..



Friday, December 9, 2016

Cyberview Resort & Spa, Cyberjaya

Salam


Awal cuti sekolah hari tu 26 & 27 November kami ke Cyberview Resort & Spa....dah lama aim sebenarya tapi sebab takde laut hahaha kita batalkan niat tu saje....tapi kali ni kami pergi juga kesini sebab nak bawa mak & abah saya sekali...sesuaila kot dekat sebab abah pun tak berapa sihat....Kebetulan 27hb tu Danish anak sulung saya tu bersunat, so upah la untuk dia kononnya....bagi gembira gembira dulu sebelum potongggggggg....







Yeayyyyyy sampai dah....sebab jalan jem dekat sejam jugak la sampai ke lebih sejam...

Kami amik bilik Superior Chalet with breakfast untuk 2 orang...yang tak cukup kita top pu je nanti masa breakfast


 Katilnya...just nice untuk semua orang....semua sumbat dalam satu bilik...tak pe tak pe bukan nak hornymoon punnnnnnn....hehhehe



Bilik air dia paling win.....paling cantik berbanding hotel2 yang sebelum ni kami pernah menginap...


 Meja solek nya....pastu nampak tak bercahaya tu..itu aromatheraphy..ala yang bau wangi wangi tu....bilik wangiiiiiiiiiiiiiiii sentiasa... i like....






Kita cek pool dia pulak..tapi tula biliknya jauh dari pool...

Ari kami sampai tu hujan...cuaca mendung berarak kelabu je ari tu....esoknya lagilah , hujan lebat








Okla pool cantik & besar...tapi sebab tak de laut feel tu kurang..hahahah tu sebab asikla kami ke PD.... (banyak entry ke PD tak blog out lagi ni hehhee)
Tapi budak budak kan depa mana kisah janji ada pool dah syokla pada dorang....



Ada orang buat wedding kat pool...cantik..kita tumpang gambar sat.... kasi can la ye....hehehe



Balik bilik sambung mandi dalam bath tub pulak,,,gasak la kome


Esoknya pulak pagi2 dah hujan..sian anak2 nak mandi pool...tapi bila dah renyai renyai saya bagi juga depa mandi....

Tapi sebelum tu kita p brekfes dulu..


ni pinggan saya yang pertama....pertama ye pertamaaaaa....

Dia punya breakfast buffet spread dia banyakkkkkk & cantik....macam2 ada...orang pun ramaiiiiiii...





Tak amik gambar banyak pun sebab nak fokus makan...hahahah

Lepas dah makan kasila anak anak mandi pool....






Tamat dah cuti cuti di Cyberview.....nak datang lagi? tak kotttt baikla saya ke PD bukan sebab tempat tak best tapi sebab takde laut..heheheh......



P/S : minggu ni balik kampung ...yeayyyyy...pastu duk semalam kat Ipoh bawak adik adik ipar pulak berjalan Ipoh....selamat bercuti semuaaaaa




Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Friday, November 18, 2016

Grand Lexis Port Dickson

#throwback...

Dah basi tapi nak abadikan jugak dalam blog ...xkisah ada yang baca tau tak...hheeehhe
Bulan 3 tahun ni wak tu cuti sekolah...bawak mak abah saya sekali (atok nenek gombak). Saje bawak tido hotel..dulu depa bawak kita, sekarang kita la yang kena bawa...


Ni kat lobi...lobinya kecik je...x macam 5 star  pun....krik krik krik


suka katil dia...cantik & besarrrrrrr



Pantry


Bilik ayor


Poolnya......airnya sejukkkkkk sangat....x lalu weh nak mandi...suka yang open punya....serius sejuk...x feel nak mandi

anak2 pedehal...mandi tetap mandi



Ibu pun nak jugak join walaupun kesejukan


 ini pool public....baik mandi kat cni...ok lepas ni dah tak payah dah dok Grand Lexis ye...anak2 pun lebih suka mandi kat cni...


Kita order room service cake ni sempena birthday mak saya....




Pool lagiiii



lagi


dan lagiiiiii...


pintu nak ke pool


tv area



mandi la komeeeee




cantik landscape kat cni


Itu saje....baiiiiii

Thursday, June 9, 2016

Cuti sebelum puasa - Bukit Gambang - Kuantan Town

Ok ini semua cerita throwback..mungkin lepas ni ada jugak cerita throwback..hehe..saje nk cerita kat blog mungkin lepas ni kot2 ada yang nak google tempat tempat yang dorang nak pergi, terjumpa la blog saya...boleh baca review kat blog saya pulak...walaupun blog ni nan hadooo....


3 Jun kami suami isteri amik cuti..kan cuti sekolahkan..sian pulak anak2 tak pegi mana..
Ke Gambangla kita...1st time kesana...dari Gambang ke Kuantan pulak...memang dah buat booking online dah untuk tiket entrance Gambang & hotel. Pilih je hotel biasa biasa janji ada POOL. Itu wajib! hehehe.

Bertolak dalam pukul 7.30 sampai Gambang pukul 10 pagi..Jalan clean & clear...takut jugakla buatnya jem..sebab kalu jem dekat belah2 sana tu agak ngeri la jugak...hehehe

Tenang je highway



Yeayyyy dah sampai..anak-anak & suami tukar baju dalam kereta...ibu pulak tak muat nak tukar dalam kereta..hahaha


1st time sebenarnya kami kat Gambang ni..ingatkan besar tempatnya rupanya kecik comel je...tapi kawasan luas compare to Desa Water Park City... Tapi slide nya pun menang lagi la Desa Water Park punya....Tapi janganla nak compare kan dengan Sunway Lagoon...itu dah sah2 win kan......tapi ada yang kata Tambun lagi best...Tambun tak pernah pergi lagi....walaupun tempat tu dekat je dengan kampung asben.

















Kat atas tu sebahagian la gambar-gambar yang sempat di snap masa kat Gambang...Untuk pengetahuan kot ada la yang tak tau...Gambang ni cashless themepark...barang barang dalam tu terutama foods & drinks tak boleh beli cash.. Masa beli tiket kita topup la RM 50 ke RM 100 ke...nanti ada balance boleh refund masa kita keluar nanti..macam prepaid hp tu....


Inilah gambar yang kami beli kat Gambang tu...ada photographer la yang akan snap pic kita kat dalam Gambang tu..sekeping RM35.

Dalam kul 2 lebih bertolak la kami dari Gambang ke Bandar Kuantan..Excited memasing sebab 1st time kot pergi...Di Kuantan kami pilih hotel Grand Continental.. baca review kat Agoda ok la jugak & harganya murah. RM162 semalam termasuk breakfast & incl GST. Bolehla kan janji ada pool..budak budak tak heran kan berapa star pun...janji ada pool.



Bilik takde balcony...pool view uolls....oklah cantik....sedap sikit hati ni...hotel agak lama...dekat ngan Mega Mall Kuantan..dan kawasan sekitar banyak kedai makan,

Kuantan boleh dikategorikan sebagai food heaven..banyakkkkk tempat makan yang best2...google je taula mana tempat makan yang best....saya pun baru tau masa saya google...ada la beberapa blogger yang sudi share kat blog masing2 tentang Kuantan.


 area TV 


toiletteries


ada bath tub lagi...bolehla anak2 sambung berendam...mak bapak budak pun boleh....eh! hehehe


sinki


Katil...muat je untuk kami anak beranak...saya tido ngan darissa abahnya tido ngan danish...suami isteri pandaila adjust camne...hahahaha



Pool dia kecik je...ada satu je...


Kemain darissa mandi pool...tetiba dah pandai berenang sikit2....hehhe


Dalam sejam lebih mandi masing-masing dah penat dah balik bilik...nak tunggu dinner lambat lagi...order lah room service..Chicken Chop GRAND namanya...Harga RM 25.00. Order satu je,..ibu tak lapar lagipun nak simpan perut untuk malam nanti...


Ini la dok berzikir kat asben kita. Memang nak sangat pergi Ana Ikan Bakar Petai ni,, Kami sampai sana dalam kul 7, pun ramai orang..ramai sangat...Jangan risau sini ada surau, sape2 nak solat boleh solat kat surau yang disediakan lah



Satar.. ni je yang cepat sampai...air pun lambat...tapi gambar air tak snap pulak...


Sotong goreng tepung 2 ekor


Udang 4 ekor...butter prawn milk...udang sotong amik sikit2 je sebab yang lain tak makan saya sorang je yang layan seafood ni...asben memang allergic seafood melainkan ikan...rugi betul kan...bila takde geng lawan makan rasa tak syok...next time nak bawak mak abah pulak pergi Kuantan, InsyaAllah



Darissa ni makan sup ayam jer...dia memang suka makan sup ayam ni kalu pergi kedai makan goreng2 ni..


Hero kita malam tu Ikan Jenahak bakar sambal petai!!!!! paling win la...sengkak perut nak menghabiskannya...sedap la jugak...tapi lain tekak lain rasanya...saya kurang suka sebab rasa macam manis sikit...asben saya suka sangat! hahahha 

Sejam jugakla menunggu lauk ari tu...tapi tak pe faham sebab cuti sekolahkan..Nasib anak-anak tak meragam...



Gambar breakfast pagi esoknya...pilihan tak banyak tapi oklah, syukur la kan.....saya makan nasi minyak...sedap...saya ni semua nya sedap, takde yang tak sedap,.,hahaha.

Sebelum balik KL singgah Teluk Cempedak...makan McD tepi laut..hehehhe 




Gambar kenangan di Teluk Cempedak..

Walaupun singkat tapi cukupla untuk berehat & bawak anak2 jalan....lenkali ada rezeki ada umur kita pergi lagi....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemulagi BYE. TQ