Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, March 26, 2014

Bayou Lagoon Resort

Salam semua...lama dah tenggelam pastu timbul balik...tetiba nak bercerita kat dalam blog ni...malu jugak sebab dah lama menyepi tetiba berblog balik...

Sabtu lepas kami ke Bayou Lagoon Resort di Melaka...saja bawa anak berjalan cuti sekolah ni...Resort ni baru..mana tau dengan cerita saya ni boleh bagi idea pada uolls semua nak bawa anak anak berjalan...tempat cantik bersih dan agak best jugala...


Ni kat Main Entrance dia.



Front desk


Ni hall dia...besar jugak...kami amik studio type...Bayou ni ada jenis appartment jugak.. Rate untuk studio type ni RM238.00 termasuk 2 wrist band untuk dewasa. Breakfast tak include. Untuk Danish nak masuk waterpark kena tambah RM20. Darissa tak perlu sebab ketinggiannya bawah 90cm FREE.

 Ni dapurnya. Ada benda-benda basic je


Tempat shower nya..


Toliet..yang penting bersih





Ada jugak benda ni (hahha tak tau apa namaya,x ingat) untuk kanak2..


Ada playground cinonet ni...


View dari balcony kami..tingkat 11 uolls..gayat!!


Posing sebelum mandi pada hari kami sampai tu...tak sabar masing2 nak terjun kolam

Waterpark dia agak kecikla..takla sebesar Gold Cost Morib...tapi okay sikit kot dari Tiara Beach Resort..hehehe 

Layan lah ye gambar pool kat Bayou ni..








Ada dalam 3 slide kat sini...lepas tu saya tengok pigak Bayou ni tengah korek lagi satu lubang yang saya syak nak buat lagi satu pool..waaa lagi best la kan...semua pool kat bahagian slide ni semua tak dalam kurang dari 1 meter..cetek sangat..


Pool kat atas ni pulak asing sikit dari tempat slide tu..yang ni satu bahagian untuk kanak-kanak dan satu bahagian untuk dewasa..yang dewasa mya pun taklah dalam pun..


Hari pertama anak2 mandila ngan abahnya...yang naik slide pun ngan abahnya jugak..saya tak berapa berani nak naik...hehehhe



Budak yang mengantuk ni tetiba segar bila jumpe benda alah ni...




Semua ngan abah nya...pegila kat abah...ibu tak kisahhhhhhh


Malam tu weolls makan kat luar hotel..tempat makan kat situ uolls jangan risau..banyak kedai makan..yang kitaorang makan tu namanya BERKAT SALAM RESTAURANT...sedap foods dia...ada western, ikan bakar,sate dan goreng-goreng.




Blog saya tak sah takde gambar makanan...kat fb ke instagram pun sama ..hehehehhe i love fooddddssss...tengok badanla kan...



Balik makan singgah jap sini sebelum balik bilik...1 token seringgit...murahla kan macam kat Giant tu je...


Morning sunshine!!!... esok paginya kami breakfast kat luar jugak...lagi murah..hheehehe kat Bayou ni breakfast kat RM20 untuk dewasa dan kanak-kanak RM15.00...

Lepas makan tunggu pool bukak kul 9.00 sambung mandi lagi....kali ni ibu pun join mandi...





Kami love abah konsepnya..huhuhu




Last gambar kenangan kami dalam bilik.....



Sebelum keluar dari Melaka kami sinngah Klebang nak minum coconut shake...rugi tak singgah nanti mimpi-mimpi...hehehehe

Secara kesimpulannya Bayou Lagoon Resort ni bestla untuk anak-anak..yang penting tempat nya baru...daki-daki kat bilik air tu memang takde lagi....hehehe..rate dia pun ok jugak....Yang pasti anak-anak enjoy...

Ok uolls hepy holiday dan selamat mencuba BAYOU LAGOON RESORT...heheheh promote kemain.....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

2 comments:

Queen said...

haritu baca di blog kak Di.. terus search..

pastu bila hanim ckp kecik tempatnya terus pikir 2 3 kali.. haha.. utk kids ok la kan.. utk org tua mesti boring..

oo ye.. nik tgh riki utk trip office.. tu yang nak more activity.. kalau kite anak beranak dalam besen bilik air pun jadik. =)


cantik tempatnya =)

mama tisya said...

ni la tmpt nk pegi nanti cz menang voucher aritu kn...nk tnye mandi manda ari ke2 tu kena byr lg ke nk mandi..sbb ada bc bole masuk skali je..kalo nk msk lg byr lg...kalo mcm gold coast morib tu selagi wristband tk buka bole je kuar msk