Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, September 18, 2013

Melaka - River Cruise dan Coconut Shake

Ahad lepas kami ke Melaka. Day trip je..sebab belum masa untuk cuti2 lagi..memandangkan isnin cuti so bolehla Ahad tu berjalan Isnin boleh rehat2. Ajak mak abah sekali sebab dorang pun belum berkesempatan naik boat tu lagi. Sebelum ni kami pernah ke Melaka tapi tak sempat nak naik boat sebab ramainya orang beratur...
Ahad dalam kul 7 pagi kami bertolak. Nasib jalan tak jem..Singgah RNR Seremban untuk brekpes.. Sampai  Melaka baru jalan jem. Melaka kalu cuti mesti jem kan? Sampai jeti terus beli tiket terus la naik boat. Alhamdulillah tak ramai orang. Cuaca pulak tak panas...agak mendung...
ni kami otw...gamatla kete sebab atuk neneknya ada...dua2 nak tarik perhatian nenek



Sungai Melaka yang diinstagramkan.... dah macam kat Venice dah kalu air tu takde bau...hehehehehe


Mak abah saya...memang dorang nak sangat naik boat ni...naik boat kat sini saya mampulah bawa kalu kat Venice nun memang saya tak mampu...huhuhu

abah dan anak anaknya

kami yang sorang bulat kecik sorang bulat besar


sory gambar ni patut kat atas nun...sebelum kami naik boat..


Nasib tak duk depan sebab air tu memang terpercik... sila lah jangan duk depan ye kalu naik boat tu


Sepanjang sungai tu kat banggunan2 ada mural...cantik..


ada perkampungan Mortan..katanya semua bil2 dan pemuliharaan rumah tu ditanggung oleh kerajaan Negeri Melaka...untung sangat

Lepas naik cruise kami ke Pantai Klebang sebab nak rasa kehebatan coconut shake ni....akhirnya dapatlah rasa......
ramainya orang....sesak...tapi takpe servis cepat..

coconut shake special ada aiskrim RM2.50 segelas


Nasi lemak sebungkus RM1.20


kuih 3 ketul RM1.00. kuih dia sedap sedap. macam macam kuih ada

Anak anak pun suka minum coconut shake.

Akhir kata, terima kasihla kawan kawan blogger yang bagitau pasal coconut shake ni...dari dunia blog ni la saya tau macam2..pengetahuan tu lagi lebih dari orang yang tak baca blog..serius tau...

bye olls

7 comments:

mama tisya said...

mmg kalo p melaka kena p pekena coconut shkae klebang and nasi elmak tu...sedap

Queen said...

aa.. sedapnya coconut milk shake

hazlina azmi said...

Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)


http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

~AmyLiana86~ said...

cantik..amy biasa naik kat the mines tu jer..hehe

lieyalatif said...

mmg wajib singgah pekene coconut shake klebang kalo dah sampai melaka...tu laaa trademark melaka skrang ...lagi satu cendol bawah pokok kat bangunan merah tu....eh lagi satu asam pedas melaka...eh ade lagi, kuih keria haji limbongan pun wajib try...haaaa mcm2 kene mkn kalo sampai melaka nieh...

hepi weekend hanim & family...have a nice weekend...

attyfir said...

kty suka naik melaka cruise ni kalo g melaka , tp suka naik malam ..sbb byk lampu2..

mcm sedap je karipap tu ..

Dee said...

dee kalau ke melaka wajib singgah coconut shake tu..nasi lemak dia confirm 2 bungkus..kehkehkeh..