Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, August 22, 2013

Raya ke dua

Raya kedua kami ke Taiping tengok mak long asben dan ke Penang untuk tengok Tok asben pulak...pegi balik hari je. Kali ni pegi tak tido pun sebab nak jimat masa sebab raya ke empat kami balik ke Sg. Buloh balik....

Akkhirnya raya kedua dapat makan selain dari ketupat lemang rendang dan laksa.....sedapnya.....Mak Long kat Taiping hidangkan mihun sup, mee rebus dan ketupat rendang



ni dessert pulak..cis tart comel dan kek buah. anak mak long yang buat.


Mihun sup yang super sedap. Tiap kali pegi beraya umah Mak Long nilah hidangan utama


Anak bujang saya di rumah opah long

Dari Taiping kami ke Penang. Melawat Tok pastu kami berjalan sekejap naik feri. Bawak anak2 yang asiklah menyebut nak naik feri. Pegi naik feri balik naik jambatan. Memang tak sempat buat apa pun. Sebab lepas Maghrib nak balik Kuala Kangsor balik. InsyaAllah hujung tahun kita p lagi yer...


Sepupus

bersama adik ipar didalam feri...


nun jauh jambatan di sana..


Camwhore jela kejenya pompuan nie

Danish dan sepupunya... Lepas naik feri lepas maghrib bertolak la kami balik.....itu jeeee

bye ollssss....


P/S: ari ni kat opis ada open house...kalu saya tak malu snap2 pic saya update kat blog ye....


10 comments:

mama tisya said...

cistat tu siap ukir wt bunga camtu cute

lieyalatif said...

meriahnye makan hanim...tergoda tgk bihun sup tu ...kalo jenis yg pandai buat mmg sedap laa jadiknye kan....berhirup2 makan hah.....

suke tgk pic kat feri tu...rindu plak nak naik feri pi penang...lieya kalo bercuti ke penang mmg siap laa naik 3kilo sbb kat sane takleh kate tidak pada makanan heheheehe

attyfir said...

lapar tau tgk mihun sup ..

Ibu Dhia Danial said...

besar dah dak dicha tu.. pandai dah bergambar ye.. omel omel..

ieda immi said...

banyak menu .. sure sedap kan ;)

wahh seronok beraya naik feri nie .. dah lama x naik ;)

Emy Tak Kecik said...

mesti x jjcm kat penang kan???

best nye penangggggggggggggg

onniesham said...

seronoknya raya... jauh2 berjalan ha... melangkaui brpa negeri tu. saya suka kalo jalan raya jauh2 mcm ni.. nak plak kalo convoy ramai2 ngan adik beradik... terasa kemriahannya.

Ya ALya said...

dicha makin comey...

Queen said...

dicha dah pandai buat peace.. yeay.. =)


seronok budak2 ni naik feri. layankanje mak pak ye.. =)

Dee said...

bestnya hanim gi beraya ke penang..i love penang :)