Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, August 29, 2013

Cerita pasal makan

Saya dan makanan memang tak boleh dipisahkan....biasanya dulu2 saya memang suka blog pasal makanan...tengok badanla kan....

Kalu makan umah mertua memang duk bawah lepas tu kalu hidang makan memang panjanggggggg....ni masa raya ari tu mak masak ala2 kat kedai thailand seafood tu...Mak kata tak yah makan luar biar mak masak....sedaps..

Panjang hidangan sebab adik beradik asben 4 orang. 3 dah kawin...campur anak menantu cucu dah dekat 12 orang la. memang tak cukup meja...meriah..saya suka...walaupun makan bawah perut saya terkepit tapi sebab sedap apa ada hal kan......


mak mertua masak ayam masak halia...sedap gile...danish makan 3 kali tambah..bila saya try buat kat rumah pesal tak sama rasanya...huhuhu


ikan bawal masak tiga rasa


Kailan goreng ikan masin

telur dadar. 

yang tak sempat amik gambar sup ayam dan ayam goreng berempah...hoiiiii enak bangat... segala jenis diet memang tak boleh dijalankan kalu balik umah mertua....yelah dah la jarang balik, tak kan nak diet kannnn....so kita pulunnnnnnnnn!!!!!!

Ni cerita lain pulak...masih dalam musim raya....kami ke Tony Romas...1st time pegi.....sajela asben nak try, sebab baru 
abis puasa dia dah start kemaruk nak ber jjcm... 



Danish posing yang tak boleh blah hahahaha..... ada promo ribs...saya amik set tu la...yelah orang kata ribs dia sedap so saya try la 


Dapatla 2 ribs...rasa ok2 je....sos dia macam manis je...macam BBQ sos.... dia punya side dishes tu bole pilih2....mashed potato dia sedap giler....yang ni saya tak abis makan so tukang perabis ialah suami tersayang


complimentary bread....emmmmmmmmmmm tak sedap...hehehe sory so tak abisla kan....


Ni ciken mojo kot.. kalu salah minta maap la ye...ada nasi dan ciken breast yang di grill



Ni dicha punya spicy ciken spageti...sedap jugak



ni beger danish...pun agak mengecewakan....tak berapa kena dek tekak kami....

mungkin pilihan menu tak pandai kot....



Last pose from danish...

Bagi saya TGI lagi sedap kot atau kami salah pilih menu.....mungkin lain kali cube menu lagi ye...

ok bye uolls...

5 comments:

Sidratul Muntaha said...

ya Allah
nyosal pagi - pagi gi singgah sini
hadu hadu.
ahhahah
terbaeklah...
*ombak kat tc mmg kuat.pantai dia jenis berlurah2.
ither org main kat pinggir je or gi balok or teruntum.
tak jauh dari situ gak

mrs.ecam said...

lg bgs msk sndri dr mkn kt kdai tomyam tu kn...tngk la MIL u msk...meriaahhhh btol die nyer isi...mmg puas ati mkn...heeeeee

Queen said...

tapi betul tau kak hanim..

nik sendiri pun kan..

kalau sekarang ni kawan2 kata nak makan ikan bakar la hape ke benda
ku sanggup offer diri masakkan utk depa
depa beli barangbasah je

1- murah
2- lagi sedap
3- lagi bersih
4- lagi khasiat
5- kurang penat


kalau makan luar mmg org ada makankan utk kita
tapi nak makan sambil berkuntau dengan anak adalah sesuatu yang lebih penat
baik la penat masak penat kemas tapi dapat makan dgn tenang.
hahaha



tony romas tak sedap eh?.. hehe.. nik pun tak pernah makan situ.. =P

lieyalatif said...

same mcm umah mertua lieya la hanim...kalo makan tu mmg dok bawah berhidang panjang2 sbb ramai...seronok mmg seronok laaa....makan pun bertambah2...

sedapnye ribs tu hanim.....dah lame lak tak pekena kat TR nieh...

nieda said...

X pernah pergi tony romas. Kekeke