Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, July 23, 2013

Udang buttermilk

Ni semua sebab pengaruh blog Lieya Latif . Geram pulak tengok udang dia...gigih suruh asben p beli udang..Hari sabtu tu saya buat....tapi udang nya alahai comey2 molek je.....

Resepi lieya ada nestum tapi saya punya tak guna nestum...kat umah takde pulak...yang ada oats je...

Nak resepi sila lah ke blog Lieya ...

Bahan bahan penting...tepung gandum+tepung jagung, udang n putih telur... 

Udang buttermilk kitew......last2 saya sorang je yang makan...hahahaha...
Asben tak makan seafood, dicha sibuk ngan ayam goreng dia, danish pulak sibuk ngan ayam kicap dia...
Yang pasti memang sedap....tq lieya gojes sebab share resepi yang ohsem ni.....


5 comments:

lieyalatif said...

sesekali layan udang buttermilk pun best gak kan hanim....lieya kureng mkn yg jenis bersarang tu sbb telur tu byk sgt serap minyak butter...

hanim, kesian hubby tak mkn udang...len kali buat le isi ayam plak....sian die tak dpt rase...

Rasp said...

wahhhh u konker sensorang lah udang tu ye sis...
makan sepuas puasnya hahahahhahaha...

onniesham said...

sedapnyer.... tgok time ptg2 ni mmg rasa trcabar sungguh. tringin nk try resepi lieya ni tp diri adalah tidak rajin nk kopek kulit n nak salut2 tepung bagai. so mebi masak style butter prawn tp tabur nestum jer nnti...hahahah

ezlinda hisam said...

wah...nampak sedap je...

mamyharraz said...

akk td baru buat cjicken buttermilk hehe sedap.akk suka rasa lemak berkrim tu.

nnt nak try guna udang pulaklah :)