Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Sunday, July 14, 2013

Ramadhan ke 3

Ramadhan ke 3 saya buat rendang ayam...gigih ok cari resepi yang paling senang n cepat. Anak teruna nak rendang pulakkkkk.....gigih la buat sebab danish kan puasa kesian plak kalu tak buat....

Jadi tu mmg la jadi tapi xbrp kick...dia mcm tak berminyak....mak saya kata sebab pakai santan kotak tu dia xkuar minyak...takpelah next time saya pakai santan yg ori...siap saya kait sendiri buah kepala tu package ngan kukur sekali kelapa tu sambil duk bersimpuh....kalu tak kuar jugak minyak tu terus sentap tak nak buat rendang!!

Bila makan tu boleh pulak danish cakap "adik nak rendang yang warna hitam".....pulakkkkkkkkkk....agak2 saya nak buat reaksi mcm mana ye? huh..sabar jelah....

Ok itu saje....oh! Tak feel nya update blog pakai tab....laptop rosak.....sedih shangat....

rendang kitew....

Rendang kitew yaag di Instag kan....hehehehe

4 comments:

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

boleh tahan kwn2 kite masak..
sume best2..
kite je masak tunujuk2 je.. hahahaha
dasar M kan..

psst, resepi, resepi.. hehehe

Emy Tak Kecik said...

rajin2 la update blog :)

wahhh dap

Queen said...

die nak rendang tok tu..rendang tok lagi renyah nak buat.. kerisik kene cukup kalau tak die tak hitam..

nik puntahun ni jawabnya masak rendang sendiri je.. dahtakboleh nak menumpang kasih..

makanya redha jer kalau rendang kutak hitam.. janji yabangtak menangis di pagi raya..hahaha

Mimy Hamid said...

rajin masak rendang