Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, July 29, 2013

Baru 3 kali je..

Puasa kali ni baru 3 kali je berbuka luar setakat inilah..esok lusa tu lat tak tau lagi..heheh. Dua di tempat yang sama satu kat McD sebab anak bujang saya kepingin McD bila berbuka. Ikut abahnya memang taknaklah McD tapi sebab Danish 1st time berpuasa penuh diturutkan jua..balik McD menggelupr abahnya cari nasi....hehehhe....

Pecapaian yang agak baik compare tahun lepas yang lain masak n sekali je beli...clap clap...eh ada 2 kali berbuka di Gombak umah makabah saya....

Dua kedai yang sama kedai biasa je. Restoran thailand2 ni. Restoran Waneeda Tomyam & Seafood di Kota Damansara dekat je ngan Sunway Giza. Food sedapla boleh tahan. Yang best kedai ni ada ayam golek. Kesukaan ibu dia la ayam2 ni...



Budak yang konon puasa...lagak mngalahkan orang yg berpuasa..ceh!

ni la ayam golek tu...yang ni saya amik 1/2 ekor..RM8. Sekor RM15. Sedaps...

Sian senyum pun terpaksa.....

Nampakkan perbezaan keterujaan org puasan tak puasa...eh abahnya kes lain la ye....cari nahasla kalu xpuasa...hehehe

Alahai Danish melepek je...setakat ni Danish kantoi SabtuAhad je..tak pe next year cube lagi..ibu dulu darjah 3 baru penuh puasa....compare last year hanya sehari je Danish puasa..heheheh


Makanan kami..bubur+ayam+2 bijik beger +eskem 
gambar kami yang di instagramkan....heeee

Selamat berbuka

7 comments:

mamyharraz said...

Bravo abg danish :)
Semoga kuat smgt utk teruskan puasa.

Best juga sesekali berbuka mkn mcd :)

Queen said...

kalau lah kata nik terpaksa jugaklah berbuka mekdi.. kompem order burger yang besar gile tu.. yg lagi besar dari big mac tu..hehe.. pastu order 2.. hahahahhahha

lieyalatif said...

yeay clap! clap!

lieya pun same laa hanim...boleh dikire berbuka kat luar...tapi mgu depan mmg berbuka kat luar jek laa sebelum cuti lik kg tu sbb malas dahnak topup barang basah dlm esbok tu...nak cuti lame kan katenyer...

nieda said...

Anak tgh latih puasa ni mmg ikutla selera dorang. Nida pun baru 2x buka kt luar itupun sbb gathering husband. Yg lain msk,sesekali je beli skit2 kt param.makin mahal lauk pauk kt param

Emy Tak Kecik said...

dap nye ayam golek tu :)

wahhh bagus la danish tahan puasa..chaiyok2...

ieda immi said...

alaaaaaaaaaaa winduu ngan danish dan darissa ! ;)

Mimy Hamid said...

nak berbuka kehepsi heheh tapi bila dah ada kehepsi tak jdi pulak