Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, October 3, 2013

Kulcats Barrio

Tengok rata2 Instagram ramai yang upload pasal Kulcats ni...paling banyak Instagram Nabila Huda. Macam best je.... jadi marilah kita cube..... tapi yang benornya Kulcats ni sape punya?macam popular di kalangan artis...masa saya makan tu pun ada artis tapi artis suam suam kuku lah..hehehe... Kulcats ni terletak di Taman Tun Dr Ismail Lorong Rahim Kajai 13. atau pegi Instagram @Kulcats atau  Google saja.


kemho ngan anak bujang....ada orang tak suka kan tengok kemho kemho ni..tapi saya suka je tengok kawan2 blogger lain kemho...itu pun nak jadi isu...pelik la....heheheh


kemho ngan asben pulak

kek rainbow permintaan anak...ni kuar dulu sebab anak2 sibukkkkkk nak makan...tapi serius sedap sangat...harga tak ingat minta maaf ye...

Masing masing berebut nak cream tu....last last tak abis pun...kek dia lembut puas hatilah..


pizza...meat the kulcats namanya harga dalam 22 atau 2
5 hinggit macam tu.



Chicken paramagiana kot namaya...lebih kurang la.....hehehe harga sama jugak macam pizza tu...besar giler ayam dia...tapi tepung dia tebal la....

Milo dinosor...nama sebenar lain..ni nama samaran

Yang ni unik air suam/mineral. Distilled water katanya.. 50 sen...


Nescafe ais

PAVLOVA......sebab inilah saya teringinnnnnn nak pegi...femes katanya kat situ..memang habis sekejap je.....rasa? biasa je kot...manis macam pavlova yang ain cuma kulit dia luar tu nipis pastu kat dalam macam ada chocolate mouse...saya pernah makan pavlova kawan saya buat bila kita gigit kosonh je..ini tak....sila lah cuba....saya lebih suka Rainbow Cake tadi...banyak dessert dia...tapi bila baca kat buku menu dia saya tak dapat gambaran sebab takde gambar....hehehe

Oklah selamat mencuba uolls...mungkin saya salah pilih menu kot...apa apa pun Big Brother kat Kota Damansara lagi sedap western food dia... lain orang lain cita rasa dia kan?kan?kan?

Wednesday, September 18, 2013

Melaka - River Cruise dan Coconut Shake

Ahad lepas kami ke Melaka. Day trip je..sebab belum masa untuk cuti2 lagi..memandangkan isnin cuti so bolehla Ahad tu berjalan Isnin boleh rehat2. Ajak mak abah sekali sebab dorang pun belum berkesempatan naik boat tu lagi. Sebelum ni kami pernah ke Melaka tapi tak sempat nak naik boat sebab ramainya orang beratur...
Ahad dalam kul 7 pagi kami bertolak. Nasib jalan tak jem..Singgah RNR Seremban untuk brekpes.. Sampai  Melaka baru jalan jem. Melaka kalu cuti mesti jem kan? Sampai jeti terus beli tiket terus la naik boat. Alhamdulillah tak ramai orang. Cuaca pulak tak panas...agak mendung...
ni kami otw...gamatla kete sebab atuk neneknya ada...dua2 nak tarik perhatian nenek



Sungai Melaka yang diinstagramkan.... dah macam kat Venice dah kalu air tu takde bau...hehehehehe


Mak abah saya...memang dorang nak sangat naik boat ni...naik boat kat sini saya mampulah bawa kalu kat Venice nun memang saya tak mampu...huhuhu

abah dan anak anaknya

kami yang sorang bulat kecik sorang bulat besar


sory gambar ni patut kat atas nun...sebelum kami naik boat..


Nasib tak duk depan sebab air tu memang terpercik... sila lah jangan duk depan ye kalu naik boat tu


Sepanjang sungai tu kat banggunan2 ada mural...cantik..


ada perkampungan Mortan..katanya semua bil2 dan pemuliharaan rumah tu ditanggung oleh kerajaan Negeri Melaka...untung sangat

Lepas naik cruise kami ke Pantai Klebang sebab nak rasa kehebatan coconut shake ni....akhirnya dapatlah rasa......
ramainya orang....sesak...tapi takpe servis cepat..

coconut shake special ada aiskrim RM2.50 segelas


Nasi lemak sebungkus RM1.20


kuih 3 ketul RM1.00. kuih dia sedap sedap. macam macam kuih ada

Anak anak pun suka minum coconut shake.

Akhir kata, terima kasihla kawan kawan blogger yang bagitau pasal coconut shake ni...dari dunia blog ni la saya tau macam2..pengetahuan tu lagi lebih dari orang yang tak baca blog..serius tau...

bye olls

Wednesday, September 11, 2013

WordlessWednesday - Oh My Coach!

Orang lain dah berketul ketul ...ahkak baru seketul ni... ni pun kirim atas kawan...amik pun yang murah mungkin dah outdated kot. Nak merasa je sebenarnya...jangan gelak ye uolls....

Thursday, September 5, 2013

Plan terkejut

Betul sangat mengejut.....lepas dari Majlis Tunang tu asben kata jom balik kampung. Anak2 la suka sebab dapat lepas bebas kat kampung...nasibla baju budak2 memang bawak spare. Kita yang menumpang ok yang driver tu la sebab dia yang bawak....balik hari pun balik hari la

Bila belek2 hp ada gambar makanan je oulls...hahahaha....tapi takpelah ye sebab apa yang saya nak share mesti ada yang tak pernah tengok....hehehe

Kita orang sampai Ipoh baru call mak cakap nak balik kampung...terkejut la mak ayah...hehehe....

Sampai sana dalam kul 4 lebih mak buat kan kuih kembung ni....dia tau je menantu hantu n cucu cucu suka kuih ni...orang panggil cucur manis...kita panggil kuih kembong...hehehe

kita orang sempatla singgah Bandar Kuala Kangsar tapau KFC bawak balik kampung.

Tak lama pun kat kampung lepas makan malam kami bertolak balik Sg Buloh. Yang penting makannnnnnn dulu....sodap!

Macam biasa makan kat bawah....tak pe tak pe....ketepikan perasaan perut terkepit tu janji makanannya 1st class....hehehe


Yang lelaki duduk dulu kita yang gegirl tolong angkat lauk bawak ke depan...

Lauk ari tu ada kari kepala ikan

okay sekarang kita masuk ke part mari mengenal ulam...saya ni bukanla peminat ulam tapi belah asben memang sangat pencinta ulam. so kebanyakan ulam tu memang saya tak kenal dan tak pernah makan..

Yang ni mak mertua panggil pucuk leweh....tak tau la nama sebenarnya....tapi bila tanya mak saya pun mak saya tak kenal...hehh

ni kerabu pucuk betik....sedap sangat...tak pahit pun....


Yang ni jantung pisang ni je yang saya pernah jumpe...hehehe

 
Yang last ni pucuk mengkudu....tak sangka ye bila rebus dia macam kelabu kelabu hitam...tapi pahit benor....

Semua ulam2 tu di makan ngan sambal belacan...lupa nak amik gambarnya....untuk budak mak buat ayam goreng tepung....

itu je cerita mari mengenal ulam....bye uolls.....

Wednesday, September 4, 2013

Majlis Tunang di Bidor

Sabtu 31 Ogos kami ke Bidor sebab adik opismate kesayangan bertunang. Dalam Kul 12 kai bertolak dari Sg Buloh singgah R & R asben lapar nasi pulak...yelah air kan takde ari tu nak masak berat2 memang tak boleh so berentilah kejap.... gambar adalah campur2 dari hp n camera...so mari saksikan...hehehhhe

Masa on the way ke Bidor....

Sampai sana datang2 terus makan....fuhhhhh sedap giler...lauk kampung....sedap2 lah...nak tambah lauk malu.....

Pelaminnya.....cantik sangat...

Ni dalam bilik .....saya datang je pihak lelaki dah balik..takde rezeki nak jumpa

ni la kesayangan saya yang tunang tu...cantik sangat dia...naik betul serinya


ni gambar berdirinya....cantik kan
ha kau penuh muka saya kat situ

Dicha takde mood ari tu...ajak amik gambar kat pelamin pun tak nak

Saya n bakal pengantin yang super gojes


Budak yang takde mood...selalu dia yang offer diri nak amik gambar depan pelamin

Lepas tu asben ajak balik kampung pulak...Sebenarny tak rancang pun nak balik sebab esoknya dah janji ngan mak abah saya nak bawak pi beraya tapi asben kata balik hari je la kita...saje dia nak tengok mak dia....saya ok je...dapat jalan kan....konsep bawaaaaa daku pergiiiiii pacu laju laju.....wah dah macam lagu kakak n zizan dah..

Cerita kat kampung next entry la ye....biasala kalu balik kampung memag saya akan share pasal makanannnnnnnnnnn.....

bye uolls

Friday, August 30, 2013

Puding Triffle untuk Majlis Hari Raya Tadika & Taska

Hari ni Taska Danish dan Darissa ada buat Majlis Hari Raya. Dan ibubapa diminta bawala sikit juadah. Main course pihak tadika dah ada buat macam tahun lepas. Pikir punya pikir saya buat dessert la...masa ni la nak tunjuk kehebatan...hahahahaha padahal puding trifle je..hehehehe.....gigihla balik keje buat puding tu.....

gambar ni la saya share kat instagram...kalu jadi saya bawak ke taska kalu tak jadi saya goreng je nugget...hahahaha



Nila hasilnya lepas dah bertumgkus lumus....peluh2 hokay sebab berkejaran sebelum anak dara tu amukan..

hasil lagi.....

lagiiiiiiii.......




Ni pulak bekas untuk bawak pi opis...saje nak bagi kawan rasa....kot kot ada yang nak tempah......eh! hehehehe

Kesimpulannya puding ni jadi sebab saya ada asingkan sikit untuk rasa rasa, tetiba rasa macam okay so proceed la boleh bawak pi Taska...heheheh...

ok olls....Selamat Hari Merdeka ke 56....