Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, June 14, 2012

Dah seminggu dah....Al Fatihah

Hari ni genap arwah nenek saya pergi. Sedihnya hati kami Allah je yang tau. Kami rapat sebab nenek duk bersama kami.

Lagi satu mcam sy ni cucu kesayangan dia...macam2 lah saya dpt daripada dia...rindunya kat nenek. Saya tau mak saya lagi sedih.

Mak saya sorang je yang tinggal. Pak long saya pun dah meninggal 3 minggu sblum nenek saya pergi. Adik mak saya pulak xde kat sini di Germany.

Adat kan setiap yang hidup pasti akan mati.

Yang pasti kenangan ngan nenek akan terpahat dalam hati saya.

Al Fatihah...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, June 8, 2012

Al fatihah

Nenek saya dah meninggal kul 9.40 tadi. Al fatihah.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, June 6, 2012

Wordless wednesday - Lempeng ke lempang?

Weeken lepas brekfes saya buat lempeng tepung makan ngan sambal telur hancur

Pic kedua tu muka dicha kalu senyum macam nak minta lempang je kan? Mengada.....sampai ke hati nak lempang gegirl saya tu...
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, June 5, 2012

Cerita Mother's Day saya



Dah berminggu2 dah Mother's Day baru saya nak update hari nie. Takmo buat intro panjang2 saya teruskanlah cerita pasal Mother's Day nie.

Mother's Day saya biasa-biasa jer. Hanya sambut ngan makan-makan. Takde suprise2 dari asben semuanya sudah diberitahu awal2. Tak pe takpe sebab saya tau kami ni memang tak pandai buat suprise-suprise. Sepanjang 7 tahun kawin ni sekali je asben saya pernah buat suprise masa birthday saya ke 28 ari tu..Kalu rajin korek-koreklah kat blog ni sebab saya pernah blogkan dulu.


 Kami makan di TGI Friday's... See 'Mom Will Receive a Beauty Pack of Goodies...i likeeeee


 Inilah dia...Diletakkan dalam uncang tu..


 Lagi sekali pose...terasa dihargai diri ini oleh pihak TGIF tu..heeeee


 Danish...


 Dicha ngan muka kalu dia tak puas hati....


 Watermelon juice n hot chocolate


 TGI Sundae kot namanya


  Post settings
 Nilah kesukaan dia..nak buat sendiri..


 mmmm nyum nyum



 Abah danish yang cool..selalu kena mengalah ngan adik dia


 Kids meal yang free tu..sedap sangat....


 Kids meal yang free no 2..spagethi..


 Asik pilih ayam kali ni pilih daging...Sirloin Steak..sedap giler!!! kalu saya tau sedap macam ni sebelum2 ni saya piluh daging..nnti nak try pilih lab pulak...


 Ni asben saya punya..tetap ngan ayam..nama tak tau apa..lupe lah...yang sebelah tu macam macaroni cheese..pun sedap



Pic last...ibu n dicha..tulah gaya dia kalu kita suh senyummmmmmm...

Itu sajer cerita hari ibu kami..apa yang dalam uncang tu nanti saya cerita di next next entry yer...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, June 4, 2012

Salam semua

Apa khabar semua....lamanya blog ni terabai. Rindu nk berblog tp sejak kebelakangan ni ada benda sedih terjadi kat family saya. Asben saya masuk hospital hari tu. Denggi n jangkitan kuman pada paru2 n hati dia ada bengkak sket.

Puncanya dia batuk on and off selama sebulan. Bila cek darah byk kali doc xdpt trace smpai dia betul2 flat masa 24/5. Terus masuk wad sbb dia terus terang tak larat. 4 ari asben sy masuk hospital.

Ada jugak sy berubat ngan perubatan alternatif. Takut plak saya bila dengar jwpn dari ustaz tu.

Hari ni asben sy dah start keje balik. Saya harap dia teruslah sihat macam sedia kala. Cume skrg kalu dia lasak sket dia cpt penat. Mungkin amik masa untuk pulih.

Itu sajer. Terima kasih pada kwn2 blog yg fren saya kat fb yang doakan kesihatan suami saya. Sebab saya ada update status kat fb cume kat blog je br hari ni saya bagitau. Tq
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone