Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, April 18, 2012

Makan-makan sempena birthday Dicha

 Sebabkan birthday Dicha ari Selasa (10/4) ibu abah keje, hari Rabu tu barulah kami kuar makan-makan sempena birthday Dicha. Hari Rabu kan cuti sempena pertabalan Agong tu.

Kami ke Citta Mall. Ingat nak makan kat Meatworks tapi sebab menu macam tak menarik terus beralih ke Chillis. Itu je pun yang ada. Kedai lain ada tapi macam tak yakin sedapnya...Saya tak kenal. Sebab kan Dicha ni tak tau minta lagi nak makan apa, so kenalah ikut tekak ibu abah dia. Tapikan kalu kita tanya dia nak makan apa, mesti dia akan jawab Mee.

Macam boring je kan asik cite Chillis je. Kami memang nak elak tapi sebab dah takde pilihan kan. Malas lah nak p mall lain sebab masing2 sibuk nak makan dah.


 Birthday Girl


 Ibu n Dicha


 Mac & Cheese. Dicha punya. tapi Dicha tak suka. Sajelah nak tukar kan asik spagetthi je..last2 kami yang makan. Tapi ni pun keturunan mee jugak kan?


Abang Danish punya


 Abang Danish punya, Dicha punya jugak


 Abang danish pun balas, Dicha punya abang punya jugakkkkkk




Abang Danish yang banyak mengalah dengan adiknya. Tapi kadang2 terlepas jugak kesabaran dia..




Nak suap sendiri, duduk pun tak nak kat baby chair tu..konon dha besar sangat lah tu


Asben saya punya. 
 



Saya punya Old Timer Burger kot namanya. Tak tau nak pilih apa. Takut sebenarnya nak pilih menu lain, takut tak sedap. Kalu burger, mesti sedap punyalah kan.



 Kene pakai bips kalu tak jahanam baju.


Dicha buat muka notti
 

Ibu n danish
 



 Molten Chocolate Cake. Yeay!!!! akhirnya dapat rasa jugak. Amik jugak walaupun tahu perut dah sengkak. Sebab kata birthday dicha...amiklah jugak kek dari amik aiskrim..Dicha kata Dap nyaaaaaa


Kami..abah tak nak join sebba segan nak suruh orang snap


 Sumbat kat birthday girl pulakk




Comot momot

Itu sajer. Celebrate kat taska InsyaAllah ada tapi kena cari time yang sesuai. Terima kasih pada kawan-kawan blogger yang wish birthday n doa untuk Dicha..Dicha kata sayang untie2 semua..muahssss n acihhhhhh



Pssttt..pic2 ni saya pakai camera. Nanti saya cerita apa yang rosak camera saya tu yer..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





    

11 comments:

POSH76 said...

shuker dicha celebrate bday yer.....nak2 dpt makan molten cake tu....comeinyer gambo dicha not aim nakkan cake tu...hehe

mamyharraz said...

bestnya dicha..nak ucap sekali lg happy birthday sayang :)

chillis ni akk teringin nak repet dtg sbb hari tu tak reti nak order apa last2 dpt menu yg tak kena dgn tekak :(

beger tu mmg mengancam.nampak pun dah sedap kalau mkn lagiilah kan :)

lieyalatif said...

wow peberet kek tu kalo ke chilis..wajib order....sedapnye la hai..sampai korek2 karamel kat pinggan heheehehe

epi besdei dicha sayang...semoga menjd anak yg bijak, soleh dan sihat2 yeak sayang....amin

eis said...

happy belated birthday dicha..kejap je dah 2 thn!

onniesham said...

hepi besday dicha..knmain celebrate kat chilis yer. wahh itu choc. molten cake sgt sedap. menu wajib order kalo ke chilis.

Pepel BoNda AmaNi said...

wah dicha makan kek molten...dapnya....untie nak skit..bleh????

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

bestnyer maman²..
besday dicha tp sape yg maman banyak ni.. heheheh..

atty's said...

molten choclate tu ..besar gak portion dia ye..

ke main happy lagi dicha

Mimy Hamid said...

best la chilis ...sy chilis tetap tak boring...sy suke sgt...seronok tgk kids hanim makan..berselera..hanim , apa menu danish makan tu..nanti nak order gak la..menarik

IxoR@ said...

molten cake tu... besar gak ya.. bole kongsi2....

dicha dah besar tu..... kejap aje lagi banyak la peel dia... hehehe

ieda said...

aa tudia ... bday gurl makan ..
sedapp je akk nampak dicha ngap tuu ekkeke .. moltan betul choc cake tuu , adehhh ;))