Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, March 27, 2012

Setiap pertemuan ada perpisahan


 Ada colleague saya nak berenti. Setelah 5 tahun bersama ngan dia rasa sedih sangat bila dia nak berenti. Orang yang saya anggap macam adik saya. Dia satu department ngan saya.


 Inilah adik manis tu. Cantik orangnya.


 Saya sayang dia sangat-sangat. Dia banyak tolong saya masa di opis. Yelah bidang kerja yang saya kerja sekarang sangat berbeza ngan bidang yang saya belajar dulu.


 Masa ni buat makan2. Yang geng2 kita je lah. Satu lagi ada campur ngan chinese n bos. Tu nanti saya up kan.


 Ada yang cakap muka kita orang sama. Tapi bila saya dah mengembang ni takde sama kot. Masa saya menguncup dulu adalah lebih kurang sama muka. Nak jugakkkkkk. hehehehee



Kita orang bagi teddy bear. Bolehlah dia peluk2. Sebagai peneman dia bila dia sorang2


 Dua-dua comel!



 Gembira je masing-masing padahal  farewell ni.


Bisik apa tu?


 Sambil bisik2 meleleh leleh air mata...Sedih ok!!!


 Inilah bukti saya sedih tu..Ini je lah yg saya boleh tunjuk, malu. Kawan-kawan saya boleh plak snap pic pic nangis saya. Paling terharu bila dia cakap

"Aniza sayang Kak Muza. Kak Muza jangan bagi orang buli Kak Muza tau, kena tunjukkan yang Kak Muza boleh buat!"

Itu lah antara kata-kata dia yang saya touching. Siap cakap kat kawan saya yang satu department suruh tolong jaga n tengok2 kan saya...Uwaaaa!!! sedih. Saya ni badan je besar tapi perangai menikus sikit...

Tak pelah yang penting dia berhijrah sebab dia dapat peluang yang lebih baik. Sedih memang sedih. Tapi kalu saya pun kalu dpaat peluang yang lebih baik akan pergi ke tempat lain juga kan....

Yang pasti, saya akan merindui dia n doakan yang terbaik untuk dia!

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





  

13 comments:

atty's said...

ye lah kan anim..mesti ler sedih..kwan yang kita rapat selama ni nak tinggal kan kita..
tapi apa pun ngn dunia moden skrg..leh je contact selalu..

mamyharraz said...

touching :(

akk dpt feel apa yg hanim rasa..mmg sedih bila kwn yg rapat dgn kita tinggalkan kita.patah mmg tumbuh kembali tp tak sama yg lama kan.

tgk pic hanim nangis akk rasa nak pelok2 je awk tau.sedih. :"(

ieda said...

aloor dikk
akak lak touching
mana idokk nye kalau ada org yg hargai kita dan care pasal kita sure kita terharukan .. walau dia bukan darah daging kita ..

Neeza.Areef said...

ala sedihnya..
ada masa jmpa lagi

lieyalatif said...

alahai...lieya yg tgk ni plak sedey.....bersungguh hanim nangis...lieya yg touching tau.....

takpe2, jauh di mate tapi dekat di hati..facebook boleh, sms pun boleh, call pun boleh he he he....

nieda said...

touching

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sedih part hanim nanges tu,
mmg la perit nk berpisah ngan geng rapatkan..
rasa x epi aje tade geng sekepala kat opis..

tape, nnti leh fesbuking.. =)

wahida said...

aku tgk ko nangis, aku pun sebak tau...huhu...aku tak boleh tgk org nangis2 ni...huhu...

sedihnya...
kita doa yg terbaik utk dia...

Pepel BoNda AmaNi said...

setiap pertemuan pasti ada perpisahan..kerana dari perpisahan akan terjadinya pertemuan...dan2 rasa sayu..memikirkan...last day kat opis nie nanti..aduh....

Mimy Hamid said...

touching nya tengok hanim...sedih sgt...nilai persahabatan itu yang penting..

IxoR@ said...

Yg baca entri ni pun touching!

Dearie Pearls said...

alololooooo.. sedih sungguh tue.. mesti susah nak cari kawan yang baik mcm dia.. papun, be happy k..

*erk, ada kekosongan tak tue.. gua nak.. hehehhee

mummY daniSha said...

hi salam kenal hanim...yela sama muke hanim ngan kawan tu..keep in touch wit her =)