Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, March 21, 2012

Impiana Resort Cherating - Swimming time

 Kat sini aktiviti paling hebat pun mandilah kan...Nak mandi laut or mandi pool. Tapi laut tu tak digalakkan lah. Mandi di gigi air sudah. Tak tahan ok tengok laut tu.

Lepas check in, rehat jap. Bawaklah budak2 ni p mandi. Singgah pantai jap tapi tajde sorang pun yang mandi. Masa tu dalam kul 4pm. Pelik lah jgk. Tapi tengok angin dia kuat lain macam. Laut dia pulak macam bergelora lah sikit. Ombak dia sangat kuat. Saya nak cicah kaki kat laut pun asben saya tak kasi. Frust disitu!



 Ready nak main pasir...siannnn



 Luas mata memandang.


Sian main pasir jer.

 Ada awek nampak perut kat situ


 Pemandangan bilik2 dari pantai..



 1st day abah dia teman mandi pool. Mandi sekejap jer. Kat sini kene pakai swimming suit. Kalu pakai baju biasa boleh mandi kat tempat budak2 jer. Ok lah tu kan.


 Masuk masuk pool je dicha kena kerumun. Peminat lettew. heheehhehe



 Dicha kena lambung. Ibu pun nak jugak kena lambung!!!



 Esoknya lepas brekpes mandi laut pulak. Tengok ada yang mandi. Lagipun ombak dia tak bape kuat sangat. Air surut kot. Syoknya dapat mandi laut. Tapi kena mandi kat tepi2 jer. Sebab kadang2 ombaknya kuat jugak.



 Macam kat atas ni. Walaupun air tu paras lutut tapi macam bahay jugak sebab ombaknya besar. Takut!. Nampak tak ombak dia tu macam hitam. Ombak tu macam bawak pasir sekali.


 Kalu nasib baik ombaknya kecik jer


 Excuse yer muka suci pagi tu. I mandi tau sebelum brekpes tadi.


 Dicha yang takut nak mandi laut. Mungkin dia takut ngan ombak. Asik berkepit jer.



 Sukanya danish dapat mandi air laut yer.



Lompat!!!!



Geram sangat tak dapat berendam dalam air laut saya baring jer kat situ. Dah ghupe dugong terdampar dah tau. Bila baring dapatlah air laut tu kena kat seluruh badan saya ni...hehehehe


 Pose cekci dari anak dara saya




 Nampak tak ombak tu. Ombak yang bawak pasir tu..takut tau. Bila ombak makin lama makin kuat semua yang mandi kat situ terus naik. Mandi sekejap je. Tak puas rasanya.. Ni kene p lagi ni. Abang, jom!!!

Ok. Itu sajer. Tinggal satu je lagi n3 Cherating. Ada yang tanya rate dia. Rate masa saya pergi ni satu malam RM348 termasuk free brekpes untuk 2 orang. Kalu bukan cuti sekolah atau weekdays rasenya dapat lagi murah.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





  

9 comments:

lieyalatif said...

kmain enjoy hah dpt main splash2....tapi tu laa, kat pantai tu mmg takut kalo tgk laut begelora ngan ombak lain mcm...

seksinye dicha...nampak pusyaaatt...tomey!

mamyharraz said...

bestnya hanim

pic ombak tu cantik sgt..suka kk tgk..tp utk mandi manda mmg bahaya tgk pd kekuatan ombak tu kan..

ank akk pun tak pernah lg bwk p mandi pantai..mmg nak kena pegilah nak bg dia rasa mcm dicha&danish ni :)

Pepel BoNda AmaNi said...

wah ibu pun nak kena lambung ke?? larat ke abah nak lambung ibu nie?? kekekekkeke *larikssssssssssssss*

~zack~ said...

comeynye perut dca..akak...comelnye akak posing ngan anak2 tu...suke...suke...suke..

Mimy Hamid said...

kalaui hanim mandi tepi pun tidak..takut tgk ombak ..seriau nyaa..mcm semacam je...baik mandi pool...

i la yang tanya rate kan ..hihi tq hanim

Eri-chan said...

hanim pergilah pulau perhentian..pantainya best...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

berani yer awak mandi laut yer hanim..
sy takutla kl ombak camtu..

mmg xtvt biasa la kl bw anak cekin hotel ada pool, mandi aje kijeaan die..
alya pun sama, x sempat kering swimmingsuit die..
mmg mahal sket eh banyak kalo cuti skolah..

ibu nk kena lambung gak yer.. ;-p
dlm bilik la.. hahahahah

Neeza.Areef said...

akak pn dah lama x mandi laut....sbb takut la dgn mcm2 tragedi..mmg la malang tu x berbau just hati2 jek..takut2

si kecik kemain suke main air

IxoR@ said...

Bestnya percutian keluarga ni.......

:)

Teringin nak stay kat Cherating, tapi hubby tak gemar plak.... Huhuhu....