Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, March 26, 2012

Impiana Resort Cherating - Makan-makan

Last part pasal Cherating.

Sebelum ni adalah google pasal tempat kat sana tapi saya tak amik note pun mana yang sedap. Yang saya baca kat situ senanglah jugak nak cari tempat makan. Tapi dari situ nak ke Kemaman pun dah dekat tapi tak terpegi pun.

Malam tu kami makan diluar. Nak jalan2. Tapi jalan kat luar tu gelapnya...

Nak makan tak payah risau kot sebab banyak gerai2 kat tepi jalan. Rasanya gerai/restoran tu jual masakan Thai lah.
 

 Kami pilih Restoran MS. Amik dari tepi je pic, malas nak bangun. Pilih kedai ni sebab cantik!



 Ada IKan Bakar station. Tapi saya tak amik ikan bakar pun sebab takde ikan keli. Jarang kot restoran atau gerai yang ada keli waktu malam mcm ni.  Saya suka ikan keli compare ngan ikan lain yang dibuat bakar2 nie...hehehee


 Air air kami


 Makan fries dulu. Selepuhnya bedak Danish...Nak bedak sendiri punya pasal


 Dua jantung hati kami


 Sekejap je dia nak duk situ. Selebih nya dia berkeliaran kat dalam restoran nie


 Sup ekor asben punya


 Menu kami ari tu.. Sedap!


 Favourite saya ni


 Dicha kacau ibu dia makan. Harganya ok lah. Macam harga kat kedai2 kat KL ni. Banyak yang saya baca review kat internet kata makanan kat Cherating mahal. Tapi saya rasa oklah. Mampu milik.

Bila brekpes, kami makan kat hotel je. Kata free. Danish pun tak bayar. Patutnya 4 tahun ke atas bayar tapi sebab dia nampak Danish tak makan pun. Makan main2 orang kata.

Sebelum ni saya ada baca review kata makanan kat sini kureng. Tapi bagi saya ok jer. I temua boleh  telan. Saya ialah pencinta makanan. Tengok badan lah kan...


Macam biasa anak-anak dry cleaning jer..Pakai je bedak banyak-banyak nampak macam dah mandi...heehhehee


Keadaan dalam cafe tu.


Pinggan asben saya yang pertama.


Dicha yang tengah ralit tengok fish.


Masa ni ornag tak bape ramai lagi. Dalam kul 8 masa ni. Awal gila makan sebab nak kejar mandi laut.


Rendang daging dia sedap...Frust sebab takde rendang ayam.


Anak-anak makan coco crunch. Pagi sangat masing-masing tade selera lagi. Lepas pic ni tutup camera makan laju-laju sebab nak mandi laut n pool.

Itu sajer. Kesimpulannya saya rindu nak mandi laut kat sini sebab mandi sekejap2 kan, ombak besar! InsyaAllah panjang umur, ada rezeki kami ke sini lagi...

Kalu nak baca pasal Cherating kami klik SINI dan SINI

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





   

11 comments:

lieyalatif said...

hubby kite same la hanim...gile noo sup ekor ...tak sah tak oder sup ekor heheehehe...

comey ape bedak melepuh2 tu...rase nak cium2 jek...mesti wangi tuu heehehehe

Dee said...

alah..hotel biasalah..janji boleh telan..yg sedap tetap masakan ibu..hehehe..

ieda said...

menu kat hotel nie sedap2 kan dik
alhamdulillah merasa dah akak menginap sini cuma x bawak family je ;)

Emy Tak Kecik said...

lama betol x ke cheratinh n kuantan...bila la dpt peluang ke sana kan...

POSH76 said...

mmg santeklaaa tempat ni....bule terai!!

POSH76 said...

mmg santeklaaa tempat ni....bule terai!!

Mimy Hamid said...

disni boleh dirumus kan hanim tak cerewet org nya bab makan...sy pun tak kisah janji halal dan bersih ok la...bekpes hotel best kannnn

mamyharraz said...

cantiklah kawasan hotel ni.akk pun kalau berjln time bekfes tu dry clean je ank hehe senang.dan selalu akk hangkut je ank dgn baju tido tak salin ;P

nexttime kalau ada rezeki kesini bolehlah try check-in sini Insyaallah :D

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

lagi sorang, asben sy pun suke sup ekor.. hahah, depa kata.. leh panaassskn badan, hahahah!
pasni, nk try gakla rest. MS ni.. tp x pasan plak area mane..

sy aritu x bekpes pun, suh alya ngan abah die aje.. malula nk berkaki4 bagai ni turun kat situ.. abes mata mandang.. huhuhu

Annyssophellia said...

wahhh bestnye jln2, mkn2...

Pepel BoNda AmaNi said...

dedi amani pun suka sup ekor..apakah??