Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, February 16, 2012

Wordless Wednesday - Suatu Hari di Sebuah Restoran





  Sapelah empunya baju comot nie......

  




  Budak ni rupenya. Menangis ok ibu dia tengok baju Dicha yang kotor nie. Siap ada bercalit kat kaki dia tu lagi. Uwaaa!!!!!!




  Buat muka tak bersalah atau bangga sebab dah dapat mengotorkan diri sendiri



 Bukan from head to toe je comotnya, pakej sekali sampai lantai . Agak-agak kena sumpah ke ngan orang kat Chillis tu?hahahahahahaa


 Ketahuilah....smapai saat ini baju ni masih direndam dalam baldi lagi. Dengan sabun dan vanish. Still tak hilang2 lagi kesannya. Takkan kena guna clorox kot.....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





   

15 comments:

atty's said...

amboi dicha..dera perasaan ibu ye.. :)

Deqna said...

hahahaha memang menguji kesabaran kan... marissa pun gitu gak....
tapi pelik tau, apsal baju budak ni kotoran payah nak tanggal, tapi kalau baju kita kena kotoran yg sama boleh jer hilang....

mamyharraz said...

kiut..

hehe tp ibu kena bersabarlah ya dgn dicha :) ank akk pun sama kalau p restoran sepah mmg hobi dia

Neeza.Areef said...

haduiiihhh..
heheh mmg sabooo je lah..
klu masa mula2 sblm rendam tu basuh nngn sabun mandi yg ketul mcm Lux ke tu kan..insyaAllah boleh ilang

lieyalatif said...

aduhhhh......tepuk kepale sendiri aunty lieya tgk awak dicha...jenuh le maknye nak kene sental baju nie heheeheh......

biase le tu hanim, budak dah baye dicha ni mmg suem nak buat sendiri...mkn pun nak suap sendiri heheeheh...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

hahaha..
biasa la tu.. heheh
rileks aje dicha, mcm tak bersalah langsung.. =)

Sidratul Muntaha said...

aku plak
since dak ara dah reti buat gitu
mmg aku pakaikan jean type cloth or baju kaler gelap
cased study refer to aqil's udlu
jgn pakiakan baju kaler meling2 klu kuar mkn dgn budak2..
dgn aku2 sekali pakia baju gelap sbb takmo la menapak baju tu rendam dlm beldi lama2.
ahahaa

cahya said...

huhuuh...
skali skala...
dua kli berkala2...
erm,ltk sabun buku kt tmpt koto...
rendam 1/2 day dlm air sabun...
pas2 per lg...
sental ler smpi hilang...
cahya sllu bt cm2...

nieda said...

kalau dh tumpah mcm tu kena cepat2 rendam.. kalau tidak susah nk menyental.. kena berus sikit pastu rendam lagi dgn air sabun

IxoR@ said...

Aduhhh... Pening gak ni...

Dah tak leh main campak2 dlm washing machine ni....

Cik Wanie Ghani said...

amboi amboi amboi di kechik nie,
sakan no mkn,
hihihi

POSH76 said...

Chilis tak marah sbb tak sampai hati nak marah tengok dicha yg cumil ni...budak2 mmg lagu ni...itu belum dok atas meja lagi...hehe

Queen said...

adooiii...jenuh tu kak..adooii....

adoii..ummi kat sini pun pening dh tgk kotoran tu..huhu..adoii.....

Pepel BoNda AmaNi said...

hi dicha...n danish..untie pepel rindu la...hehehehe cayalah dicha.....

Eri-chan said...

ikut pengalaman i, pernah terkena kari kat tudung..kena bedakkan dengan bedak talkum. tak kirala bedak baby atau talkum org dewasa.

rendam.. lepas tu baru basuh macam biasa. tapi kalau dah tak hilang jugakk....sebab kaedah tu untuk pakaian yang dan-dan je kena..maka...u boleh guna clorox tapi utk soft fabric la.

aish dicha.....pitam ibu dia nak mencuci..takpela.kannn