Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, February 2, 2012

Ke TGI Friday's sempena birthday Danish

 Birthday Danish 25bh December ari tu. Tapi kami celebrate lambat sikit sebab masa hujung tahun ari tu sibuk pegi Melaka n Sunway. Takpe janji ado ye dik.

 Ni birthday Danish ke birthday Mak Pak dia?heheheheee. Kalu tanya Danish nak makan mana masa birthday dia haruslah dia jawab Pizza, McD atau KFC. 

Bila ada hari2 special ni kita makanlah kat tempat yang tak biasa kita makan kan. Baru terasa special hari tu. So, ke TGIF lah kita. 1st time makan TGI ni. Kami ke Curve ari tu.



Nape Friday yer? Nape tak Fiday Nite ker? Eh!


Dah besar dah anak ibu...


 Orang-orang yang menumpang tuah makan sedap ari tu...


 Suka gambar ni sebab muka ibu nampak kurus n muka dicha nampak snagat cheeky...eiiiiiii geram!


 Tiada kek di hari jadi Danish hanya aiskrim jer. Sebab ini yang dia minat. Nama dia Fridays Sundae


Sedap giler. Rasa macam tak cukup jer..Selalu aiskrim makan mesti tak abis. Kali ni sampai tak cukup.


 Danish n aiskrim birthday nya..


 Ni saya punya. Sizzling Chicken n Cheese. Sedap tapi cepat kenyang sebab ayam tu bahagian dada. Yang bawah ayam tu macam telur kan tapi tu cheese sebenarnya..


 Ni asben saya punya. Chicken Mushroom. Rasa dia rasa herba2 sikit...Air tak snap pulak sebab kami suh dia anta masa tengah2 makan sebab nanti dua beradik tu asik minum je dari makan. Cara macam ni dorang lebih concentrate makan sebba air takde. Jangan risau saya ada bawak bekal air suam takdelah kes takut tercekik...hehehe.

Sebabkan kita order 2 main course dapat dua set kids menu for free!


 Mac & Cheese. Sedap jugak!


Spagetthi Carbonara. Dicha suka ni. Sedap tapi kuah nya agak pekat n sangat creamy...



 Tengok budak ni. Berlemuih dia makan. Semua nak buat sendiri.


Makanlah puas-puas yer..Tapi yang paling puas ari tu haruslah ibu dia kan...semua balun....tengok badanlah kan..

ok, itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





  

15 comments:

mamyharraz said...

best sgt tgk review hanim ;)

marvelesss mknan tu semua~akk tak pernah try lg kat sini..bolehlah try nnt :)

tak de kek takpe yg penting ada celebrate dari ibu abah kan danish ;)

Cik Wanie Ghani said...

happynya birthday boy,
hihihihi,
wanie sendiri x pernah masuk situ,
bila tgk entri akk nie,
wanie nak try masuk jugaklah nanti...
hihihihi

Neeza.Areef said...

nyam2..beselera dicha mkn..comel

Deqna said...

haah ni birthday anak ke birthday ibu nie? hehehehe

POSH76 said...

mmg berbaloilaa makan TGF ni...makin kiut & pandai posing dicha ni geram tngk..

cheqna said...

macam birthday ibu dia je ni =)

lieyalatif said...

wah sedap2....terliur lieya tgk sume menu2 tu hanim...kat alamdan pun dah bukak tgi ni tau....tapi tak berkesempatan lagi nak terjah.....nanti2 le nak pergi, lagi2 dah tgk menu2 hanim oder nie....lagi le berkobar hati....

~izan~ said...

meriah makanan..unik ni cake diganti aiskrim hehe...

mama tisya said...

friday sundae tu mmg best..lg 1 kalo mkn cni suka mac & cheese sedap

mrs.ecam said...

hepi besday danish...dh beso pnjg dh yek...dh leh wat nantu dh,...eh heee...blom2...kcik lg klu nk wat nantu ni kn...hiks...x pnah mkn kt TGI....huuuuuuuuu

nieda said...

first time mkn dulu masa zaman blajar.. dpt duit ptptn terus pegi tgi friday.kelass ko nieda, x agak2 makan tempat mahal2 guna duit loan.. hahaha. sampai skrg loan x hbs2 bayo lagi

ieda said...

wah2 sedapnyee menu2 .. bukan main darissa dan danish sukee nyeee ;)
nak2 dpt aiskrim tuu .. adehhh aunty tgk punn dah rasa dahaga ;)

IxoR@ said...

Wahhh buat kite pun teringin....

1 day... insyaallah nk makan kat sini gak! hehehehe....

Cho Zila said...

danish.. hepi birthday.. dah besar anak ibukan...
betoiler tu kalu der spesel kena gi tempat yang spesel gakkan... tgi kalau kita celebrate besday leh dapat kek kecikkan ... dan nnt der budak2 tgitu nyanyikan lagu hepi besday...

onniesham said...

hepi besday danish.. siap celebrate kat TGIF lg ha..

tp mmg betul kan..bab2 ni makpak yg lebih, bukan anak2. dorang bukan kesah sgt..hahaha