Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, February 8, 2012

Homst Restaurant - Chinese Muslim Cuisine

Lepas balik kampung masa cuti raya cina lepas, mak abah nenek datang umah saya. Masa dorang datang tu kami p makan kat Homst Restaurant Kota Damansara. Makanan cina muslim. Saja kita nak cube makanan yang lain dari yang lain. 1st time kami rasa makanan cina nie. Sebab kan restoran ni yang dekat ngan Sg Buloh, tula kami pergi. Ingatkan nak cube Restoran Hj Sharin Low yang femes tu tapi sebab kat Shah Alam. Jauh sikit sebab kami p 2 kete. Sian pulak nak abah drive jauh-jauh. Takpe nanti  kot2 ada rezeki kita tukar MPV tak yahlah abah nak drive2 kereta lagi. Aminnnnnn..
 


 Mak abah kita...


 Ibu ngan Dicha. Kalu mood dia ok dia akan beri kerjasama lah. Ini budak aaaaaaa *sambil geleng2 kepala* manyak lasak ooooo


 Dicha ngan nenek kesayangannya. Asiklah nenek nenek nenek...saya pulak lemas dengarnya. Sikit2 nenek, sikit2 nenek.


 Tengok dia senyum tu..Geram tengoknya. Ada yang tegur Dicha susut. Haah beza masa dia baby dulu kan.Kat nursery cikgunya cakap Dicha makan banyak. Tapi tulah ngan saya, dia nak lah jugak makan tapi nak suap sendiri. Kalu suap sendiri tu banyak yang tumpah dari masuk mulut dia!


 Sedang kita orang posing-posing, si Danish tengah sentap sebab aiskrimnya takde. Bukan tak nak beli tapi memang tajde dalam menu. Ni pun sama, susah benor nak makan. Kena marah2 dulu baru makan.

Menu yang kita orang amik ari tu.


Ayam pandan. Ni sangat sedap.  Yang ni amik medium set.


 Abah ngan nenek amik kuew teow goreng.


 Kailan ikan masin. Yang ini kami amik small size. Banyak jugak portion dia. Bolehlah dalam 2 ke 3 orang makan. Ni pun asben saya yang makan. Saya tak minat.


 Butter prawn. Bolehlah. Saya pernah rasa yang sedap dari yang ini.


 Dicha makan mee goreng. Dicha ialah pencinta mee/mihun.


 Ikan siakap masak stim. Rasa dia biasa2 je kot...


 Telur dadar oyster kot namanya. Ni pun sedap sangat...Serius!



 Ni tak ingat namanya. Stim tofu kot...rasa dia boleh tahanlah. 


 Makanan dalam proses penyerangan. Licin uollsssss...hahahhaaa. 

Keismpulannya bagi saya oklah. Sedap. Mak saya kata sedap sangat. Saya nak bg komen lebih-lebih pun  tak boleh sebab ini 1st time bagi kami. Mungkin lepas kita dah cube Hj Sharin Low punya baru saya boleh compare kot heeeeee....

Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





    


13 comments:

mamyharraz said...

bestnya mkn2 satu family :)

suka akk bila hanim bgtau dicha suka mkn mee/bihun sbb kakal akk payah mkn benda2 mcmtu..

dan dicha mmg nampak susut tp normal bg budak yg nak membesar..

onniesham said...

budak2 mmg suka bihun kan?? haah la nmpk dicha susut je badan dia. nmpk sedap je butter prawn tu.. sarang2 dia meriah betul..

atty's said...

dicha dok tenung mee tu mcm nak terkam ..hihihiihi..

POSH76 said...

sedap jer tengok...me peminat chinese food...pernah gak makan kat sini not bad

rasp said...

sweet lah dicha smile....
suka tengok picca yg dicha dpt mee gorengnya...
nampak dia sungguh "WOW" gitu....
and tengok pada menu udang butter...
sungguh yummylicious....

wahida said...

comel dicha tu...geram aku...

sian danish..tak de eskem ye...meh dtg rawang, auntie belanja BR..

Eri-chan said...

lepas ni cuba prawn house sebelah vicchuda kota damansara tu tau.. baru makan semalam..

IxoR@ said...

Ohhh butter prawn..... Nyummy!

nieda said...

penah mknduu.. terus jatuh cinta dgn chiness food

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

wah, makan besaq nampak..
hohoho, sume lauk besh2 tu..

pssst, sweet la dicha...
shantek gigi die.. =)
hanim sentap tetiap ari ke?..

Cho Zila said...

berapaler harga semuatu gamaknyer... susah benonyer nak dapat kedai yang kena semua ngan selera kitakan....
tapi sercara keselurauhan oklerkan...

Queen said...

muka dicha..muka budak panjang akal..adeje akal die..haha..comeeellllll


siakap stim..baru je buat semalam..
jadi tak rasa meleleh sangat..hahhaha

tapppiii..ayam pandan tu..huhuhuhu...waaaa
tolong kesat air liur ni meh..hahaa..meleleh dah ni

Anonymous said...

best for you coach purse knockoffs suprisely