Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Tuesday, February 14, 2012

Genting Highlands

Cerita ni cerita masa cuti yang panjang minggu lepas. Masa cuti Maulidur Rasul n Thaipusam. 

Ke Genting saja jalan-jalan. Balik hari jer. Mula2 macam malas nak pergi sebab public holiday kan mesti ramai giler orang. Tapi abah dia degil nak jugak pegi, kita ikut sajer.


Pukul 9.40am masa kat stesen Skyway tu. Punyalahhhhh ramai orang. Dalam 1/2 jam jugaklah menunggu turn. Nasib Dicha tak berapa meragam. Umpan dia ngan keropok. Diamlah dia.hehehee



Budak yang tak reti duk diam masa tengah que tu. Tak nak dukung, nak lepas bebas


Danish yang hepy nak p Genting. Dia dah besar kan, retilah sikit berjalan.



Dah naik skyway dah... ayooooo pic terlebih flash ke apa ni. lantak, janji ibu nampak putih...hehehehe



Ibu n Dicha. Dicha yang berani-berani takut. Gayat kot..hehehehee


Ibu n abang Danish pulak. Boleh tak dia tak nak turun dari Skyway tu.Aduiiiii


Muka Dicha yang cuak. Dalam ni baru dia duk diam. Tau takut..Takut tempat tinggi rupenya Dicha nie....baru ibu tau..


 Abah ngan anak-anak dia pulak. Dicha: Superman ke abah kita ni? hehehee


Eiiii tergantung-gantung je cable car tu..seram jugak! tapi Alhamdulillah takde apa yang berlaku...


Sampai sana makan dulu kat Marry Brown tapi takde pic sebab orang tersangatlah ramai. Kat MB kurang sikit orang compare ngan KFC n McD. Kat situ je Dicha buat perangai. Abis tumpah makanan . Nasib bawa baju spare. Sikit lagi je ibu dia jagi Hulk...Grrrrrrrr

 Lepas makan kami amik wristband. Kami main yang Indoor je sebab Indoor yang banyak untuk budak- budak. Dewasa RM30.00. Kanak-kanak RM28.00


Danish yang hepy sebab dapat main-main kat situ.


Ibu pun hepy jugak..kan?kan?kan?





Tapi tulah jenuh nak beratur nak sampai turn kita. Tak semua pun kami main. Tak sanggup nak beratur lama-lama. Yelah bawa budak kecikkan leceh sikit. Takpe next time kita p lagi. Genting dekat jer. Tak sampai sejam pun dah sampai puncak!


Yang penting anak-anak hepy n penat...masuk kete masing-masing hanyut. Quality time gitu ngan family!!!

Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





  

14 comments:

♥ Wina ♥ said...

kalau public hoilday mmg ramai giler orang huhuhuuu

kitorang pun baru je pegi last month tapi x naik cable car..teringin sangat tapi hubby x nak huhuhuuu

bonda dadif aka akish said...

sonotnye...bile la dpt bawak dadif pi naek sini..
=)

ieda said...

aduhh ramainyee org ..
kalau hubby akak nie dah lama ajak balikk dia sanggup huhuh

relaxx je darissa kan .. geram tgk dia .. ;)

atty's said...

memang sonok g genting..lagi anak2..

Dee said...

mmg seronok gi genting..tp kalau time cuti2..mmg dee takkan pegilah..huhu..

YaYaNsMuM said...

Mmg penah kene camtu ramai manusia...but, nasib baik time tuh single lagi...lepas dr hari tu, klu PH mmg tak g dah...especially, CNY...huhu

Neeza.Areef said...

ramai tul..tahan budak2 batur..siap umpan kopok lg hehe..

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

ya ampun, ramai gilos org!
pyh nk jln n men kl ramai sgt org..
ritu boss sy patah blk ke bukit gambang, sy gitau dh mmg ramai kl cuti..
heheheh

nnti apdet lg cite dr sana yer.. =)

mamyharraz said...

sonoknya dpt outing kegenting tambah2 cuaca panas mcm skrg ni kan hanim :)

genting ni dekat je tp jarang dpt naik kesana..ni yg rasa akk mahu bwk kakal enjoy main game kt sana :)

nieda said...

nieda mmg ada perancangan nk pegi genting time tu tp bila fikir mesti ramai sgt org tu tak jadi..ntah bila plak nk ke sana.. hehe

POSH76 said...

bessnyer gi genting....tapi genting mmg kalau bawak bebudak paling seronok...cuma tak tahan ramai crowd and nak beratur

IxoR@ said...

Genting mmg best biarpun balik hari.....

Tp klu time cuti public holiday, mmg sy elakkan.....

Deqna said...

wah tak gayat ke dicha naik cable car tuh?? saya dulu berani, sekrang ni penakut pulak..hehe

ZZnoor said...

as salam..
danish awk pun ade sweater gap tu?haha..same gos to my danish...tak caye,jenguk blog sy...tp msalahnye,entry danish sy pkai gap tu,dh lame..xpela..yg ptg danish ade persamaan!sesama nama mereka!