Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, December 19, 2012

Sweet 30!

Bagi meraikan kedatangan 3 series dalam hidup ini...kasi up sket n3 kat blog walaupun blog ni dah sejuk beku tahapnya.....walaupun dah update kat fb n instagram tetap nk jgk kat blog..blog cinta pertama sy tau sblum fb n intagram...

Sy genap berumur 30 pada 15 Dec hari tu.....

Macam biasa p makan2 je...ke Garden Curve....

Itu saje..take care n miss uolls...

P/s: pesal Gardens dah tak sedap macam dulu ye?

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, December 5, 2012

salam semua

Apa kabar kawan2 semua...bersawang sungguh blog saya kan? Percayalah saya rindu nak berblog tapi semangat nak berblog hilang...tapi saya masih bc blog kawan2 semua tapi tak tinggalkan jejak pun...jahat kan?

Tapi kalu kwn2 yang ada fb ke,twitter atau instagram yang sy follow saya memang akan tegur. Keep in touch gitu...heeeee

Rindunya ngan kenangan masa saya aktip (aktip ker? ) dulu....yelah walaupun kita tak pernah jumpe n kenal rapat tp saya dpt rasakan hubungan tu macam intim..wahhhh! Heeeeee....

Oklah, kawan2 semua take care tau....jaga diri....kalu ada yang sudi nak add saya di fb/instagram cari je Muzalifah Hanim..mesti jumpe....

Bye uolls...rindu korangggg....

P/s: sudilah kiranya menatap pic terbaru weolls...hahahhaah bajet artis sgt kau kannnnnnnn....muahs

Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, August 17, 2012

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin

Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin



Dari,
Faizal, Hanim, Daniah & Darissa.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, August 8, 2012

Wordless Wednesday-Ramadhan 17

Salam Ramadhan....

Menu yang membuatkan suami n anak2 makan bertambah. Kari ayam, sambal telur, pucuk ubi rebus n sambal belacan. Semua homemade tau.....

Alhamdulillah.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, July 20, 2012

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan....

Saya nak ucapkan Selamat Berpuasa pada semua kawan blog saya...minta maaf zahir batin ye...

Semoga Ramadhan kali ni memberi seribu kerahmatan pada kita semua...


Psst...walaupun saya dah tak aktip berblog saya tetap ingat n kdg2 jenguk blog korang cume nak aktip berblog macam dulu belum ada mood lagi....


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, June 14, 2012

Dah seminggu dah....Al Fatihah

Hari ni genap arwah nenek saya pergi. Sedihnya hati kami Allah je yang tau. Kami rapat sebab nenek duk bersama kami.

Lagi satu mcam sy ni cucu kesayangan dia...macam2 lah saya dpt daripada dia...rindunya kat nenek. Saya tau mak saya lagi sedih.

Mak saya sorang je yang tinggal. Pak long saya pun dah meninggal 3 minggu sblum nenek saya pergi. Adik mak saya pulak xde kat sini di Germany.

Adat kan setiap yang hidup pasti akan mati.

Yang pasti kenangan ngan nenek akan terpahat dalam hati saya.

Al Fatihah...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, June 8, 2012

Al fatihah

Nenek saya dah meninggal kul 9.40 tadi. Al fatihah.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, June 6, 2012

Wordless wednesday - Lempeng ke lempang?

Weeken lepas brekfes saya buat lempeng tepung makan ngan sambal telur hancur

Pic kedua tu muka dicha kalu senyum macam nak minta lempang je kan? Mengada.....sampai ke hati nak lempang gegirl saya tu...
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, June 5, 2012

Cerita Mother's Day saya



Dah berminggu2 dah Mother's Day baru saya nak update hari nie. Takmo buat intro panjang2 saya teruskanlah cerita pasal Mother's Day nie.

Mother's Day saya biasa-biasa jer. Hanya sambut ngan makan-makan. Takde suprise2 dari asben semuanya sudah diberitahu awal2. Tak pe takpe sebab saya tau kami ni memang tak pandai buat suprise-suprise. Sepanjang 7 tahun kawin ni sekali je asben saya pernah buat suprise masa birthday saya ke 28 ari tu..Kalu rajin korek-koreklah kat blog ni sebab saya pernah blogkan dulu.


 Kami makan di TGI Friday's... See 'Mom Will Receive a Beauty Pack of Goodies...i likeeeee


 Inilah dia...Diletakkan dalam uncang tu..


 Lagi sekali pose...terasa dihargai diri ini oleh pihak TGIF tu..heeeee


 Danish...


 Dicha ngan muka kalu dia tak puas hati....


 Watermelon juice n hot chocolate


 TGI Sundae kot namanya


  Post settings
 Nilah kesukaan dia..nak buat sendiri..


 mmmm nyum nyum



 Abah danish yang cool..selalu kena mengalah ngan adik dia


 Kids meal yang free tu..sedap sangat....


 Kids meal yang free no 2..spagethi..


 Asik pilih ayam kali ni pilih daging...Sirloin Steak..sedap giler!!! kalu saya tau sedap macam ni sebelum2 ni saya piluh daging..nnti nak try pilih lab pulak...


 Ni asben saya punya..tetap ngan ayam..nama tak tau apa..lupe lah...yang sebelah tu macam macaroni cheese..pun sedap



Pic last...ibu n dicha..tulah gaya dia kalu kita suh senyummmmmmm...

Itu sajer cerita hari ibu kami..apa yang dalam uncang tu nanti saya cerita di next next entry yer...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Monday, June 4, 2012

Salam semua

Apa khabar semua....lamanya blog ni terabai. Rindu nk berblog tp sejak kebelakangan ni ada benda sedih terjadi kat family saya. Asben saya masuk hospital hari tu. Denggi n jangkitan kuman pada paru2 n hati dia ada bengkak sket.

Puncanya dia batuk on and off selama sebulan. Bila cek darah byk kali doc xdpt trace smpai dia betul2 flat masa 24/5. Terus masuk wad sbb dia terus terang tak larat. 4 ari asben sy masuk hospital.

Ada jugak sy berubat ngan perubatan alternatif. Takut plak saya bila dengar jwpn dari ustaz tu.

Hari ni asben sy dah start keje balik. Saya harap dia teruslah sihat macam sedia kala. Cume skrg kalu dia lasak sket dia cpt penat. Mungkin amik masa untuk pulih.

Itu sajer. Terima kasih pada kwn2 blog yg fren saya kat fb yang doakan kesihatan suami saya. Sebab saya ada update status kat fb cume kat blog je br hari ni saya bagitau. Tq
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, May 18, 2012

Nak update jugak walaupun.....

Tangan ni gatal sangat. Minggu ni memang saya tak bukak blog saya n blog kawan2 pun. Bz di tempat keje bila balik badan ni terasa penat sangat. Malam je letak kepala terus hanyut....

Tambah pulak anak dara saya tu demam 2 hari dah. Dia asik merengek je sebab badan tak sedap agaknya.

Ingatkan minggu ni nak up kan cerita Mother's Day n birthday dicha kat nursery tapi pic tak transfer lagi dari camera. Minggu depan kot baru boleh update sepenuhnya.

Kali ni saya share 2 pic je la ye itupun dari hp. Saya pun rasa dah lama sangat tak jenguk blog kawan2... Rindu nak baca cerita2 uolls.

Oklah... Hepy weeken n Tq


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, May 14, 2012

Nenek saya discharge hari ini..

Tadi mak saya kol nenek saya dah boleh kuar hospital hari ini.

Semalam saya p melawat Alhamdulillah dia ok tapi nampk di agak penat sikit lah. Muka pun dah nmpak ceria. Sakit tu of course la tetap ada kan tapi saya percaya nenek sya seorang yang kuat semangat. Sebab di jarang sakit n masa dia jadi cikgu dulu dia jarang mc. Mak saya lah yang cerita.

Fisio pun dah start buat. Kena perlahan lahanlah buat.

Last, saya nak ucapkan terima kasih banyak2 pada kawan2 blog yang doakan kesihatan nenek selama ini.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Tuesday, May 8, 2012

Nenek saya operation pagi ni

Pagi nenek saya akan menjalani pembedahan tulang peha dia yang patah tu. Semoga segalanya berjalan lancar dan selamat hendaknya.


Psst... Sory sebab minngu lepas saya tak blogwalking sepenuhnya sebab hati runsing memikirkan nenek n ada beberapa hal yang terjadi.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Nenek saya operation pagi ni

Pagi nenek saya akan menjalapembe
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, May 3, 2012

William Corner, Danau Kota

Kemain lagi sejak akhir2 ni update guna hp je... Hehehehe

Malas der nak buka lappy. Blogwalking guna tab update blog guna hp baru kitew hew hew hew. Weeken je kot baru kita on lappy itupun kalu kita masih ingat mana butang on dia. Eh!

Ari tu kami ke William Corner Danau Kota.Kalu kita dari KL,sebelum Kem Wardieburn tu ada satu Hospital Columbia. Masuk simpang hospital tu pastu terus je.

Kat sini ada buku menu. Senang nak order. Bagi saya food dia kat sini ok ok je kot ke kami yang tersalah pilih menu. Yang igt dulu femes kat sini ribena laici n mee raja tak silap.Pernah lah order dulu. Lupe sudah sebab itu cite 4 tahun lepas.

Kita try order yang lain plak kali ni tp tulah macam xde feel. Walaupun dulu kedai dia agak horror tapi bila makan rasa sedap n feel je. Entah yer. Heeeeeee.

Kali ni makan aman sikit sebab dicha tido. Tapi sunyi plak bila dicha dah tido. Kalu tak berkecah meja tu dikerjakan.

Menu yang dipilih nasi goreng tomyam, spagethi carbonara, ayam ape entah n ribena laici jumbo. Pandai2 lah matchkan yer ngan gambar sebab tak boleh nak letak caption kat pic tu.

Itu sajer. Selamat mencube
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, May 2, 2012

Wordless Wednesday








Starbucks Chocolate Cookie Crumble Frappucino yang sedap giler. Amik yang besar kongsi anak beranak. Sedap je lalu kat tekak masing-masing. Pastu marilah kita batuk beramai-ramai. Ada satu lagi flavour Mocha Cookie Crumble. Katanya air baru kat Starbucks. Entah yer..heeeeeeee

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. Tq

Friday, April 27, 2012

Horlicks Crunch Mcflurry

Sana sini kengkawan cerita pasal horlicks crunch ni. Sebab kan anak anak batuk niat saya tu saya postpone lah. Saya kenalah kawal sebab belah abah dia memang ada asma chances dorang utk kena asma adalah tinggi tu saya kena control.

Malam tadi saya p hospital nak jenguk nenek, balik tu drive thru mcd. Itupun anak2 dah tido. So ibu dia amik peluang la beli. Kejam ok ibu dia. Tak pe tak pe nanti bila batuk dorang dah betul2 ok ibu janji ibu belikan.

Ok, itu saje. Hepy weeken n elakkan p KL ok, gerenti jem sebab ada bersih!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, April 25, 2012

Danish yang berani

Sekolah danish ada pameran sains. Bayar 5 hinggit bolehlah bergambar ngan haiwan eksotik.

Saya n abah dia pun tak berani bergambar ngan ular. Geli!

Pic tu ada flash sebab saya snap atas gambar terus. Tak sempatlah nak scan bagai. Saya dah siap siap frame kan dah. Tak sangka pulak danish berani n tak geli.


Psstt.... Terima kasih atas doa yang kengkawan beri dalam entry nenek saya tu.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, April 23, 2012

Nenek saya masuk hospital

Jumaat lepas nenek saya kena tahan wad di HKL. Puncanya dia jatuh. Masa tu dia nak bangun dari katil entah macam mana masa baru selangkah dia macam tergelincir lalu jatuh terduduk. Mak n bibik tak sempat nak paut dia.

Lepas tu nenek tak boleh bangun. Lepas solat jumaat abang no 2 saya datang bawa p HKL. Lepas x-ray doktor kata tulang pinggul belah kanan patah.

Umur nenek saya 87 tahun dah. Tak pernah pulak dia sakit teruk macam ni. Tapi takpelah benda nak jadi kan, kena lah redha. Kesian sebab nenek dah tua sangat. Doktor belum beri kata putus. Mungkin kena operate kot.

Dalam pic tu nampak tangan nenek saya diikat sebab dia cabut jarum drip air tu. Sampai berdarah darah.

Yang jaga nenek bibik n mak bergilir. Saya pun risau ngan mak saya jugak tu. Yelah mak saya pun tak berapa kuat n sihat.

Saya harap biarlah nenek saya cepat sembuh n kuar hospital. Saya berdoa juga mak saya diberi kesihatan yang sangat baik. Saya risau!


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, April 20, 2012

Lambat lagi sebenarnya

Booking dah lama bulan 2 ari tu. Masa tu tengah ada promo. Ala pegi dekat dekat je. Dalam Malaysia n masih dalam semenanjung. Mula mula kita pegi dekat dulu. Ada rezeki lebih kita p jauh pulak.

Tapikan nak terbangnya bln January 2013 sebenarnya. Lama lagi kann heeee. Nanti pegi ramai2 ngan family abang asben. Best!

Takmo ingat2 nak p sangat. Buat tak tau je. Nanti xdelah terasa lama sangat.

Semoga semuanya dipermudahkan. Hepy weeken.



Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, April 19, 2012

Camera kesayangan saya

Walaupun camera saya ni tak secanggih camera yang lain saya tetap sayang dia. Walaupun ada yang kata ni dlsr yang paling rendah saya tak kisah janji saya suka ngan kualiti gambar dia. Saya tau gambar dia tak superb macam dlsr lain tapi saya ok je sebab saya bukan photographer pun.

Sebenarnya nak cerita apa yang rosak sebenarnya camera saya tu. Sebenarnya auto focus dia rosak. Nak zoom semua ok. Tapi tulah kene fokuskan betul betul supaya gambar tu tak kabur.

Saya dah bawa pergi kedai yang saya beli camera tu tapi dia kata kene tunggu sebulan. Oiiii lamanya. Nak cepat kena pergi servis centre dia,boleh dapat cepat sikit.

Punca dia rosak tak ketahuan pulak saya. Adakah perlu camera baru lagi? Eh!

Itu saje. Tq
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, April 18, 2012

Makan-makan sempena birthday Dicha

 Sebabkan birthday Dicha ari Selasa (10/4) ibu abah keje, hari Rabu tu barulah kami kuar makan-makan sempena birthday Dicha. Hari Rabu kan cuti sempena pertabalan Agong tu.

Kami ke Citta Mall. Ingat nak makan kat Meatworks tapi sebab menu macam tak menarik terus beralih ke Chillis. Itu je pun yang ada. Kedai lain ada tapi macam tak yakin sedapnya...Saya tak kenal. Sebab kan Dicha ni tak tau minta lagi nak makan apa, so kenalah ikut tekak ibu abah dia. Tapikan kalu kita tanya dia nak makan apa, mesti dia akan jawab Mee.

Macam boring je kan asik cite Chillis je. Kami memang nak elak tapi sebab dah takde pilihan kan. Malas lah nak p mall lain sebab masing2 sibuk nak makan dah.


 Birthday Girl


 Ibu n Dicha


 Mac & Cheese. Dicha punya. tapi Dicha tak suka. Sajelah nak tukar kan asik spagetthi je..last2 kami yang makan. Tapi ni pun keturunan mee jugak kan?


Abang Danish punya


 Abang Danish punya, Dicha punya jugak


 Abang danish pun balas, Dicha punya abang punya jugakkkkkk




Abang Danish yang banyak mengalah dengan adiknya. Tapi kadang2 terlepas jugak kesabaran dia..




Nak suap sendiri, duduk pun tak nak kat baby chair tu..konon dha besar sangat lah tu


Asben saya punya. 
 



Saya punya Old Timer Burger kot namanya. Tak tau nak pilih apa. Takut sebenarnya nak pilih menu lain, takut tak sedap. Kalu burger, mesti sedap punyalah kan.



 Kene pakai bips kalu tak jahanam baju.


Dicha buat muka notti
 

Ibu n danish
 



 Molten Chocolate Cake. Yeay!!!! akhirnya dapat rasa jugak. Amik jugak walaupun tahu perut dah sengkak. Sebab kata birthday dicha...amiklah jugak kek dari amik aiskrim..Dicha kata Dap nyaaaaaa


Kami..abah tak nak join sebba segan nak suruh orang snap


 Sumbat kat birthday girl pulakk




Comot momot

Itu sajer. Celebrate kat taska InsyaAllah ada tapi kena cari time yang sesuai. Terima kasih pada kawan-kawan blogger yang wish birthday n doa untuk Dicha..Dicha kata sayang untie2 semua..muahssss n acihhhhhh



Pssttt..pic2 ni saya pakai camera. Nanti saya cerita apa yang rosak camera saya tu yer..

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ