Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, November 30, 2011

BerPenyet bersama Mak Abah Nenek n anak-anak

Ahad lepas mak datang umah saya. Isnin tu kan cuti tapi asben saya kene keje. Lunch tu saya bawa ke Ayam Penyet AP kat Sg Buloh ni. Terasa muda pulak bila kuar ngan mak abah ni...perasan macam belum kawin.. Rasa danish n dicha tu adik I paling tak pun macam anah buah I pulak...bolehhhhh? ampun bangggggggg....





Budak ni........*speechless* sambil saya geleng-geleng kepala
Danish ni pun surrender tau bila ngan dicha ni....




Kami makan ayam penyet n abah saya plak udang penyet. Nenek saya suka makan AP ni. Habis nasi dia tau. Lain kali kita makan sini lagi ye nek....



ni untuk budak-budak. termasuk ais krim. Tau tak Dicha suka sangat makan sos tu. Dia celup fries dalam sos, dia isap sampai abis pastu dia celup lagi. Dicha memang tahan pedas. Kari pun dia dah makan.hahahahaa



Berkerut-kerut muka atuk neneknya tengok perangai cucu hehehheee. Susah oooo kalu abah dorang takde. Snap gambar pun laju-laju.




 Last gambar budak yang sangat chicky. Mentang-mentang abah takde, dicha buli ibu yer....lepas pic ni terus saya simpan camera ...Makanlah kami dengan laju-laju. Masuk telan masuk telan. Mujur masing-masing tak tercekik....

Ok itu saje....



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





   

Tuesday, November 22, 2011

Terima Kasih Cikgu!

 Hari Jumaat lepas adalah hari yang terakhir Danish di tadikanya. Tahun depan kan dah start Darjah 1. Lebih kurang 2 1/2 tahun danish di Tadikanya. 1/2 tahun tu sebab masa umur 4 tahun Danish masuk dalam pertengahan tahun, kira penggal ke dua persekolahan lah.

Nak balas jasa cikgu tu memang tak terbalaslah kan. Tapi untuk memberi sedikit tanda kenangan n tanda terima kasih untuk cikgu-cikgunya tu saya beli lah brooch. Ni pun cilok idea dari Dee n kawan-kawan fb dia...heee

 Inilah brooch nya.


Kasi close-up sikit.


   Kad tu saya suruh Danish tulis sendiri..
 Kad tu diselitkan kat kotak tu.

Taraaaaaaa....siap sudah

Di harap cikgu2 nya suka lah kan dengan pemberian tak seberapa nie....Terima Kasih Cikgu!

   
Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





   

Monday, November 21, 2011

Majlis Graduasi Danish

 Majlis Graduasi Danish di Tadikanya. Konvo lah..Keleeessssss budak-budak sekarang...tadika pun ada konvo2 kan...minta2 pas ni ibu nak tengok adik konvo kat Universiti pulak...aminnnn

Macam biasa buat di Lembaga Getah Malaysia atau RRI..


 Buat di dewan ini

 Penyelia/Pengetua tengah bagi ucapan perasmian..
 
 Meja untuk jamuan. Pihak tadika ada sediakan makanan n semua ibu bapa di minta sediakan sedikit juadah lah..ala ala potluck gitu....

 Anak dara saya..

 Yang kemain lagi melasak n berjalan berlari sana sini..lepas bebas gitu..
 
 Persembahan pertama oleh Tadika Danish. Dorang buat dikir barat...tapi danish kat belakang. Nampaklah dia tercari2 kami. So sweet...

  Macam tahun2 lepas jugak bergabung 3 tadika
 
 Persembahan kedua ialah nasyid...motip budak tu sorang je duduk idaklah saya tau kenapa..


 Kali ni pun danish di barisan belakang..puaslah abah dia zoom2 nak amik pic dia...
 



 

 Tahun ni ada pulak orang jual benda ni. Apa ye namanya? memang rezeki budak2 lah kan...kami beli lah satu untuk Danish. Memang dah macam konvo U kan..Teringat zaman saya konvo dulu. Abah saya belikan sejambak  bunga ros kuning..sweetkan abah saya. So romantic...hehehehe
 

 Untuk Danish...sebelum bagi danish, dicha dah pelanyak benda ni dulu....


 Ibu pinjam kejap ye dik...amik gambar...

 Turn danish plak amik sijil


 Ada sijil , gambar pakai jubah n gambar kelas.

 senyum tutup mulut sebab nak kaver gigi tu..

  bersama kawan-kawan



 danish bersama sijil tu n bouquet bear tu...
 
 Ngan kawan baik dia..
 
 Bersama cikgu taska/pengasuh di taska. Tadika n taska di bawah satu pengurusan yang sama. Tu sebab pengasuh taska ada ni. Ce tengok baju dicha tu. Abis baju dia. Orang lain belum makan n minum dia dah rasmikan dulu.

 Dansh ngan cikgu kelasnya, Cikgu Emy

 Ngan Cikgu Sue
 
 Kami..
 
Sijil Danish...

Berakhir sudah zaman tadika Danish. Dunia tadika yang saya rasa dunia yang penuh warna warni n ceria. Tahun depan danish dah masuk ke sekolah kebangsaan..zaman persekolahan yang sangat berbeza ngan zaman tadika nie...saya mesti rindu dunia tadika dan saya pasti Danish mesti lagi rindu...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





   

Thursday, November 17, 2011

Makan di Sekinchan Ikan Bakar

Lepas Danish orientasi tu kami ke tempat lain ada urusan sikit Kesian plak Darissa tinggal. Tapi lagi ok kot dia duk nursery sebab kat sana dia nak makan n tido ikut masa. Kalu ngan saya dia susah nak makan.

Lepas settle urusan tu singgah lunch ni Sekinchan Ikan Bakar Kota Damansara. Asben saya mengidam pulakkkkk...layan je lah...

 Saya yang...bulat kecik bulat kecik bulatlah besaaaaarrrrrrrrr
 
 Tetiba ada aiskrim sebab Danish sibuk nak aiskrim. Gigih ok seberang jalan p Ice Room tu tapau kan ni. Strawberry Snowy Ice kot...Nasib Ice Room dekat jer..
 
 Ikan pari, asben saya punya
 
 Ikan keli 2 ekor saya punya. Amik 2 ekor sebab kelinya kurus kering....hhuhuhuhu
 
 Sekinchan Ikan Bakar ada sos baru. Sekinchan 3 Rasa n Sekinchan Berapi. Idaklah kami cube....

 Si budak aiskrim
 
 Sup ayam untuk Danish. Saya paksa dia makan nasi sebab dah belikan dia aiskrim!
 
  Ulam-ulaman...sedpanya jantung pisang tu
 
 Sambal pencicah...sedap jugak

Saya rasa sedap pulak Sekinchan ni. Rasanya beza dari sebelum ni atau sebab kami dah lama tak makan sini. Last bulan 6 kot. Punyalah suami saya mengidam (kebulor sebenarnya tu!) 2 1/2 pinggan nasi dia makan. 1/2 tu amik danish punya. Cube kalu saya makan macam tu, bertambah bulat bulat besaaaarrrrrrrr lah saya...

Total RM47.10...

psstttt..tapi saya lebih suka ikan bakar yang biasa tu..yg banyak jual kat gerai2 makan waktu tgh hari tu..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





   

Wednesday, November 16, 2011

Ultimate Cheesy 7 ke Ultimate 7 Cheesy?

 Konfius pulak tajuk pizza tu..takpelah yang pnting ada tujuh jenis Cheese dalam pizza tu. Banyak2 keluaran pizza yang baru saya paling suka yang ini. Paling suka cheese yang bulat macam bola pingpong tu...
 
 Kami tapau je. Asben balik keje singgah  Pizza Hut jap. Weekdays kan macam malas nak kuar
  
  Tara.....beli satu je yang medium sebab saya ngan dnaish je yang suka pizza abah dia tak suka. Paling best yang bulat2 tu danish bagi saya...Perghhhhhh!!! nikmat...makin bulat besaaarrrr lah ibu awak ni....
 
 Danish leh geng ibu dia sebab dia suka pizza. Ibu makan 2 keping lain dia makan...hebat ooooo anak ibu....wakakakakkaa


Itu sajer..

Psstttt...minggu ni n3 makan sesaje....rasakan :)....

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





   

Wordless Wednesday


 Saya suka sebab sedap compare ngan ayam2 lain kat TCRS tu.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ