Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, March 30, 2011

PappaRich

Ahad malam kami ke PappaRich Sri Damansara. Konon nak lepak2 lah..Tapi dah nama ada budak tecik kan, memang tak dapatlah nak lepak dengan aman...grrrrrrr...rasa meja tempat kami makan tu macam nak terbaliklah...yang besar perangai macam ni yang kecik perangai macam tu...so how? tapi tak pe ibu suka sebab meriahlah sikit hidupkan....

Buah hati kami

Suka tengok tempat bakar roti n tempat kukus2 tu berasap-asap

Saya punya kongsi ngan Danish , kuew teow sup with steamed chicken kot namanya. Roti bakar susu tu wajib order kalu ke PappaRich ni. Sedapssss...

Nasi Ayam ni asben saya punya. Dia memang suka nasi ayam disini. Nasi dia memang sedap, memang cukup rasalah. (Saya teringat ayat2 Qi dalam JJCM tu, dia asik pakai ayat cukup rasa tu)

Air kami. Yang ada ice cream tu haruslah Danish punya n air suam air saya. Nak jaga badan konon....hahahahhaa

Itu saje.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, March 29, 2011

Bye Bye kepala singa...

Korang tengok tak iklan Dove tu..kan ada kepala singa...maksudnya rambut kita kembanglah macam kepala singa tu bila kita bangun pagi.....hehehehhe

Saya ni bukan takat bangun pagi je macam singa..kadang2 saya kuar rumah jalan2 pun rmabut saya mengerbang sebab kering...Rambut saya kering sebab saya ni kerap basuh rambut. Boleh katakan tiap kali mandi mesti basuh rambut..bukan sebab nak mandi wajib yer...no no no....hahhahaha.

Tapi sebab saya rimas n rasa macam rambut ni busuk je kalu tak basuh/shampoo rambut. Sebenarnya tak busuk pun tapi entahlah mungkin dah biasa dari dulu-dulu kot. Bila kita selalu basuh rambut, kelembapan rambut kita akan hilang...Lagi satu saya ni tak rajin nak buat treatment rambut kat salon....heeeeee

Lepas iklan kepala singa tu lah saya terus mencari Dove tu. Banyak jenis rupenya tau. Macam moisturizer rambut brand lain tu.

Saya amik yang macam kat atas tu. Abaikan model kat belakang tu yer...saya amik botol yang paling kecik 50ml..takut tak terpakai plak bila beli yang besar. Saya ni mula2 je rajin pastu malas....tapi setakat ni masih rajinlah...:)

Nampak tak? Wangi tau Dove nie. Pakai selepas kita basuh rambut n sapukan dirambut pastu sikatlah. Saya dah pakai dalam 2 minggu. Oklah..kuranglah sikit kepala singa tu...hahahha..Rambut kita tu nampak macam lembab lah tapi bukan berminyak yer...Sape-sape nak try sila dapatkan di kedai2 berdekatan yer.

Itu sajer.

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Friday, March 25, 2011

Lagi sekali....

naik kete goyang-goyang....heeee..

Ahad lepas kami ke Jusco Kepong. Tekak teringin nak makan sizzling sana. Sedap tau sizzling kat food court dia tu.


Satu saya punya satu lagi asben saya punya.

Ibu yang maintain 'comel' bersama ngan anaknya. Uwaaaa!!!!! lepas je Darissa taknak susu ibu, ibu akan diet n makan ubat untuk kurus....meronta-ronta ok nak makan ubat kurus yang dibenarkan oleh doktor. Saya ni badan jenis tak boleh turun tanpa bantuan ubat. Kalu setakat control makan memang tak boleh jalan...

Dah sampai Jusco kan haruslah kena paw oleh anak2...naikkan Darissa kete goyang2 tu lagi. Jangan salahkan Darissa ye ibu, bila besar nanti darissa merempan-rempan atau ngamuk-ngamuk nak main benda tu... bukan apa suka tengok dia gelak-gelak naik kete goyang2 tu...

Tak nak dipegang tau. Saya kena pegang dia sebab kete tukan bergoyang2..kalu tak pegang nanti jatuh plak budak motak saya tu..

Abang Danish pun tumpang heppy jugak.
Happy sampai juling mata dia..hehehehe


Sibuk ok dia tengok kete goyang2 yang lain sebelah-sebelah tu...

Naik plak merry go round nie. (betul ke nama dia tu?) Ralit tengok lampu-lampu tu.

Abang danish pun sama jugak..

Ada plak clown bagi belon free tu. Nasib darissa tak takut ngan clown tu...bagus anak ibu, kuat....

Lepas Jusco singgah Ikano sebab nak beli durian pancake. Gigih ok pegi beli lagi. Lagipun ada opismate kirim, alasannnnnn..jeling je suami saya...ok minggu ni tak beli durian pancake tu lagi, cuti sat...heeee

Psstt...blog kawan-kawan yang saya tak sempat singgah tu saya qada' weeken ni yer...Muahs uolls...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, March 22, 2011

Roti telur dan Scramble Eggs

Ahad pagi tu saya buat breakfast...tetiba rajin plak..ada roti sebuku tak berusik pun. Dari terbiar je baiklah saya buat roti telur..

Roti telur pujaan Danish. Banyak juga dia makan..habis ni ibu dia kena masak lagi satu round..Malam pun mintak buat juga...bangga ibu dia sebab anak suka makan walaupun hanyalah roti telur..heeeeee

Scramble eggs..ni penangan Junior Masterchef hari Sabtu ari tu. Tengok budak2 tu masak macam sedap n gebu je, Ahad pagi tu saya pun buat jugak.....

Pic orang makan-makan tak de sebab pagi2 tak cantik....hahhaha.. Ceh!!! macam lah cantik waktu2 lain kannnnnnn.....

pssttttt...makin lama update blog makin tak rancak...rasa macam malas jer n bila nak update jer rasa macam tak sesuai je nak cerita sesuatu tu...macam saya lebih sensetip plak tentang sesuatu penceritaan yang bakal saya nak cerita tu...rasa nak pencen blog pun ada...tak tau nape.....oklah..take care uollsssss

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, March 17, 2011

RasaMas yang rasanya tak berapa nak e'Mas

Sejak akhir2 ni..segala aktiviti blogwalking & update blog semua jadi tunggang terbalik..saya rasa tak semua blog saya dapat sunggah sejak akhir2 nie.Biasanya saya akan qada' time weeken nanti..pada new follower blog saya terima kasih kerana sudi follow blog saya. InsyaALlah akan saya follow anda jugak...kepada kawan2 yang masih sudi singgah blog marhain saya ni, terima kasih banyak2 jugak...muahs

Sambung cerita yer...

Lepas Darissa nak kete goyang2 tu abah dorang dah lapar. Asben saya ajaklah ke Rasamas. Saya tak bape suka sangat Rasamas ni tapi tokeinya nak kan, saya follow jer. Tak kisah..


Ni saya punya. Kongsi ngan Danish. Macam nilah selalu order. Saya mesti akan kongsi ngan dia. Sebab kalu order asing2 mesti Danish tak abis. Dari membazir biar jelah order satu jer melainkan dia memang nak sangat sangat sangat menu lain baru kami order. Ni pun tak abis sebab tak sedap. Serius tak sedap...dapat i diet sikit malam tu..hehhehee

Ni asben saya punya. Punnnnn tak sedap..entah nape yer..sebelum ni pernah makan kat Rasamas sebelum ni takdelah rase dia tak sedap mcm ni. Kesian asben saya, dia yang nak sangat makan kat cni last2 apa yang dia nak tu tak sedap...Pic air tak snap plak. Ala, air pun milo ais, milo panas n ice lemon tea...

Apa2 pun kena bagi budak kecik ni makan dulu. Tapi tetapppp lah mengacau jugak. Dia mana nak duduk lama2 dalam babu chair tu. Sudah nya saya pangku dia.. Tangan dia laju je capai nasi saya tu n masukkan dalam mulut dia. Sabor jelah..gelak2 kami tau ngan kerenah Darissa ari tu..

Manalah nak abis makan. Dia ngap aiskrim dulu. Merengek nak sangat ice cream. Danish ni sejak akhir2 ni kuat merengek n cembeng..Geram jugak kekadang mungkin dia nak perhatian lebih kot...apa2 pun ibu tetap sayang adik tau walaupun dicha dah ada...

Muka budak tak bersalah sebab dah buat onar kat Rasamas tu..Habis berkecah lantai area tempat kami makan tu..dengan sudu jatuh, ngan tisu bertaburan ngan makanan tercicir2..sabor jelah..hehehehe. Buatlah onar banyak mana pun Darissa ibu tetap tak serik nak makan kat luar...hahahaha

Itu sajer....


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Tuesday, March 15, 2011

1st time Darissa nak kete goyang-goyang

Kete goyang-goyang nie tiru dari ayat mama Marissa. Cute plak kalu pakai word kete goyang-goyang tu..hehhee

Sabtu kami p Giant pastu wajiblah kan kena paw oleh Danish. Try kan lah darissa kat kete goyang2 tu. Suka bebenor dia...Dia pun ikut sekali bergoyang n melompat2..Bila kita nak keluarkan dari kereta tu, marah...wah!!!..lepas ni giliran si tecik ni plak paw abah dia...

Naik ngan abang dia. Masukkanlah token n kete tu pun bergoyang2. Suka n senyum2 dia. Oh..darissa ni jarang dengar dia ketawa melainkan kene geletek. Dia lebuh suka senyum n sengih...

Eksyen tau tak nak dipegang. Saya risau. Standby lah tangan saya kat tepi tu..

Buat muka control cun sebab dapat pegang stereng...hehehe


Terus memandu kete goyang2 tu...

Itu sajer cite pasal Darissa n kete goyang-goyang...


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ




Monday, March 14, 2011

Durian Pancake

Mula-mula saya kenal Durian Pancake (DP) ni dari blog Viruspadu. Masa tu dia beli DP ni kat MidValley. Pastu tengok plak kat blog Mekchu pun dia beli kat Mid Valley jugak. Saya ni MV tu agak payah siket nak pegi sebab jem ya amat kalu time weeken..Ingat nak kirim kat Dee..hehhehee. Pastu baca plak kat blog Mamy Harraz, Kak Yati kata kat Ikano pun ada. So ke sanalah kita. Selamat, sebab agak dekat ngan umah n parking dia senang.. Tq ye Kak Yati..

Semalam saje jalan2 kat The Curve so alang2 dah sampai situ saya pun mencarilah DP ni...



Nilah booth/kedai dia. Tak tau nak panggil apa..Level 1 berdepan ngan Bread Story n berhampiran ngan Uncle Lim's Kopitiam. Nama booth dia Sumptuous Dessert

Ok, bersama model kedai Durian Pancake..:)

Saya beli satu je buat rasa. Takutlah kan tak kena kat tekak. Yang warna oren tu Cempedak Pancake. Nasib beli yg kecik, tak bape sedap n tak kena ngan tekak saya. Lagipun saya bukan peminat cempedak.

Nilah rupe dekat dia. Gebu kan macam bantal...Geram je tengok..

Ini isi dalam dia.. Rase dia memang sedappppppp gilerrrrr..macam kita makan durian tu...lembik2 isi dia. Sesuai ngan orang yang suka durian. Mnyesal plak beli satu bekas jer. Tak pe, dah tau tempat dia, weeken ni kita beli lagi yer...hehehehe

Itu sajer. Kalu sesapa teringin nak rasa, bolehlah pergi mendapatkan nya yer...







Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Friday, March 11, 2011

Kobis masak lemak putih

Biasalah blog saya ni, memang tak lari dari asyik cerita pasal makanan..tengok badanlah kan...hehehehe

Ingat tak n3 yang pasal takoyaki hari tu. Lepas pegi Jusco Wangsa Maju, saya singgahlah umah mak saya sebab dah dekatkan. Mak saya memang tak tau yang saya betul2 nak datang. Macam tak confirm lah kan saya nak datang hari tu. Sekali bila sampai umah mak , mak kata mak ada masak. Tau2 je mak masak mkanan kesukaan anak, menantu n cucu dia. Hebat ooo naluri seorang mak kan?

Dari kiri - Ikan sardin sambal, kobis masak lemak n telur bistik. Tu kami saje beli lauk tambah sebelum sampai umah mak.

Danish biasalah over manja ngan abah dia. Nak abah dia suap jugak.

Dicha duk ngan atuk jap yer..ibu nak mamam sat....

Itu sajer..hepy weeken uolls

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Pegi dating

Sekarang saya ada di komuter sg buloh. Hari ni sy n asben cuti. Dating bawa bodyguard sape lagi kalu bukan danish. Hehehe.Darissa sy terpaksa tinggalkan di nursery sbb kami nak pegi tempat yg sesak tak sesuai plak kalu bawa baby. Bawa danish sebab dah lama tak bawa dia naik train. Oklah selamat bekerja uolls. Minta maaplah kalu pic kat atas tu gedix sket ~Sent via my lurvely nokia~

Thursday, March 10, 2011

Happy meal mc d

Saya br lepas belikan danish happy meal mcd. Saje jelah. Tahu tak mcd ada collectibles yang baru, cute sangat. Happy Meal saya beli satu je sebab darissa pun tak pandai makan lagi kan cume belikan darissa collectible je wpun dia xpndai main lagi.Dia tau masuk dalam mulut je.hehehehe. Itu je nak share. Percayalah, mkanan dlm happy meal tu akhirnya masuk dlm mulut ibu dia jgk. Tak nak membazir kekdahnya.bye... ~Sent via my lurvely nokia~

Darissa sudah 11 bulan...

hari ni. Sekejap je dah 11 bulan. Bulan dpn dah setahun. Darissa ada demam sikit n batuk sikit tp rasenya tak teruk mgkin demam nk beralih bulan. Tengok petang nanti kalu tak elok juga ke kliniklah kita. Sebab update guna hp tak dapatlah nk tulis pjg2 pasal progress darissa. Nanti2 sy share yer. Semoga darissa terus membesar dengan sihat n bijak. Pic kat atas tu pic pagi tadi, muka ketat di pagi hari ~Sent via my lurvely nokia~

Wednesday, March 9, 2011

Zamani pakwe lama

Semalam kat 104 ada rancangan Mawi & Idola. Ada Zamani pulak tu. Kekasih lama i.. Wah! Perasan..Dulu minat giler kat dia. Lagu2 dia saya masih hafal lagi tau. Tapi sekarang suara dia dah lain sangat n dia jgk semakin kurus. Kesian plak tengok dia. Sayang, suara sedap n dulu populariti dia boleh tahan lah jugak tapi dia tak pandai jaga. Kalu tak dia mesti jadi lagenda kan.. Paling suka lagu Kembali Merindu, Nur Kasih, Malam Ku Kesiangan n macam2 lagilah. Ada tak sape2 kat cni yang sama ngan saya minat Zamani n Slam? Give me five! Oklah nk layan lagu2 Slam jap. ~Sent via my lurvely nokia~

Tuesday, March 8, 2011

Takoyaki

Dah lama dah saya mencari Tako Tao/Takoyaki ni..Mula-mula masa minat takoyaki ni saya makan kat Carrefour Kepong dulu. Lepas tu bila saya nak makan lagi dah takde dah kat situ. Jenuh mencari atau saya cari dengan hidung tulah tak jumpe. Pernah cube yang kat dalam Sogo tu tapi tak sesedap macam kat Carrefour.

Ahad lepas saya ke Jusco/Alpha Angle Wangsa Maju sebelum saya balik umah Gombak. Round dalam tu terjumpa Tako ni. Wa!!!!! rasa terkejut tau. Perasaan macam tu macam jumpe secret admire tau...hehehehehe. Baru ada ke ha? Ke saya yang tak nampak sebelum ni....




Beli dua sekali. Satu amik yang Octapus n satu lagi amik Chicken & Cheese. Lepas gian. Saya sorang je yang makan. Yang lain tak nak. Kalu rasa pun dorang amik segigit jer...

Kasi close up yer....sedaaaappppppp nya....Lepas ni kalu saya nak makan tako yaki ni taulah kat mana saya nak cari...

Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ

Thursday, March 3, 2011

UEFA Champions League Trophy Tour & Chicken Hartz di Sunway Pyramid

Hari Ahad kami ke Sunway Pyramid. Asben saya nak tengok UFFA punya trophy. Taukah anda 26 & 27/2/2011 di Sunway Pyramid ada UEFA Champions League Trophy Tour sedang berlangsung? Saya pun tak tau. Asben saya yang bagitau.

Nilah trophy nya. Satu pic jelah ye yang saya snap. Malas nak resize lagi satu upload kat umah dengan line yang semput sangat merimaskan saya..heeeee. Selain trophy adalah jersi2 n kasut sukan yang dipakai oleh pemain bola sepak liga2 Eropah tu. Saya nak terangkan lebih lanjut pun tak reti sebab saya memang tak minat bola. Sorry yer kengkawan.

Lepas tu mestilah singgah makan kan..makan lah di sini. Lama giler dah tak makan kat cni.

Tengok budak tecik nie, terserlah muka notti dia. Memang sesaat tak boleh duk diam. Grrrrrrrr!!!!

Abang dia lebih sopan santun dari Darissa tu. Macam biasa nampak aiskrim, memang tak pandang lain dah

Ni lah sebahagian foods yang kami makan. Lepas makan kat cni, malam tu jugak saya muntah2 n cherry berry yang menyebakan Isnin hari tu saya mc...Tak suka tau. Memang lepas ni saya tak kan makan lagi Kat Chicken Hartz (CH) tu. Sampai sekarang tekak saya kembang n loya bila tengok ayam goreng tau. Rasa fobia n trauma... Suami saya kene cherry berry jugak tapi tak teruklah. Nasib anak2 ok. Syukur sangat.

Oklah itu jer. Tu sebab n3 ni, hari ni baru saya publish sebab bila tengok pic food tu saya rasa loya. Tapi pada yang suka makan kat CH tu saya minta maaf yer mungkin korang tak suka bila saya cerita ni. Perut saya mungkin sensetip kot, tulah tak boleh salah makan...peace yer!


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ