Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Monday, December 19, 2011

Cerita Dating Di Hari Jadi Saya

Mula-mula nak cakap terima kasih pada semua yang wish birthday hari tu. Doa korang semua saya amin kan yer...Terima kasih banyak-banyak. Meh peluk ramai-ramai. ~hugs~

15hb tu kan saya dating ngan asben saya tengok Ombak Rindu. Kami tengok di Cineleisure The Curve.

Layanlah gambar camwhore saya dulu yer. Macam dah lama je takde pic saya syok sendiri. hahahahaa




Jadilah 2 keping yer. Pakai hp jer.


Saya booking online. Kene amik sejam awal dari waktu tayangan. amik couple sit youuuuu, perasannnnnnn...


Eh! terselit plak gambar nie. 
Sunyi pulak anak2 takde. Walaupun dating , perbualan kami asiklah pasal anak. Sunyinya idup saya tanpa anak-anak. Tak biasa jalan tanpa anak-anak.


 See, ingat anak kan. Belilah combo nie. Bolehlah tumbler Alvin & Chipmunk bagi kat Danish. Beli satu jer, Dicha tecik lagi. Kongsi jelah ngan abang yer. Combo ni RM16

Kalu tanya pasal filem OR ni, saya rasa tak puas tengok sebab banyak konflik takde dalam filem ni. Novel tu saya pernah baca n masih ingat lagi jalan ceritanya. Yang saya tak puas hati napelah cepat sangat Hariz suka kat Izzah? Oklah saya faham filem 2 jam je kan mana boleh semua nak sumbat dalam filem tu. 

Lagi satu background lagu OR tu buat saya sedih. Apa2pun ok lah boleh tahan. Yang pelikya asben saya pulak kena sampuk ngan cerita ni. Asiklah cakap diri dia Hariz. Terjiwang karat pulak dia bila balik rumah. Klaka  pulak saya tengok dia. Dua hari jugaklah 'roh' Hariz' dalam diri dia. Abang....abang....

Lepas tengok wayang n jalan2 biasalah aktiviti makan mesti adalah kan. Tak tau nak makan mana. Antara Garden n The Apartment. Pilihan kami The Apartment lah sebab tak pernah try lagi

 
 Lepas tengok wayang n jalan2 biasalah aktiviti makan mesti adalah kan. Tak tau nak makan mana. Antara Garden n The Apartment. Pilihan kami The Apartment lah sebab tak pernah try lagi
 

Air kami. Saya amik set lunch Chicken chop, salad n ice lemon tea
 
 Chicken chopnya. Saya tak bape suka Chicken Chop yang goreng macam ni. Lebih suka kalu ayamnya di grill



 Ni asben saya punya. Entah apa namanya. Kuah putih tu macam rasa kuah spagethi carbonara. Dalam tu ada ayam n kentang. Rasa dia biasa2 jer.

Mungkin kami salah pilih menu kot. Rasa dia tak bape ummph la. Biasa2 jer. Sedap lagi Garden kot. 


Last, saya dapatlah sling bag. Tapi dapat inadvance. Masa Selangor cuti, kami p Sogo hari tu. Alahai brand biasa-biasa jer. Ini je yang berkenan di mata saya n asben. Belasah je lah. Janji ado...

 Itu saje cerita dating kami yang simple. Balik tu terus amik anak kat nursery. Rindu ooooo...macam ni memang lah tak boleh makan angin berdua. Tak sanggup oooooo...Honeymoon bawak anak2lah nampak gayanya.



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





 

19 comments:

Deqna said...

ala hanim sekali sekali berdeting detingan apa salahnya.... saya lum tgk ombak rindu lagi... bila lah nie...

Mimy Hamid said...

best momen hadiah hari jadi adalah berduaan dating ngan suami..bila lagi kan nak feeling couple ...hehehe..besttttttt kannn...

nieda said...

wow bestnya celebrate..dpt hadiah, jln2 berdua-duaan..membuatkan i yg baca ni tersenyum2..roh hariz dah masuk kt laki Muza..i like..mesti romantik habis

POSH76 said...

bessnyer yg penting hubby syg....hadiah soal kedua...yg penting kasih syg & ingatan....so sweet

lizz said...

wah bestnyer berdating sekali sekala kan..wah dah tengok ombak rindu kiter tak sempat lagi nak pi lagik..

Queen said...

xsenang hati kan kalau tinggalkan anak..rasa semacam je hidup berdua..hahha.. =p

rasp said...

tersampuk gak ye roh hariz kat ur hubby hehehehe...lomantika d'amor ler...
me plak harus ada holiday togeder2 jer dgn hubby walopun akan timbul rasa rindu kat kids :)

Lady Rina said...

seronoknye dating...akak pun nak g dating jgk la...:)

atty's said...

kty dulu masa budak2 kecik pun..mmg takleh pergi mana2 tanpa anak2
tapi lor ni bila diaorg dah besau..ada masa ..diaorg mmg kasi can je mama ngn ayah bercuti berduaan..paksa camne pun mmg taknak ikut punyer..huhuhuhu

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

best woo dating ..
tp sy cam awakla hanim, kl berdua rasa janggal plak.. tingat kat alya, salu die ada sokmo..
bising², gaduh2 manja berebut nk duk seat depan!.. tp bler tade, sunyi sepi lak kan..

sy lom tgk lg ombak rindu so taleh nk komen..
tp based on novel yg bc aritu.. mmg feeling giler..
salu berangan nk dpt somi cam hariz.. asben, dlu pakwe salu ckp sy ni kuat koya *khayal* ngan novel!

ieda said...

ekekek sesekali layan wayang tanpa anak2 syok gak .. tapi kalau akak x leh lama .. ashik teringat je kan
tapi setakat nie kami tgk wayang x pernah tinggal anak2 lagi .. alahh dikk tgk punn baru 1-2 filem , yg lain2 hubby suh beli dvd jewww huhuh

seronoknyaaa bday moma dpt adiah in advance .. janji adoo dik :)

lieyalatif said...

so sweeeetttt dating berdua....

betul kate hanim tu, bile dah biase berjalan dgn anak2...bile dieorg takde, mmg rase semacam kan....tapi sesekali mmg syok berdating berdua cam nie...terase kehangatan mase brcinta2 dulu heheehehe

Emy Tak Kecik said...

tengok...jalan2 dgn family lg best kan...hehehe

muza suka try tempt makan best2 kan..kdng2 kalo kuar dgn su x tahu makan mana dialog kite suka cmni..

"sedap su...baca dlm blog muza...ekeke"

wahida said...

ish...lama tak tgk wayang amek couple seat...nak jugak la...hehe...

GreenJade said...

hehe

seb baik awak tak tersampuk watak Mila tu..over sgt lah watak Lisa tuh..hehe

pe pun novel lg umpphh kan..filem besa lah nk kejor masa..

mamyharraz said...

suka akk tgk aktiviti hanim&suami :) sweett sgt sgt :)

mmg sesuai tgk cite romantik ombak rindu tu..alahaii sweet sgt :)

akk pun hanim..kalau berjln mmg tak boleh tanpa anak..rasa lain je..tp sesekali oklah kan :)

IxoR@ said...

Pheewwiittt.... Dating!

:)

Dee said...

happy belated birthday sis hanim..moga pjg umur,murah rezeki dan happy selalu..

wah..kelas husband hanim..perasan hariz eh..romantik mcm hariz tak? hahaha..

onniesham said...

hepi belated besday hanim. wah brdating lg. apa salahnya hanim sesekali tinggalkan anak. lg pon bnda2 mcm ni perlu utk eratkan lg hubungan suami isteri.