Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Thursday, November 17, 2011

Makan di Sekinchan Ikan Bakar

Lepas Danish orientasi tu kami ke tempat lain ada urusan sikit Kesian plak Darissa tinggal. Tapi lagi ok kot dia duk nursery sebab kat sana dia nak makan n tido ikut masa. Kalu ngan saya dia susah nak makan.

Lepas settle urusan tu singgah lunch ni Sekinchan Ikan Bakar Kota Damansara. Asben saya mengidam pulakkkkk...layan je lah...

 Saya yang...bulat kecik bulat kecik bulatlah besaaaaarrrrrrrrr
 
 Tetiba ada aiskrim sebab Danish sibuk nak aiskrim. Gigih ok seberang jalan p Ice Room tu tapau kan ni. Strawberry Snowy Ice kot...Nasib Ice Room dekat jer..
 
 Ikan pari, asben saya punya
 
 Ikan keli 2 ekor saya punya. Amik 2 ekor sebab kelinya kurus kering....hhuhuhuhu
 
 Sekinchan Ikan Bakar ada sos baru. Sekinchan 3 Rasa n Sekinchan Berapi. Idaklah kami cube....

 Si budak aiskrim
 
 Sup ayam untuk Danish. Saya paksa dia makan nasi sebab dah belikan dia aiskrim!
 
  Ulam-ulaman...sedpanya jantung pisang tu
 
 Sambal pencicah...sedap jugak

Saya rasa sedap pulak Sekinchan ni. Rasanya beza dari sebelum ni atau sebab kami dah lama tak makan sini. Last bulan 6 kot. Punyalah suami saya mengidam (kebulor sebenarnya tu!) 2 1/2 pinggan nasi dia makan. 1/2 tu amik danish punya. Cube kalu saya makan macam tu, bertambah bulat bulat besaaaarrrrrrrr lah saya...

Total RM47.10...

psstttt..tapi saya lebih suka ikan bakar yang biasa tu..yg banyak jual kat gerai2 makan waktu tgh hari tu..


Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





   

22 comments:

luahfikiran said...

SALAM,
TAK PERNAH PEGI. DENGAR CERITA KAWAN2 JE. KATA MEREKA, BEST TAPI MAHAL SIKIT

rasp said...

branch sekinchan nie dah merata2 tempat ada...
tapi me stilll lum pernah terjah...

5maysecret said...
This comment has been removed by the author.
lieyalatif said...

lieya tingin nak try hanim, tapi ramai dok bagi feedback tak sedap...ikan lembik tak fresh, servis lambat patu harga mahal, terus terbantut.....

betul kat hanim tu, ikan bakar biase tu lagi sedap....

mamyharraz said...

tetiba akk teringin aiskrim danish hehe..

belum penah try sekinchan nih..nnt one day nak trylah jugak..saja merasa ;)

hanim,akk pun bulat besar tp belasah jew :")

Ya ALya said...

heheheh...ya duk sekinchan...tapi tk pernah pun makan lagi....

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

bestnyer hanim,
lely lom pernah try lg situ..
kitorang mmg suke mkn 'ikang' bakar tau...hehehhe...

nx taim gi kl nk haruk asben pi situ gak la..
murah kan.. =)

Deqna said...

tak pernah try lagi ikan bakar sekinchan nie.. tapi ayam penyet AP kat sg. buloh tu saya dah try..hehe

Queen said...

dah 2 kali makan kat ice room situ.. tapi belm berkesempatan lagi ke sekinchan ikan bakar....

ikan bakar paling best adalah hasil tangan mak saya yang dimakan dgn budu atau sambal kicap.hehehhe

Neeza.Areef said...

sambalnya tu npk sedappp je

makdara TERdiva said...

ikan bakar sendiri lagi sedap :D

Cik Ecah said...

not bad..

nieda said...

x pernah lagi cuba.. mahal jugak kan

Jasfyra said...

penah 2 kali mkn kt sekinchan ikan bakar..ok la..not bad.pastu saya kirim sos ikan bakar kt member dari tganu.masak sndiri kt umah..eh tetiba tersedap cam kt sekincan punya..hahahaha

IxoR@ said...

sekinchan... servis lambat.

kat tempat lain... kite tak tahu.

tapi kan... eh ada sup ayam ke kt sekinchan? hmmm tak tau pun....

lebih tertarik dengan aiskrim danish! hehehe...

♥ Wina ♥ said...

x pernah makan sini..byk mixed reviews pasal kedai nie

depends pada branch dialah kot kan? ade yg ok, ade yg tak :-)

win@momyShaneQeisha said...

like sgt2 aiskrim danish tu.ikan bakar tu pun nmpk sedap.semuanya sedap2 belaka...bestnya hanim :)

POSH76 said...

Last rasa tak sesedap mana....tp bile tengok entry ni tetiba nak makan pulak hehe

Eri-chan said...

biasa2 aje..dan memang mahal pun

Dalila Hamid said...

teringin makan situ... tpi x sampai2 lagi...:(

Pepel BoNda AmaNi said...

dekat ngan opis nie pun ada sekichan ikan bakar nie..tapi sampai skrang lum pernah try.

[z@ck] said...

not bad la harga dia.sedap la plak tgok ikan keli n ikan pari tu.huhuhu