Status

TQ coz sudi menjengah blog ni..

Aktiviti blogwalking tergendala sikit...Aktiviti blogwalking akan saya jalankan secara habis-habisan bila weeken jer..tunggu kedatangan saya tau...thanx korang...


Wednesday, November 30, 2011

BerPenyet bersama Mak Abah Nenek n anak-anak

Ahad lepas mak datang umah saya. Isnin tu kan cuti tapi asben saya kene keje. Lunch tu saya bawa ke Ayam Penyet AP kat Sg Buloh ni. Terasa muda pulak bila kuar ngan mak abah ni...perasan macam belum kawin.. Rasa danish n dicha tu adik I paling tak pun macam anah buah I pulak...bolehhhhh? ampun bangggggggg....





Budak ni........*speechless* sambil saya geleng-geleng kepala
Danish ni pun surrender tau bila ngan dicha ni....




Kami makan ayam penyet n abah saya plak udang penyet. Nenek saya suka makan AP ni. Habis nasi dia tau. Lain kali kita makan sini lagi ye nek....



ni untuk budak-budak. termasuk ais krim. Tau tak Dicha suka sangat makan sos tu. Dia celup fries dalam sos, dia isap sampai abis pastu dia celup lagi. Dicha memang tahan pedas. Kari pun dia dah makan.hahahahaa



Berkerut-kerut muka atuk neneknya tengok perangai cucu hehehheee. Susah oooo kalu abah dorang takde. Snap gambar pun laju-laju.




 Last gambar budak yang sangat chicky. Mentang-mentang abah takde, dicha buli ibu yer....lepas pic ni terus saya simpan camera ...Makanlah kami dengan laju-laju. Masuk telan masuk telan. Mujur masing-masing tak tercekik....

Ok itu saje....



Terima Kasih Kerana Sudi Membaca. Ketemu lagi BYE. TQ





   

13 comments:

POSH76 said...

makin pandai dicha camwhore...comei!!!

mamyharraz said...

AP sg.buloh ni dekat dgn rmh akk ;)

situlah akk mkn masa twit-twit hehe..budak baya dicha mmg tgh melasak..abg danish dah besar jd senang dah ibu dia kan ;)

Mimy Hamid said...

citarasa sama la kita...berayam penyet...feberet en suami kite...suka bebenor...hehhe...

nieda said...

gambar dicha yg last tu rasa nk gigit je pipi..sedapkan ayam penyet..

sesekali nk merasa muda apa salahnya

ieda said...

ekekekke sure mereka pelik ngan makanan mcm nie kan .. kalau ayah akak siap tanye nak makan macam mana .. ekkeke

adoiiii winduu ngan dicha nie .. geram tul , dia leh pulak wat wajah mcm tuu eiiiii

bonda dadif aka akish said...

heheheh..peeling2 single time en.somi takde....samela kite anim....

dicha makin comel!abg makin ensem....

ohoo udang penyet pon ade yeh.....cam best aje..!

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sume penyet- penyet aje ye hanim.. hehehhe.. so far, lely blom rase lagi makanan kat AP tu..

dicha buli awak time papa die takde yer.. alya kalo abah die takde, pandai plak behave! tp kalo abah die ada.. ya ampunnnnnn, mcm bdk br blh kaki.. adesss... mengada lebih!

mrs.ecam said...

hahahha...samela kt...klu g kdai mkn x smpt nk kunyah mknan....suap telan suap telan je ek sbb nk tngk2kn ank yg sdang membesar bagai johan nih...eh ayam penyet AP ade kt sg.buloh??? br tau...kne terjah nih...heeeee

Dee said...

makin lama makin comel lah dicha tu..dee tak pernah lagi try nasi ayam penyet AP..nti nak cubalah..

win@momyShaneQeisha said...

comelnya dicha tu hanim.makin lasak dia ya.Makanan2 tu sungguh mengoda.
*bestnya keluar ngan abah & mama, and nenek lagi..syoknya kan

GreenJade said...

wahhh hapening nye gathering..tp..mataku tertumpu pd si chomei anak dara tecit yu..geram nye...hehehe

IxoR@ said...

wah dicha...

gambar last tu mmg geram tengOk! cubit kang....

Pepel BoNda AmaNi said...

amani punya tahap kelasakan pun sama..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa stress bonda dia....melasak kan main....tue yang asyik naik pitching tinggi jerk...kekekkeke